Enklare

Låneförmedlare
Ränta: 
2,95 % - 29,00 %
Lånexempel
Annuitetslån 12 år, belopp 400 000 kr, rörlig ränta 8,99%, uppläggningskostnad 400 kr, aviavgift 20kr, ger en effektiv ränta på 9,49%. Totalt belopp att återbetala 658 461 kr, fördelat på 144 avbetalningar, ger en månadskostnad på 4 570 kr. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,46%. Räntespann mellan: 5,07% - 33,46%. Uppdaterat 2023-10-25
Varning gällande högkostnadskredit
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Fördelar
  • Tillåter betalningsanmärkningar
  • Personlig lånerådgivning
  • Högt maxbelopp
Nackdelar
  • Får inte ha skuld hos kronofogden
  • Använder UC
Ränta 2,95 % - 29,00 %
Uppläggningsavgift 0 kr
Månadsavgift 495 kr
Effektiv ränta 5,07 % - 33,46 %
Lånbelopp 5 000 kr - 600 000 kr
Återbetalningstid 1 år - 20 år
Lägsta ålder på låntagare 20 år
Lägsta årsinkomst 120 000 kr

Beviljade lån utbetalas inom 1-3 bankdagar.

Varför välja Enklare?

Enklare är en bra låneförmedlare för dig som vill ha rådgivning och prata med en person som hjälper dig hitta ett privatlån med låg ränta.

Du kan givetvis använda tjänsten helt digitalt om du vill det men Enklare skiljer sig från mängden med att erbjuda kontakt med kunnig personal. Du betalar inget för att använda tjänsten och ansökan är inte bindande

Kan jag jämföra lån hos enklare även om jag har betalningsanmärkningar?

Ja, du kan använda deras jämförelsetjänst även om du har betalningsanmärkningar men alternativen av långivare blir färre.

Kan jag jämföra billån på Enklare?

Ja, du kan jämföra billån och andra privatlån hos Enklare.

Kan jag göra låneansökan utan UC?

Nej, en kreditupplysning hos UC kommer att göras, men bara en upplysning oavsett hur många långivare som är aktuella.

Hur snabbt betalar de ut pengarna?

Du får oftast pengarna utbetalda inom 1-3 bankdagar efter ditt lån blivit beviljat.  

Varför är det bra med många anslutna långivare?

Det ökar konkurrensen om dig som kund och bidrar oftast till bättre lånevillkor.

Ägare Enklare Ekonomi Sverige AB
Org nr 556975-4814
Skeppargatan 26
111 43 Stockholm

Om Enklare

Enklare är en låneförmedlare som sedan starten 2014 har hjälpt över 400 000 kunder att hitta de bästa lånevillkoren på marknaden.

Företaget erbjuder en jämförelsetjänst där du på ett enkelt sätt kan jämföra privatlån från flera olika anslutna banker och långivare. Du kan få hjälp med att ta privatlån eller att samla smålån och dyra krediter.

Som deras namn antyder vill de göra det enklare för svenskar att antingen sänka sina räntekostnader på befintliga lån eller att få så bra villkor som möjligt på nya lån. De vill inte att du ska låna mer utan bara smartare.

Bolaget har tillstånd från Finansinspektion för att bedriva konsumentkreditförmedling. 

Låneerbjudande hos Enklare

Enklare lånar inte själva ut pengar men de förmedlar privatlån och Billån. Privatlån är en låneform som inte kräver någon säkerhet från dig som låntagare, med ett billån har du bilen som säkerhet.

Du kan med hjälp av deras tjänst få en bättre överblick vilka lånealternativ som finns på marknaden och därför välja den låneaktör som erbjuder dig bäst villkor. 

Om du gör deras ansökan kan du få lika många erbjudanden på lån som de har anslutna banker och långivare.

När du fyller i ansökningsformuläret kan du välja ett lånebelopp inom deras intervall på 5 000 kr – 600 000 kr och du kan välja en återbetalningstid från 1 år upp till 20 år.

Tänk dock på att en längre återbetalningstid i slutändan innebär en högre kostnad.

De samarbetar med såväl större och mer välkända låneaktörer som mindre och mer nischade alternativ. Det skapar en bredd som ger dig som kund bättre förutsättningar att hitta ett lån med bra ränta.

Några exempel på samarbetspartners är IKANO Bank, Marginalen Bank, Resurs Bank, Santander Consumer Bank och Moank.

Kundservice

Enklare har under vardagarna mycket generösa öppettider på sin kundtjänst från morgon till sen kväll.

Du kan välja att kontakta kundservice över telefon, mail eller via ett kontaktformulär direkt på hemsidan. De har som policy att svara inom 24 timmar.

Förutom en vanlig kundtjänst finns även hjälp i form av lånerådgivare att tillgå. De hjälper dig att hitta det lån som passar just dig och din situation bäst och de är tillgängliga under deras ordinarie öppettider. 

Kreditupplysning hos Enklare

Om du själv hade hört av dig till olika långivare hade de tagit varsin kreditupplysning men genom Enklare tas endast en kreditupplysning.

Du behöver därför inte oroa dig över att det tas flera kreditupplysningar på kort tid, vilket hade riskerat att påverka din kreditvärdighet.

Enklare använder UC, vilket de flesta stora låneförmedlarna gör. 

Har du sedan tidigare betalningsanmärkningar kan du fortfarande ha chans att beviljas lån från någon av de anslutna långivarna. Du får däremot inte ha en skuld hos Kronofogden sedan sex månader tillbaka vid ansökningstillfället.

Om du väljer att göra låneansökan med en medsökande ökar det dina chanser till att erbjudas lån med bra villkor. 

Ränta och avgifter

Din ränta avgörs inte av Enklare utan du kommer få olika räntor presenterade för dig från respektive långivare. 

De sätter din individuella ränta utifrån många olika faktorer men både din inkomst och återbetalningsförmåga är två viktiga saker som vägs in.

När du använder en jämförelsetjänst är fördelen att du får allt samlat och presenterat på ett ställe, du får därmed enklare att jämföra de olika lånealternativen innan du bestämmer dig.

Du ska förutom ränta även kolla vilka övriga villkor de erbjuder, exempelvis vad de jobbar med för olika avgifter. 

Tar du lån med både bra ränta och låga eller få avgifter kommer det spela stor roll för din totalkostnad. 

Händelser vid utebliven betalning

När du jämför olika lånealternativ och långivare är det bra om du också kollar vad de har för villkor vid utebliven eller försenad betalning.

Du bör alltid försöka betala dina fakturor i tid men om du vet med dig att det inte kommer att gå, ska du snarast kontakta den låneaktör som du tagit lånet hos för att få hjälp.

De kan ha olika alternativ till lösning och oftast är de väldigt måna om att hjälpa till.

Förseningsavgifter och dröjsmålsränta

Om du inte betalar i tid innebär det att du kommer få ökade lånekostnader i form av fler avgifter och dröjsmålsränta.

Du får först en påminnelse med tillhörande påminnelseavgift. Betalar du inte denna i tid är nästa steg att de gör det till ett inkassoärende. De lämnar då oftast vidare ditt ärende till ett externt bolag.

Har du frågor kring ett inkassoärende ska du ta detta direkt med inkassobolaget.

Om du inte betalar inkassokraven riskerar du förutom ökade kostnader även att få betalningsanmärkningar. Enklare förmedlar enbart lånet och har därför inget ansvar vid den typen av ärenden.

Ta lån hos Enklare

Du gör enkelt din ansökan helt digitalt på deras hemsida och den tar inte mer än någon minut att fylla i. Om du istället föredrar att prata med någon går det även bra att ansöka över telefon.

När du gjort klart formuläret signerar du med BankID. 

Omdöme och sammanfattning

Enklare står sig bra jämfört med många konkurrenter. De erbjuder ett högt maxbelopp och möjlighet till lång återbetalningstid för lån. Att du dessutom erbjuds hjälp med att samla tidigare lån är också positivt.

De har många anslutna långivare även om det finns vissa andra låneförmedlare som har ännu fler.

Med en jämförelsetjänst får du som låntagare bra möjligheter till bra lånevillkor, vilket vi alltid tycker är bra.

Bra kundtjänst men chatfunktion är önskvärt

Deras öppettider för kundservice är väldigt bra under vardagar men de hade gärna fått ha öppet även under helgerna. En chat-funktion för enklare frågor hade inte heller skadat.

Det som framförallt sticker ut med Enklare är att de erbjuder personlig rådgivning genom deras låneförmedlare. Att du kan få ytterligare hjälp innan du tecknar ett lån tycker vi är bra.