Northmill

Ränta: 
4,90 % - 21,90 %
Lånexempel
Prisexempel: Vid kredit om 25 000 kr till 13,9 % årsränta (rörlig) under fem år med 60 återbetalningar, en uttagsavgift om 195 kr samt en administrativ månadsavgift om 19 kr blir månadsbeloppet 604 kr (totalt 36 237 kr) och den effektiva räntan 16,88 %.
Fördelar
  • Individuell ränta
  • Betalningsanmärkningar OK
  • Kräver ej fast anställning
Nackdelar
  • Tar i vissa fall UC
Ränta 4,90 % - 21,90 %
Uppläggningsavgift 195 kr
Månadsavgift 19 kr
Effektiv ränta 6,05 % - 27,41 %
Lånbelopp 1 000 kr - 50 000 kr
Återbetalningstid 5 mån - 6 år
Lägsta ålder på låntagare 18 år

Kunder hos Swedbank, Nordea, SEB och Handelsbanken får lånesumman utbetald samma dag som ansökan beviljas. Övriga kunder får lånet utbetalt inom 1-2 bankdagar.

Varför välja Northmill Bank

Northmill Bank är en svensk bank som erbjuder kontokredit, privatlån för att samla befintliga krediter och sparkonto samt låneskyddsförsäkring. De är ett fintechbolag som utmanar de etablerade bankerna genom digitala lösningar och kunddriven utveckling.

Räntorna på deras produkter är relativt låga räntor med tanke på att de accepterar betalningsanmärkningar.  

Handläggningstiden för nya lån är kort. Kunder hos Swedbank, Nordea, SEB och Handelsbanken får lånet utbetalt samma dag som ansökan beviljas. 

Fem vanliga frågor om Northmill Bank

Kan jag låna pengar hos Northmill?

Ja, de erbjuder lån genom en kontokredit på som mest 50 000 kr. Du kan också samla lån upp till 300 000 kr med tjänsten Reduce.

Accepterar de betalningsanmärkningar?

Ja, De accepterar de betalningsanmärkningar som inte påverkar kreditvärdigheten negativt.

Vilka omdömen har Northmill Bank fått av sina kunder?

De har fått goda omdömen för sin kontokredit som har låg ränta och kort handläggningstid. 

Erbjuder Northmill Bank sparkonto?

Ja, du kan öppna ett sparkonto hos banken och välja mellan en fast eller rörlig ränta. 

Vem äger Northmill Bank?

Det är ett publikt aktiebolag med en stor grupp aktieägare. VD är Hikmet Ego och i styrelsen finns personer som Margareta Lindahl och Per Granath.

Ägare Northmill Group AB (Publ)
Org nr 556786-5257
Regeringsgatan 20
111 53 Stockholm​

Om Northmill Bank

Northmill Bank grundades i Stockholm år 2006. Deras vision är att förbättra privatekonomin för sina kunder. De har över 150 medarbetare och är verksamma i Sverige, Finlans och Polen. 

Teknologi och utveckling ligger i fokus och produkterna strävar efter att förse dig med verktyg för att göra bättre ekonomiska val. 

De står under tillsyn av Finansinspektionen och har tillstånd att bedriva bank- och finansieringsrörelse. Låneprodukterna låg tidigare under varumärket Credway men har genomgått ett namnbyte för att harmonisera med koncernen i övrigt.

Hemsida https://www.northmill.com/se/
Telefon 08-4000 70 40
Måndag - Fredag 07:00 - 19:00
Lördag & Söndag 10:00 - 18:00

Låneerbjudande hos Northmill Bank 

Northmill Bank erbjuder fyra olika produkter:

  • Kontokredit upp till 50 000 kr
  • Reduce – Samla lån på som mest 300 000 kr
  • Försäkring – Extra pengar vid sjukdom, dödsfall eller arbetslöshet
  • Sparkonto

Kontokredit hos Northmill Bank 

En konkurrenskraftig produkt med en högsta kreditlimit på 50 000 kr. Räntan sätts individuellt och går från 4,9% till 19,9%. Eftersom vissa betalningsanmärkningar accepteras är det här ett erbjudande som sticker ut hakan ordentligt. 

Amorteringstid och avgifter för kontokredit

En kontokredit måste alltid betalas av under en överskådlig tid. I nivå med köpets livslängd enligt konsumentverkets föreskrifter. Hos Northmill är minsta återbetalning 3% av den nyttjade krediten per månad. 

Utöver räntan tillkommer en uttagsavgift på 195 kr samt en månadsavgift på 19 kr. Uttagsavgiften är i högsta laget då många konkurrenter ligger runt 100 kr.  

Sänk räntan på dina lån med Reduce

Du kan samla dina lån, avbetalningar och befintliga krediter hos Northmill. Ladda upp dina faktura i inloggat läge hos banken. Efter en kreditprövning och får du förhoppningsvis ett erbjudande om sänkt ränta på dina lån.

Accepterar du erbjudandet löser Northmill Bank dina krediter till ett samlingslån. Du kan samla lån upp till 300 000 kr. 

Sparkonto och trygghetsförsäkring

Utöver lån och kontokredit erbjuder de också sparkonto och trygghetsförsäkring, eller låneskydd som det också kallas.  

Sparkontot har både fast och rörlig ränta och villkoren är konkurrenskraftiga jämfört med de flesta på marknaden.

Låneskyddet ger dig extra trygghet i vardagen om du råkar ut för ofrivillig arbetslöshet, sjukdom eller dödsfall. Vid ofrivillig arbetslöshet eller sjukdom tar låneskyddet över en del av din avbetalning.

Vid dödsfall fungerar det som en livförsäkring och löser hela din skuld hos Northmill. 

Lån med Creditsafe och UC hos Northmill Bank

När du ansöker om lån eller krediter genomgår du först kreditupplysning hos Creditsafe.

Blir du godkänd enligt Creditsafe kreditvärderingsmodell tas ytterligare en upplysning hos UC. 

Om du inte blir godkänd hos Creditsafe går du inte vidare till en slagning hos UC. Det innebär att om du inte går vidare i processen efter Creditsafe kommer din kreditvärdighet hos UC inte att påverkas. 

Utebliven betalning

Om du inte betalar din faktura i tid får du en påminnelsefaktura. Förfallodatum på den nya fakturan är omgående. Det tillkommer en påminnelseavgift på 60 kr och en förseningsavgift på 190 kr. 

Inkassokrav

Om du har tre obetalda fakturor får du ett uppsägningsbrev. Det innebär att ditt kreditavtal sägs upp och att du måste betala av hela lånet.

Om du inte löser uppsägningsfakturan tas ärendet vidare till inkasso. Nu riskerar du att få en betalningsanmärkning.

Skjuta upp förfallodatum

Northmill Bank erbjuder inte sina kunder att skjuta upp förfallodatum. Om du inte kan betala i tid får du sedvanlig påminnelsefaktura.

I vissa fall får du möjligheten att sänka din månadskostnad. Har du svårigheter att betala tillbaka din skuld är det en god idé att kontakta kundservice och fråga om vilka möjligheter du har att få hjälp.

Ta lån hos Northmill Bank

För att ansöka om kontokredit hos Northmill Bank fyller du i ansökningsformuläret på hemsidan. Du behöver BankID för att kunna göra en ansökan. 

Northmill Bank vill ha uppgifter om dig, som till exempel anställningsform, om det finns några barn i hushållet och din månadsinkomst. 

Du får svar på dina ansökan under deras öppettider. 

Kundservice

Du kan kontakta Northmill Bank genom att ringa under deras telefontider, skicka e-post eller chatta i deras live chatt på hemsidan. 

Live chatten kan vi starkt rekommendera eftersom de svarar snabbt, har goda kunskaper om lån och sitt erbjudande och gärna styrker sina påståenden med källhänvisningar. 

Omdöme och sammanfattning

Northmill Bank erbjuder kontokredit till relativt låg ränta. Många av deras konkurrenter erbjuder en fast ränta till alla kunder på 39%. 

Den högsta räntan du kan få hos Northmill Bank är 19,9%. Räntan tillsammans med en snabb kreditbedömningsprocess och snabba utbetalningar till de flesta stora bankerna gör att erbjudandet står starkt.

Du som har en god kreditvärdighet kan fortfarande jämföra fler lån för att försöka få bättre låneerbjudanden.

Undersök alltid flera alternativ innan du lånar. Även om det inte finns några garantier för att konkurrenterna ger dig bättre villkor

Nackdelar med Northmill Bank

En nackdel med Northmill Bank är att de tar två kreditupplysningar. Om du går vidare i processen efter att de kontrollerat din kreditvärdighet hos Creditsafe, tar de ytterligare en upplysning hos UC. 

De flesta kreditgivare tar enbart en upplysning hos antingen UC eller någon annan upplysningstjänst. 

Dubbla kreditupplysningar kan dock ses som en fördel. En första upplysning hos Creditsafe är ett sätt att sålla bort personer med svag ekonomisk situation, utan att ge dem en till slagning hos UC.