Moank

Ränta: 
3,90 % - 14,95 %
Lånexempel
Lånesumma 100 000 kr och annuitetslån 10 år (120 ggr). Nominell ränta 6,5 % (effektiv ränta 6,79 %). Månadskostnad 1 140 kr. Totalt belopp 136 790 kr. Räntan sätts individuellt baserat på din kreditprofil. Ingen aviavgift vid autogiro, övrigt 39 kr/avi. 395 kr i uppläggningsavgift. Räntespann: 3,9 % - 14,95 %. Återbetalningstid 1-15 år. Uppdaterat: 2021-02-01.
Fördelar
  • Privatlån och kredit
  • Redovisar snittränta
  • Lån via arbetsgivare
  • Inga aviavgifter
Nackdelar
  • Ingen helgutbetalning
  • Kundservice ej helgöppet

Varför välja Moank?

Moank är en digital långivare som erbjuder produkterna privatlån, lån via arbetsgivare och kredit.

Moank är en av de få långivarna inom privatlån som redovisar sin snittränta. Något som gör det lättare att förstå vilken räntenivå du kan få när du lånar pengar.

Privatlån kan vara ett alternativ för dig som behöver låna utan säkerhet. Oavsett om du behöver pengarna till en kontantinsats, billån, eller renovera bostaden, kan privatlån vara aktuellt.

Du kan använda privatlån till att få ner kostnaderna på befintliga smålån eller smslån.

Lån via arbetsgivare med Moank

Att du kan låna via din arbetsgivare är något som får Moank att sticka ut från många av konkurrenterna. Lånet är ett vanligt privatlån men med bättre villkor än om du själv lånar pengarna.

Anslut din arbetsgivare genom Moanks partnerprogram och betala av lånet genom löneavdrag. Moank marknadsför lånet som ett medlemslån eftersom de startar ett samarbete med din arbetsgivare.

Du kan sänka räntan både på gamla och nya lån med den här lösningen. Eftersom du betalar av lånet genom löneavdrag innan du får lönen på kontot minskar risken för uteblivna betalningar.

Individuell räntesättning

Moank gör en individuell riskprofil på alla sina kunder. Det betyder att du får en ränta baserad på din ekonomiska situation.

När du ansöker om lån kommer du tillsammans med Moank att få gå igenom din ekonomi. Utöver att betala ut lån erbjuder Moank också viss ekonomisk rådgivning för att hjälpa dig förstå din privatekonomi bättre.

Tre vanliga frågor om Moank

Använder sig Moank av UC vid en låneansökan?

Vid ansökan använder de både UC och Creditsafe för kreditupplysning.

Är Moank säkert?

De står under Finansinspektionens tillsyn och använder samma system som bankerna. Alla datafiler hanteras i en skyddad miljö.

Erbjuder Moank kontokredit?

Det finns möjlighet att ansöka om tillgång till en löpande kredit. De erbjuder ett maximalt kreditutrymme på 50 000 kr. Krediten har rörlig individuell ränta och har inga administrativa avgifter.

Ägare Moank AB
Org nr 559000-0237
Jakobsbergsgatan 13
103 59
Stockholm

Om Moank

Moank startade 2016 och är en låneaktör som står under finansinspektionens tillsyn. Grundarna har en bakgrund av att tidigare jobbat på Finansinspektionen och en av storbankerna.

Deras målsättning är att erbjuda lån med attraktiva villkor, med hjälp av innovation och ny teknik. De vill att det ska vara personligt och enkelt. Eftersom alla ekonomiska situationer och behov ser olika ut, anpassar de lånet utifrån dig som kund.

Företaget är en del av investmentbolaget CMI Group AB som utvecklar och äger små- och medelstora svenska företag.

Låneerbjudande – Privatlån hos Moank

Du kan ta privatlån hos Moank. Ett lån utan säkerhet som inte är bundet till något specifikt användningsområde.

Du kan låna från 25 000 kr upp till maximalt 600 000 kr och Återbetalningstiden de erbjuder på privatlån ligger i intervallet 1 år–15 år. 

Kontokredit

De erbjuder även möjligheten till att ansöka om kontokredit, ett lån som liknar ett kreditkort. Skillnaden är att du här har tillgång till pengarna på ett konto istället för via ett kort.

Maxtaket är 50 000 kr och du avgör själv hur mycket du vill använda. Du betalar enbart ränta på det beloppet du använder.

Kreditupplysning hos Moank

När du ansöker om lån gör Moank både en kreditupplysning via UC och Creditsafe. De hämtar även in transaktionshistorik från dina bankkonton. 

Du kan fortfarande beviljas lån även om du har betalningsanmärkningar. Du får dock inte ha fler än 2 betalningsanmärkningar.

De har även krav på att du inte får ha någon skuld hos Kronofogden senaste 12 månaderna.  

Ränta och avgifter

Räntan sätts alltid individuellt oavsett typen av lån som tas. De har inga aviavgifter vare sig på privatlån eller kredit. På privatlån tar de ut en uppläggningsavgift.

Tas lånet via arbetsgivare finns däremot ingen sådan avgift. 

Vid kredit utgår inga avgifter alls, utan där betalar du enbart ränta på beloppet du lånar. 

Händelser vid utebliven betalning

Försök alltid att betala dina fakturor i tid. Vid de fallen det av någon anledning inte går, bör du kontakta långivaren direkt för att lägga upp en plan.

Betalas inte fakturan i tid, kommer du först få en påminnelsefaktura. Om inte heller denna betalas går ärendet vidare till inkasso. 

Vi hittade inte information kring hur lång tid det tar innan ärendet tas över av inkasso.

Via deras kundtjänst får vi reda på att det beror på dialog med kunden, men har du inte betalat på två månader kommer det gå till inkasso. 

Går ärendet över till inkasso, brukar de använda sig av företaget Arvato. Det blir därför med Arvato som du kommer ha den fortsatta kontakten med.

Uteblivna betalningar innebär nästan alltid fler avgifter och ökade kostnader. I längden riskerar du dessutom att få betalningsanmärkningar.

Skjuta upp förfallodatum

Det finns möjlighet att skjuta upp en faktura, men de vill veta anledningen till varför man vill göra det. Skjuter du upp fakturan kommer du vid nästa tillfälle behöva betala dubbelt så mycket.

Uppstår det problem med att betala i tid är det bästa att snarast möjligt kontakta deras kundtjänst för att hitta en lösning tillsammans.

Ta lån hos Moank

Du ansöker om lån via formuläret på deras hemsida. När du i första steget fyllt i önskat lånebelopp och återbetalaningstid, får du direkt en ungefärlig månadskostnad presenterad.

I nästa steg fyller du i personnummer och kontaktuppgifter. För att fullfölja ansökas krävs det att du har tillgång till Mobilt BankID för att kunna identifiera dig.

Har du inte Mobilt BankID kontaktar du din bank som hjälper dig att skaffa ett.   

Kundservice

Öppettiderna för deras kundtjänst är på vardagar mellan 09:00 -18:00. De använder sig av 3 kontaktvägar. Du kan välja mellan telefon, mail och deras chatfunktion direkt på hemsidan.

När vi kontaktade kundtjänsten via chatten på deras hemsida, fick vi snabb hjälp. Det var ett bra bemötande och de var pålästa. De hade oss som kund i fokus och vill hitta ansvarsfulla lösningar.

Hemsida https://www.moank.se/lana-pengar
Email info@moank.se
Telefon 08-52005955
Måndag - Fredag 09:00 - 18:00

Omdöme och sammanfattning

Moank är en aktör som särskiljer sig en del från många andra på marknaden, bland annat genom deras erbjudande om lån via arbetsgivare.

De tar även en del nya grepp som att du kan samla poäng genom olika aktiviteter, där dessa sen kan användas för att få ner räntan på din kredit. Du kan även få ner räntan via att sköta dina betalningar i tid och förbättrad kreditvärdighet.

De gör en ordentlig koll innan du beviljas ett lån och för att sätta en individuell ränta utifrån din ekonomiska situation.

Vi tycker att snabb kundservice och inga aviavgifter är positivt.

Vi vill uppmana till att först verkligen kolla så att du inte tar mer lån än vad du har råd att betala tillbaka.

Skulle det sen uppstå en situation där du ändå har problem med betalningen, rekommenderar vi att du snabbt kontaktar kundservice för hjälp.