Fördelar
 • Snabb handläggningstid
 • Utbetalning samma dag
 • En del av Ferratum Group
 • Icke bindande låneansökan
Nackdelar
 • Minsta årsomsättning 420 000 kr
 • Kreditupplysning via UC
 • Inga betalningar via autogiro
Ränta 1,00 % - 2,90 %
Lånbelopp 20 000 kr - 3 500 000 kr
Återbetalningstid 1 mån - 3 år
Uppläggningsavgift 0 kr
Räntan räknas per dag

Varför välja Capitalbox?

Capitalbox, tidigare Ferratum Business, är en del av Ferratum Group och är idag ledande i Europa inom företagslån och specialiserar sig inom området för små och mellanstora företag. Oavsett anledning till ditt lån kan du som företagare ansöka hos Capitalbox, och få tillgång till pengarna redan samma dag.

Lånekrav
Tillåtna bolagsformer Alla
Minsta omsättning 420 000 kr
Tillåtna säkerheter Personlig borgen
Accepterar borgensman
med anmärkning
Ja
Upplysningsföretag UC

Krav för att bli beviljad företagslån

För att Capitalbox ska kunna bevilja din låneansökan behöver företaget uppfylla följande punkter:

 • Företaget ska ha varit aktivt i minst 6 månader innan ansökan skickas in
 • Samtliga ägare ska vara bosatta och registrerade i Sverige
 • Företaget ska inneha ett svenskt bankkonto
 • Omsättningen uppgår minst 420 000 kr per år
 • Företaget måste ha en fysisk och giltig postadress

Fem vanliga frågor om Capitalbox

Hur mycket kan Capitalbox erbjuda i företagslån?

Capitalbox erbjuder lån primärt till små och medelstora företag som haft en aktiv verksamhet in minst ett halvår. Lånebeloppen varierar mellan 20 000 och 3,5 miljoner kronor, med en återbetalningstid på 36 månader. 

Är en låneansökan bindande?

Nej, den låneansökan du skickar in för ditt företag är inte bindande. Däremot är erbjudandet endast giltigt i 30 dagar från ansökningsdatumet.

Hur snabbt kan man få ett företagslån?

Målet för Capitalbox är att samtliga lånehandlingar ska behandlas inom en dag. När beskedet om en godkänd låneansökan inkommit till dig betalas beloppet ut så snart avtalet är signerat. Detta kan ske redan samma dag som signeringen, men i vanligaste fall är pengarna tillhanda inom 2 arbetsdagar. 

Hur sker återbetalningen av företagslånet?

Den första återbetalningen sker 30 dagar efter att avtalet signerats och har en förfallotid på ca 14 dagar. De efterföljande betalningarna sker månadsvis och man kan alltid hitta sina fakturor inne på sitt konto på webbplatsen. 

Kan man lösa lånet i förtid?

Ja, det går bra att lösa lånet i förtid utan extra kostnad och man betalar ränta endast för den tidsperiod man använt pengarna.

Ägare CapitalBox AB
Org nr 556695-9655
Wennerbergsgatan 10
112 58 Stockholm

Snabba ansökningar

Capitalbox erbjuder en enkel ansökningsprocessen. Från att påbörja ansökningen till att den är inskickad, tar endast fem minuter och hela processen är kostnadsfri. Ansökan är heller inte bindande.

För att ansöka om lån finns en knapp direkt på deras startsida, och det enda du som ansökare behöver uppge är:

 • Ditt personnummer
 • Företagets organisationsnummer och postadress
 • Hur mycket du önskar att låna 
 • Legitimering med Mobilt BankID

Anledningen till att legitimering sker med BankID är för att Capitalbox ska kunna säkerhetsställa att pengarna går till rätt mottagare, samtidigt som det gör processen både smidigare och tryggare för dig. 

Detta säger Capitalbox om sig själva

Då företaget har en lång erfarenhet inom företagslån för små och mellanstora företag har de valt att satsa på såväl enkelhet, teknologi och personlig service.

Genom att erbjuda en enkel och snabb ansökningsprocess kan de fokusera på det som är viktigt: kunden. Därav slipper du gå igenom krångliga ansökningar med för mycket, icke relevant information. Målet är även att satsa på teknologin som gör systemen säkra och enkla att använda för såväl sina kunder som sitt team.

Även den personliga servicen är ett stort fokusområde för Capitalbox, där deras erfarna medarbetare kan ge dig svar på frågor under både tidiga och sena skeden av ansökningen.

Recension av Capitalbox företagslån.

Kundservice

Oavsett om dina frågor gäller ansökningsprocessen eller återbetalningar kan du fråga kundservice. Du kan nå dem på både telefon, där öppettiderna är vardagar mellan 09.00-17.00, och e-post där du oftast får svar inom 12 timmar.

Har man lite mer generella och enklare frågeställningar finns även en FAQ på deras hemsida som besvarar de mest vanliga frågorna från kunder.

Hemsida https://www.capitalbox.se/
Email support@capitalbox.se
Telefon 020 018 00 20
Mån-Fre 09:00-17:00

Omdöme och sammanfattning

Med sin erfarenhet är Capitalbox en seriös aktör på marknaden som erbjuder relativt bra lån till sina kunder, med snabba utbetalningar. Ett minus är att kundsupport varit svåra att nå per telefon.

Jämför man med andra långivare på marknaden kan man anse att Capitalbox är något dyrare, men för den som är i behov av ett lån med snabba svar samt smidig hantering kan detta vara ett bra val.

Redan vid ansökningstillfället ser man tydlig information gällande återbetalning och hur mycket månadskostnaden kommer att uppgå till. Det går även att flytta fram sina betalningar där man som kund har möjlighet till två betalningsfria månader. Vill man betala av hela lånet innan tidsspannet löpt ut går det bra att göra även detta.