Cashbuddy

Ränta: 
28,40 %
Lånexempel
Prisexempel: 25.000 kr på 4 år. Bunden årsränta: 28,40 %. Effektiv årsränta: 32,41 %. Månadskostnad: 877 kr (48 ggr). Totalt att återbetala: 42.098 kr. (Uppdaterat 2023-03-21).
Varning gällande högkostnadskredit
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Fördelar
  • Inga dolda avgifter
  • Godkänner betalningsanmärkningar
  • Flexibel återbetalningstid
Nackdelar
  • Lågt maxbelopp
  • Kundtjänst bara på vardagar
Ränta 28,40 %
Uppläggningsavgift 0 kr
Månadsavgift 0 kr
Effektiv ränta 32,41 %
Lånbelopp 5 000 kr - 25 000 kr
Återbetalningstid 1 år - 5 år
Lägsta ålder på låntagare 20 år

Beviljat lån utbetalas inom 1 till 2 bankdagar.

Varför välja Cashbuddy?

Cashbuddy är ett alternativ om du behöver låna en mindre summa på ett enkelt sätt. Har du svårt att få lån hos andra långivare på grund av ditt ekonomiska förflutna, kan deras lån vara värt att undersöka närmare.

De ger snabbt besked på din låneansökan och erbjuder en generös återbetalningstid med tanke på det låga maxbeloppet du kan låna. Din totalkostnad för lånet ökar dock med längre återbetalningstider. 

Du behöver inte ha någon säkerhet för lånet och du väljer själv vad du vill använda pengarna till. 

Fem vanliga frågor om Cashbuddy

Måste jag ha tillgång till BankID för att låna hos Cashbuddy?

Ja du måste ha ett BankID för att kunna legitimera dig vid ansökan.

Kan jag låna även om jag har betalningsanmärkningar?

Ja, de godkänner att du sedan tidigare har betalningsanmärkning.

Hur snabbt görs utbetalningen av pengarna?

Du måste först få ditt bankkonto godkänt för autogiro hos Bankgirot. Oftast tar det max 2 bankdagar.

Är Cashbuddy en trygg aktör?

De har en stabil ekonomi och har varit verksamma i många år. De står även under Finansinspektionens tillsyn och är godkända för att bedriva konsumentkeditgivning.

Ägare Cashbuddy AB
Org nr 556686-9938
Box 1061
432 14 Varberg

Om Cashbuddy

Företaget har jobbat med att erbjuda finansiella tjänster i Sverige och Finland sedan 2006.

Deras vision är ett det ska vara enkelt och smidigt att vara kund hos Cashbuddy. De vill vara ett alternativ inom lån även om du har en ojämn inkomst eller en gammal betalningsanmärkning.

Cashbuddy är mer intresserade av hur din betalningsförmåga kommer att bli snarare än hur den har sett ut bakåt i tiden.

De har en god ekonomi och syns ofta i olika idrottssammanhang. De sponsrar omkring ca 50 olika idrottsföreningar på olika nivåer.

Som långivare har de tillstånd från Finansinspektion för att bedriva konsumentkreditgivning. 

Låneerbjudande

Cashbuddy erbjuder möjligheten att låna pengar utan säkerhet. Du kan välja ett lånebelopp inom intervallet 5 000 kr till 25 000 kr.

När du ansöker om lån får du även välja önskad återbetalningstid. Här erbjuder de från 1 år till som mest 5 år.

Vill du låna högre belopp eller med längre återbetalningstider ska du ansöka om ett privatlån.

Skulle du önska att betala tillbaka lånet snabbare än 1 år kan du göra det. Du ansöker då om lånet som vanligt men betalar av så snabbt du vill. Du betalar enbart ränta för den tiden du lånade pengarna.

Tar du lån hos Cashbuddy betalar du en fast årsränta oavsett storleken på beloppet. 

Kreditupplysning hos Cashbuddy

När du gör låneansökan och har skickat iväg den kommer de ta en kreditupplysning via Bisnode.

Har du betalningsanmärkningar eller gamla utmätningsförsök kan du ändå beviljas lån hos Cashbuddy. Du får däremot inte ha ett skuldsaldo hos kronofogden.

Du behöver vara minst 20 år gammal och ha en inkomst för att ha möjlighet att få din låneansökan beviljad. 

Ränta och avgifter

Du betalar en fast årsränta för beloppet du blivit beviljad att låna.

Tar du lån hos Cashbuddy behöver du varken betala uppläggningsavgift för lånet eller några aviavgifter. Något du ofta får betala hos många andra långivare på marknaden.

Det månadsbelopp du ska betala kommer dras automatiskt via autogiro den 27:e varje månad.

När du tar ett lån med fast årsränta och inga dolda avgifter får du en enkel överblick över vad lånet faktiskt kommer att kosta.

Om du har möjlighet kan du alltid betala av ditt lån i förtid utan några extra kostnader. Ju längre återbetalningstid du väljer desto högre blir din totalkostnad för lånet. 

Händelser vid utebliven betalning

Dina månadsbetalningar kommer ske via autogiro. Du behöver då inte själv hålla koll på olika fakturor, utan pengarna dras automatiskt från ditt konto den 27:e varje månad.

Om du inte har tillräckligt med pengar på kontot kommer du få en påminnelse. Får du en påminnelse kommer du få betala en påminnelseavgift på 60 kr.

Tänkt på att påminnelsen inte dras automatiskt, utan du behöver göra en manuell inbetalning av den.

Vet du med dig att du inte kommer kunna betala din månadsbetalning ska du kontakta kundservice för att försöka hitta en lösning.

2 betalningsfria månader

Har du lån hos Cashbuddy erbjuds du möjligheten till 2 betalfria månader per kalenderår. Om du utnyttjar detta bör du tänka på att du bara skjuter betalningen framåt i tiden och att det inte är någon långsiktig lösning.

Ifall du inte heller betalar dina påminnelser är nästa steg att det istället blir ett inkassokrav. Förutom extra avgift för detta riskerar du i längden även att få betalningsanmärkningar och andra svårigheter.

Går det till inkasso är det oftast ett utomstående företag som sköter ärendet och du ska därför sköta all eventuell kontakt med dessa och inte med din långivare.

Tänk på att aldrig låna mer än du har råd att betala tillbaka utifrån din nuvarande ekonomiska situation. 

Ta lån hos Cashbuddy

Du gör din låneansökan direkt på deras hemsida. Innan du gör den behöver du ha tillgång till ett BankID både för att identifiera dig och för att kunna signera låneavtalet.

När du identifierat dig behöver du fylla i din inkomst, boendekostnad och eventuella kostnader för andra lån. Du ska också fylla i ett bankkontonummer dit pengarna sedan ska betalas ut till.

Kundservice

Du når deras kundtjänst via antingen telefon eller genom att skicka e-post.

Väljer du alternativet mail, kan du göra det när det passar dig under dygnets alla timmar och de lovar svar inom 48 timmar. 

Omdöme och sammanfattning

En populär och välkänd långivare på den svenska lånemarknaden.

Ett lån som passar dig som har svårt att få andra lån på grund exempelvis tidigare betalningsanmärkningar. Eller om du tänkt låna ett mindre belopp som du tänkt betala tillbaka inom en ganska kort tid.

Har du tänkt ha flera år i återbetalningstid blir totalkostnaden för lånet relativt högt och då kan andra alternativ passa bättre.

Inga fasta avgifter

Det är bra att de ger väldigt snabbt besked på din låneansökan. Att de inte tar ut varken uppläggningsavgift, aviavgifter eller några andra dolda kostnader är bra för dig som kund.

De har bra och tydlig information kring deras låneprodukt på webbsidan. Du som låntagare får en enkel överblick kring vad kostnaden för lånet kommer att hamna på.

Hade de haft helgöppen kundservice och en chatfunktion på hemsidan för enklare frågor hade helhetsintrycket blivit ännu högre.