OKQ8 Bank

Ränta: 
3,89 % - 7,89 %
Lånexempel
Räntan sätts individuellt på basis av OKQ8 Banks bedömning av den sökandes återbetalningsförmåga. Sedvanlig kreditprövning görs. Idag ligger räntan mellan 3,89 % - 7,89 %. Vid ett lånebelopp på 100 000 kr med 5 års återbetalningstid med exempelränta på 5 % (effektiv ränta 6 % inkl aviavgift) blir det totala beloppet att betala 115 560 kr, vilket motsvarar en månadskostnad på 1 926 kr. Räntan är rörlig.
Fördelar
  • Högt maxbelopp
  • Ingen uppläggningsavgift
  • Ingen aviavgift för e-faktura
  • Konkurrenskraftig ränta
Nackdelar
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Enbart Swedbanks utbetalningstjänst
Ränta 3,89 % - 7,89 %
Uppläggningsavgift 0 kr
Månadsavgift 0 kr
Effektiv ränta 3,96 % - 9,70 %
Lånbelopp 20 000 kr - 350 000 kr
Återbetalningstid 2 år - 12 år
Lägsta ålder på låntagare 20 år
Lägsta årsinkomst 125 000 kr

Godkänt lån utbetalas inom 1-2 arbetsdagar.

Varför välja OKQ8 Bank?

OKQ8 Bank erbjuder lån på både mindre och högre belopp. Det finns många tillfällen där deras privatlån kan vara ett bra alternativ. De erbjuder lån med ett maxtak på 350 000 kr. 

Har du en bra kreditvärdighet kan du med deras privatlån få en ränta som ligger i det lägre spannet på marknaden för den här typen av lån.

Du kan, precis som med andra lån utan säkerhet, välja själv vad du vill använda pengarna till. Du kan exempelvis låna för att köpa en bil, använda pengarna till kontantinsats på bostad, eller för renovering på befintlig bostad.

Samla lån med OKQ8 Bank

Ett annat bra alternativ kan vara att använda lånet för att betala av på befintliga smålån eller krediter och på så sätt få ner din totala kostnad. Men du får inte ha betalningsanmärkning sedan tidigare.

Har du betalningsanmärkning eller saknar inkomst, är deras lån inget alternativ för dig. Du kan då titta på och jämföra andra låneerbjudanden på marknaden. Du bör fortfarande jämföra lån även om du får räkna med lägre valbart lånebelopp och lite högre ränta om du har betalningsanmärkningar.

Fem vanliga frågor om OKQ8 Bank.

Måste jag ha en inkomst för att beviljas lån?

Ja, du måste ha en årsinkomst på minst 125000kr för att ha möjlighet att beviljas lån.

Kan jag få lån även om jag har betalningsanmärkning?

Du kan inte ta privatlån via OKQ8 Bank om du sen tidigare har betalningsanmärkning.

Använder OKQ8 Bank UC vid låneansökan?

När du fyllt i och skickat iväg din låneansökan, kommer de ta en kreditupplysning via UC.

När har jag pengarna på kontot?

Är du ansluten till Swedbanks utbetalningstjänst, tar det 1-2 dagar efter att ditt lån beviljats. Du behöver inte vara kund hos Swedbank, för att ansluta ditt bankkonto till tjänsten.

Är OKQ8 Bank en säker långivare?

Ja, De har banktillstånd och går under Finansinspektionens tillsyn och regelverk. De har en stor och välkänd ägare med god ekonomi. 

Om OKQ8 Bank

OKQ8 Bank startade sin verksamhet 2009 och sedan dess haft tillstånd från Finansinspektionen att bedriva bankrörelse. Banken ägs helt av OK-Q8 AB. Bolaget jobbar endast med Sverige som marknad och har sitt säte i Stockholm.

Precis som de flesta andra banker, kan du både låna pengar eller spara pengar hos OKQ8 Bank. De erbjuder framförallt lån genom produkterna OKQ8 VISA kreditkort, eller via deras privatlån.

Inlånade pengar hos OKQ8 bank omfattas av den statliga insättningsgarantin.

Ägare OK-Q8 Bank AB
Org nr 556008-0441
Box 23900
104 35 Stockholm

Låneerbjudande

Hos OKQ8 Bank kan du ansöka om privatlån. Du kan välja att låna från 20 000 kr till 350 000 kr.

Kraven på dig som låntagare är förhållandevis höga men i gengäld kan du då en bra ränta.

Du kan betala tillbaka lånet inom 2 år till 12 år. Du väljer själv vilken återbetalningstid som passar dig bäst. 

Ränta och avgifter

Räntan på ditt lån beräknas individuellt och är fast, därmed kan den inte ändras under avtalstiden.

De erbjuder ett bra räntespann och deras räntor ligger i de lägre trakterna på marknaden för jämförbara lån. 

Har du ditt konto anslutet till Swedbanks utbetalningstjänst, kommer du få pengarna inom 1-2 dagar. Som tur är kan du ansluta dig till tjänsten utan att vara kund i Swedbank.

Lånet är utan uppläggningsavgift. Du undviker att betala aviavgift om du väljer att e-faktura eller autogiro. Vill du få hem pappersfaktura, får du betala en avgift på 0 kr per faktura.

Ta lån hos OKQ8 Bank

Du gör enkelt låneansökan på hemsidan genom fyra snabba steg.

  • Ange önskat lånebelopp
  • Välja återbetalningstid
  • Fyll i kontaktuppgifter
  • Verifiera med BankID

När du är klar med din ansökan tar OKQ8 Bank en kreditupplysning för att utvärdera din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. 

Lånet är alltid individuellt utformat för fin ekonomiska situation. Du väljer själv om du vill acceptera det och gå vidare med lånet eller ej. Låneansökan är inte bindande.

Ansökan måste göras med BankID

Du ansöker och accepterar låneerbjudandet genom att signera med BankID. Har du inget BankID måste du skaffa det för att kunna låna pengar av OKQ8 Bank.

Kundservice

Du kommer i kontakt med deras kundtjänst över telefon eller via deras mailformulär på hemsidan.

Hemsida https://www.okq8.se/forsakringar
Telefon 08-506 80 000
Måndag - Fredag 08:30 - 17:00

Händelser vid utebliven betalning

Försök att alltid betala i tid. Om du hamnar i ett läge där du inte kan betala i tid, bör du snarast ta kontakt med OKQ8 Banks kundtjänst för att försöka lösa situationen.

Om du inte betalar din månadsbetalning i tid, kommer du få en påminnelse. Du kommer med den få en extra avgift på 60 kr i påminnelseavgift.

I det fall du inte heller betalar påminnelsen, riskerar ärendet att gå till inkasso. Du kommer i ett första skede få betala ytterligare 180 kr i inkassoavgift.

Du riskerar i förlängningen att få betalningsanmärkning och sämre kreditvärdighet, vilket kommer påverka din chans att få lån i framtiden.

Vid inkassoärenden, samarbetar de med företaget Intrum. Om ditt ärende skulle hamna där, kommer du i fortsättningen ha din kontakt direkt med Intrum istället.

Avbetalningsplan

Du kan få hjälp med en avbetalningsplan men även det innebär en ökad kostnad, i form av en extra avgift på 170 kr.

Du kan välja att betala via autogiro, vilket kan hjälpa till att undvika att hamna i ett läge där du inte betalat din månadsbetalning. Vid autogiro dras pengarna direkt från det konto du angett. 

Omdöme och sammanfattning

Om du inte har betalningsanmärkningar och en sund ekonomisk situation, har OKQ8 Bank ett bra erbjudande på privatlån. 

Deras ränta är förhållandevis låg jämfört med många andra lån på marknaden. Du får dock vara beredd på att deras krav är desto högre, för att bli beviljad ett lån.

Anslut dig till Swedbanks utbetalningstjänst

Utbetalningarna genomförs med en extern tjänst. Du måste vara ansluten med ditt konto till Swedbanks utbetalningstjänst för att få pengarna inom en rimlig tid. 

Vi gillar att de inte har några extra avgifter som tillkommer vid tecknandet av ett lån.