Lendo

Låneförmedlare
Ränta: 
2,95 % - 29,95 %
Lånexempel
Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 5.56 %. Ett lån på 600 000 kr kostar då 5 677 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 817 408 kr. Ingen start-/aviavgift. 5.42 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar).
Varning gällande högkostnadskredit
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Fördelar
  • En kreditupplysning
  • Kostnadsfritt
  • Lån trots betalningsanmärkning
Nackdelar
  • Kreditupplysning via UC
  • Lägre maxlånegräns vid betalningsanmärkning
Ränta 2,95 % - 29,95 %
Uppläggningsavgift 0 kr
Månadsavgift 0 kr
Effektiv ränta 4,70 % - 33,75 %
Lånbelopp 10 000 kr - 600 000 kr
Återbetalningstid 1 år - 15 år
Lägsta ålder på låntagare 18 år
Lägsta årsinkomst 110 000 kr

Varför välja Lendo?

Lendo är Sveriges största låneförmedlare där du för varje ansökan kan få förslag från 40 olika långivare på mindre än 24 timmar, och själva ansökan tar bara två minuter. Lendos tjänster är dessutom kostnadsfria.

Du kan ta ut flera olika typer av lån genom Lendo, så som privatlån, företagslån, billån, båtlån, och blancolån. För privatlån kan du ta ut upp till 600 000 kr som du kan spendera hur du vill. Återbetalningstiden är mellan 1 år och 15 år.

Lendo sätter även tydliga regler kring hur mycket du kan låna under vissa finansiella omständigheter. Till exempel, om du har betalningsanmärkning måste du följa lite striktare krav än om du är höginkomsttagare utan anmärkning. De strävar även efter att vara transparenta, lättanvända och sätta kundens säkerhet först.

Krav för att bli beviljad lån

Även om Lendo har tre olika sorters lånenivåer baserat på ansökarens finansiella status finns det däremot krav som är oberoende av vilken nivå du lånar på. Dessa inkluderar att du måste:

  • Vara minst 18 år gammal.
  • Ha varit folkbokförd i Sverige i minst ett år.
  • Har varit skuldfri hos Kronofogden sedan minst 6 månader tillbaka.

De olika nivåerna ger olika lånesummor, och kan ha en del kompletterande krav.

Nivå 1: För att få låna mellan 10 000 kr och 30 000 kr behöver du ha en årsinkomst på minst 100 000 kr.

Nivå 2: Vill du låna mer än 30 000 kr behöver du ha en årsinkomst på minst 110 000 kr.

Nivå 3: För att låna trots betalningsanmärkningar behöver du ha en årsinkomst på minst 120 000 kr. Om du har betalningsanmärkningar kan du bara låna upp till 150 000 kr.

Tre vanliga frågor

Kan jag låna om jag inte har fast anställning?

Ja, du kan ansöka om lån även om du endast har en timbaserad anställning eller ett vikariat. Om du har en tidsbegränsad anställning måste du ha minst sex månader kvar utav anställningstiden.

Kan jag ändra uppgifter i min ansökan?

Ja, du kan gå in i din ansökan och ändra din information upp till fem dagar efter att du har lämnat in den.

Får jag bara en UC kreditupplysning?

Ja, även om du får svar från alla 40 bankerna så får du bara ett kredituppslag, vilket ger dig större kreditvärdighet i längden. Du kan däremot få andra dokument, så som omfrågandekopior, eller mejl om komplementär information. Dessa påverkar inte din upplysning.

Om Lendo

Ägare Schibsted Tillväxtmedier AB
Org nr 556515-1627
Blekholmsgatan 18
105 18 Stockholm

Lendo är Sveriges största låneförmedlare inom såväl privat lån som företagslån. Företaget grundades 2007 och är del utav Schibstedtkoncernen, vilken är en utav Sveriges största mediakoncerner. Lendo jobbar aktivt för att expandera deras webbaserade tjänster i Europa, och har kontor i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Österrike, och Spanien.

Kundservice

Lendo erbjuder ett antal olika sätt att förmedla kundtjänst till sina klienter. Man kan både ringa, mejla, eller lämna ett meddelande på deras kundtjänstsida. Deras telefontider står även tydligt med på kontaktsidan.

Hemsida https://www.lendo.se
Email kundservice@lendo.se
Telefon 0771 - 13 13 10
Mån - Tors 08:00 - 20:00
Fredag 09:00 - 17:00
Lör - Sön 10:00 - 14:00

Omdöme och sammanfattning

Lendo håller sig trogna till sin roll som Sveriges största låneförmedlare genom att samarbeta med över 40 banker, däribland några av de största svenska långivarna. Det är ett starkt plus att det är kostnadsfritt och tar mindre än fem minuter att lämna in sin ansökan, då processen gjord på egen hand är oerhört tidskrävande.

Det känns även tryggt att de har olika lånenivåer baserade på folks individuella finansiella situationer. På så sätt är det lättare att veta hur stora lån man har råd att ta ut samt att återbetalningsperioden dessutom är lagom flexibel. Att de även har som mål att vara transparenta bidrar till en ökad trygghet, samt att de gör policys kring personuppgifter och användaravtal lättillgängliga för sina kunder.

Även kundtjänsten är enkelt att nå tack vare de olika kontaktsätten. Dock är det synd att det inte finns något kontor som idag tar emot besökare för fysiska konsultationer.