Lånekoll

Låneförmedlare
Ränta: 
3,95 % - 26,00 %
Lånexempel
Individuell ränta: 3,95 % - 26 % (effektiv ränta 4,04 % - 29,33 %), Återbetalningstid: 1 - 20 år. Räkneexempel om annuitetslån på 300 000 kr med start-/aviavgift 0kr, återbetalningstid 15år, rörlig ränta 7,0%, effektiv ränta 7,23% ger (180) månadsbetalningar om 2696 kr totalt betalningsbelopp 485 367 kr. Räntor: 20230503.
Fördelar
  • Kostnadsfritt
  • Över 30 anslutna långivare
  • Ok med betalningsanmärkningar
Nackdelar
  • Kundtjänst har helgstängt
  • Minimum 10 000 kr i månadsinkomst
  • Använder UC
Ränta 3,95 % - 26,00 %
Uppläggningsavgift 0 kr
Månadsavgift 0 kr
Effektiv ränta 4,04 % - 29,33 %
Lånbelopp 10 000 kr - 600 000 kr
Återbetalningstid 1 år - 20 år
Lägsta ålder på låntagare 18 år
Lägsta årsinkomst 120 000 kr

Beviljat lån utbetalas inom 1-5 dagar.
Låna upp till 600 000 kr utan krav på säkerhet eller borgenär

Varför välja Lånekoll.se?

Lånekoll har en riktigt bra jämförelsetjänst som presenterar och utvärderar över 30 olika banker och långivare.

För dig som kund är det en fördel med många anslutna samarbetspartners eftersom det ökar dina chanser till att hitta ett lån med bra villkor. 

Lånekoll erbjuder lån utan säkerhet och du väljer själv vad du vill använda pengarna till. Privatlån, som det också kallas, kan därmed användas till det mesta. 

Har du problem att få lån via storbankerna pågrund av betalningsanmärkningar kan du fortfarande använda dig av Lånekoll.se tjänst.

Tre vanliga frågor om Lånekoll

Är Lånekoll en ny aktör?

Nej, de gick tidigare under namnet Consector och har varit verksamma sen 2014.

Kan jag använda Lånekolls tjänst även om jag har betalningsanmärkningar?

Ja, de har en del samarbetspartners som accepterar betalningsanmärkningar.

Gör varje långivare varsin kreditupplysning?

Nej, när du ansöker om lån hos Lånekoll.se tas endast en kreditupplysning via UC som alla långivare sen delar på.

Låneerbjudande hos Lånekoll

Lånekoll lånar inte ut pengar själva, utan erbjuder tjänst om jämförelse för bästa möjliga villkor för ditt lån.

Genom deras jämförelsetjänst kan du med en enda ansökan få flera erbjudanden om bolån eller privatlån med olika räntor och villkor.

Privatlån är en lånetyp som inte kräver någon säkerhet och du väljer själv vad pengarna används till. Ett bolån har din bostad som säkerhet.

Använder du en låneförmedlare får du en enklelt överblick över vilket erbjudande som passar dig och din situation bäst.

Du kan få lika många låneerbjudanden som det finns anslutna banker och kreditgivare. Lånekoll samarbetar med över 30 banker och kreditinstitut.

På deras privatlån kan du välja ett lånebelopp inom intervallet 10 000 kr – 600 000 kr. Du har möjlighet att betala tillbaka lånet med en återbetalningstid på 1 år – 20 år.

Kundservice

Du kan välja tre olika kontaktvägar om du vill kontakta deras kundtjänst. De finns tillgängliga på telefon, mail eller via chatten på deras webbsida.

Vill du ha snabba svar på dina frågor, oavsett vilken av kontaktvägarna du väljer, bör du kontakta dem under öppettider för kundtjänst.

Vid enklare frågor går det snabbt att få hjälp genom chatten de har på hemsidan. 

Kreditupplysning hos Lånekoll

När du använder en jämförelsetjänst är en av de största fördelarna att det endast tas en kreditupplysning som sedan används mot alla anslutna långivare.

Hade du istället ansökt om lån hos olika banker på egen hand hade det gjorts flera kreditupplysningar. Du hade då riskerat att få en sämre kreditvärdighet som påverkar din möjlighet att få lån.

Lånekoll använder Upplysningscentralen, eller UC som det vanligtvis förkortas, för kreditupplysning.

Du som sedan tidigare har betalningsanmärkningar kan fortfarande använda dig av tjänsten eftersom vissa av långivarna godkänner det.

Ränta och avgifter

När du använder en låneförmedlare likt Lånekoll är fördelen att du på ett enkelt sätt kan jämföra olika banker och kreditgivares räntor.

Du kommer få olika låneerbjudanden med individuellt prissatt ränta från de olika långivarna. Räntan du får påverkas bland annat av din återbetalningsförmåga och inkomst.

Du bör även kolla vad den aktuella långivaren vars lån du är intresserad av att teckna, har för olika eventuella avgifter och kostnader för lånet.

Väljer du att teckna ett av lånen du fått presenterat för dig tar de ingen uppläggningsavgift eller annan kostnad för lånet. Det är deras samarbetspartners som betalar provision till Lånekoll istället.

För dig som konsument är tjänsten helt kostnadsfri och icke bindande.

Händelser vid utebliven betalning

Eftersom du inte tar lån direkt av Lånekoll utan hos någon av de banker och kreditgivare som är anslutna till tjänsten bör du innan du tecknar lånet även kolla deras villkor rörande utebliven betalning.

Skulle du få problem med att betala i tid ska du ta direktkontakt med den långivare du tecknat lånet hos. 

Har du inte betalat i tid kommer du få en påminnelse och med den tillkommer en extra avgift du ska betala. Oftast får du även betala en dröjsmålsränta som läggs på vid sidan av den vanliga räntan för lånet.

Inkassobolag vid utebliven betalning

Betalar du inte heller dina påminnelser går ärendet vanligtvis vidare till ett externt inkassobolag. Förutom att även detta innebär fler avgifter och kostnader, riskerar du också att i längden få betalningsanmärkningar.

Inte heller här har Lånekoll något ansvar utan du ska vid frågor istället kontakta inkassobolaget i fråga.

Tänk på att inte låna mer pengar än du har råd att betala tillbaka. 

Ta lån via Lånekoll

Du ansöker genom formuläret på deras hemsida. Där ska du fylla i vilket belopp du önskar låna och hur lång återbetalningstid du vill ha.

De vill även att du ska fylla i dina kontaktuppgifter, personnummer och syftet med lånet. Du har även möjligheten att fylla i en medsökande för lånet, vilket kan göra att du får ner räntan.

Ansökan tar inte lång tid och oftast har du de första svaren redan inom några minuter.

Om Lånekoll

Lånekoll gick tidigare under namnet Consector men under 2020 valde man att byta namn. De erbjuder en kostnadsfri jämförelsetjänst för lån och har funnits på marknaden sedan 2014.

Deras mål med tjänsten är att du som potentiell låntagare ska få de bästa lånevillkoren och på ett samlat ställe kunna jämföra olika lånealternativ. 

Du slipper därmed att själv ansöka hos olika långivare för att kunna ta beslut om var någonstans du vill teckna ditt lån.

Om du använder deras tjänst får du tillgång till över 30 olika banker och långivare med en och samma ansökan.

Ägare Consector AB
Org nr 556961-4216
Narvavägen 10
115 22 Stockholm

Omdöme och sammanfattning

Med över 30 olika samarbetspartners står Lånekoll sig bra på marknaden. Många långivare ökar chansen för dig som kund att få bättre villkor på lånealternativen som presenteras.

Du som konsument sparar tid på att använda deras tjänst jämfört med om du själv skulle ansöka om lån hos flera olika banker och kreditgivare. Förutom tid sparar du även kreditupplysningar eftersom de enbart tar en som alla sedan delar på.

Enkel och snabb ansökningsprocess

Deras ansökningsprocess är enkel och är likt de flesta låneförmedlares formulär inte speciellt tidskrävande.

Att de har olika alternativ du kan välja för att kontakta deras kundtjänst är bra och deras chatfunktion uppskattas. De hade dock gärna fått ha förmånligare öppettider och helst gärna öppet även under helgen.

Det är bra att du som har betalningsanmärkningar också har chans att beviljas lån via deras tjänst.