Ordna Bolån

Låneförmedlare
Ränta: 
2,95 % - 19,90 %
Lånexempel
Räkneexempel: Ett annuitetslån på 150 000 kr med 12 års löptid (144 betalningstillfällen) ger en månadskostnad på 1 425 kr. Totala kostnaden över 12 år blir 205 200 kr. 5,37% nominell årsränta. 5,5% effektiv årsränta. 0 kr i uppläggnings- och aviavgift. Rörlig ränta som sätts individuellt av långivarna. Nominell ränta 2,95% - 19,90%.
Fördelar
 • Höga kundomdömen
 • Godkänner betalningsanmärkningar
 • Har chat
Nackdelar
 • Använder UC
Ränta 2,95 % - 19,90 %
Uppläggningsavgift 0 kr
Månadsavgift 0 kr
Effektiv ränta 3,00 % - 21,82 %
Lånbelopp 10 000 kr - 600 000 kr
Återbetalningstid 1 år - 18 år
Lägsta ålder på låntagare 20 år
Lägsta årsinkomst 10 000 kr

Utbetalningstiden av privatlån beror på val av bank. Beviljat lån betalas vanligtvis ut inom 1 till 2 bankdagar.

Varför välja Ordna Bolån?

Namnet Ordna Bolån är lite missvisande då de inte bara erbjuder hjälp kring bolån. De har även privatlån och billån. Bolåneförmedling är det senaste tillskottet i deras portfölj av tjänster.

Ordna är ett bra alternativ om du vill jämföra privatlån från flera långivare. Även om du har betalningsanmärkningar kan du få hjälp att få ett lån med rimliga villkor.

Du sparar tid när du använder Ordna eftersom du enbart gör en ansökan till flera olika banker och låneinstitut. 

När du ansöker om privatlån krävs ingen säkerhet och du väljer själv vad pengarna ska användas till.

Bolån

Efter att bolaget bytte namn från Direkto till Ordna Bolån ändrades inriktning till att mycket mer fokusera på bolån. För att ansöka om ett lånelöfte behöver du:

 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Få inkomst i svenska kronor
 • Inte ha pågående skuldsanering
 • Erlägga minst 15 % kontantinsats

Utöver ovanstående gäller även:

Ränta 0,84 % - 7,90 %
Lägsta ålder på låntagare 18 år
Lägsta årsinkomst 180 000 kr
Räntan är rörlig eller bunden och bestäms individuellt efter sedvanlig kreditprövning. Räntespannet är per 2021-10-01 nominellt 0,84%-7,9% och effektivt 0,85%-8,0%. Vid ett bolån på 1 400 000 kr med en rörlig ränta på 1,34% (1,35% effektiv ränta), 50 års löptid, 2% årlig amortering blir månadskostnaden 6680 kr (före ev. skatteavdrag) för ränta och amortering. Den totala kreditkostnaden för lånet blir 3 205 340 kr under löptiden (50 år).

Fem vanliga frågor om Ordna

Vad kostar det att använda Ordnas jämförelsetjänst?

Du betalar inget för att använda tjänsten och den är inte bindande.

Hur lång tid tar det innan jag får svar?

Du får vanligtvis de första svaren redan inom några minuter. De har som krav mot sina partners att de svara dig inom 24 timmar.

Kan jag använda Ordna om jag har betalningsanmärkningar?

Ja, du kan ansöka om lån med som mest 10 betalningsanmärkningar.

Hur många kreditupplysningar görs vid ansökan?

De gör bara en kreditupplysning som alla anslutna banker och kreditgivare sedan delar på.

Är Ordna Bolån samma sak som Direkto?

Direkto bytte namn till Ordna Bolån i juni 2021. I och med namnändringen kunde de även erbjuda Bolånerådgivning.

Ägare Ordna AB
Org nr 556962-9404
Vasagatan 28
111 20 Stockholm

Om Ordna

Ordna är en digital jämförelsetjänst som hjälper privatpersoner att kostnadsfritt jämföra olika privatlån.

Bolaget har funnits sedan 2012 och har tillstånd från finansinspektionen för att bedriva konsumentkreditförmedling.

Deras tjänst gör att du som låntagare kan jämföra lån från olika banker och kreditgivare med bara en ansökan och en kreditupplysning.

Företagets ledord är en ansvarsfull rådgivning vid lån och med en personlig approach. De tycker det är viktigt med transparens och ärlighet för att du som kund ska få det så bra som möjligt.

Ordna – En del av Svensk Fastighetsförmedling

Sen Januari 2020 är Ordna är en del av Svensk Fastighetsförmedling, ett samarbete som framför allt stärker Svensk Fastighetsförmedlings kunderbjudande.

Även om man inte förmedlar bolån är det fortfarande en styrka att fastighetsmäklare snabbt och enkelt kan hjälpa sina kunder med exempelvis renoveringslån.

Låneerbjudande hos Ordna

Hos Ordna kan du få hjälp med det som kallas för privatlån eller blancolån. Du kan välja att låna från 10 000 kr upp till som högst 600 000 kr.

De erbjuder ett återbetalningsintervall som ligger på 1 år till 18 år.

Ordna har ett stort utbud av samarbetspartners och villkor som står sig bra jämfört med andra aktörer på marknaden. Du kan läsa mer om privatlån och hittar fler aktörer att jämföra här.

Kundservice

Du kan välja att kontakta deras kundtjänst över telefon, mail eller via kontaktformulär. De svarar snabbt och är måna om att du som kund ska få svar på dina frågor och bra service.

Kreditupplysning hos Ordna

När du använder dig av en jämförelsetjänst är en av fördelarna att de tar en kreditupplysning istället för att varje långivare tar varsin. 

Om du istället hade sökt lån hos flera banker och kreditgivare på egen hand hade det på kort tid gjorts flera kreditupplysningar på dig, vilket hade riskerat att försämra din kreditvärdighet.

Ordna använder UC, vilket är en förkortning av Upplysningscentralen.

Ränta och avgifter

Du betalar inget för att använda tjänsten och den är inte bindande.

Vilken ränta du får bestäms inte av Ordna utan du kommer få olika låneerbjudanden med individuellt prissatt ränta från respektive långivare.

Hur just din ränta blir beror på många olika faktorer men de väger bland annat in hur din inkomst och återbetalningsförmåga ser ut. Intervallet på räntorna är stort.

Gå igenom alla erbjudanden noggrant

Du som låntagare måste därför själv gå igenom de olika alternativen och jämföra räntor och andra villkor. Fördelen med en jämförelsetjänst är att du får en enkel överblick över de olika privatlån du kan teckna. 

Förutom ränta bör du även kolla vad de olika lånen och långivarna har för kostnader och avgifter för lånet. Om du gör detta får du en bättre bild av vad totalkostanden blir.

Tänk även på att ju längre återbetalningstid du väljer desto högre blir din totala kostnad för ditt lån. 

Händelser vid utebliven betalning

Förutom vilken ränta du erbjuds rekommenderar vi att du också kollar vad de anslutna långivarna har för villkor när det gäller uteblivna betalningar.

Du ska alltid försöka betala dina betalningar i tid men skulle du hamna i en situation där du inte kan detta, kan det snabbt innebära ökade avgifter som du ska måste betala.

Om du får problem med att betala i tid ska du kontakta den bank eller kreditgivare du tecknat lånet hos och inte Ordna. Ju snabbare du kontaktar dem, desto större chans har du att få hjälp med en lösning.

Betalningspåminnelser

Ifall du inte har betalat innan utsatt datum kommer du få en påminnelse och det tillkommer även en extra avgift. Du får i de flesta fall även betala en extra ränta som heter dröjsmålsränta.

Betalar du inte heller dina påminnelser i tid går det oftast vidare till att bli ett ärende hos ett inkassobolag. Vanligtvis använder din långivare ett externt bolag för detta. 

Du kommer med ett inkassokrav få ytterligare avgifter och ökade kostnader men du riskerar även att få betalningsanmärkningar.

Ta lån hos Ordna

Du tar lån hos någon av de anslutna långivarna men du gör ansökan via Ordna hemsida.

När du gör ansökan ska du fylla i vilket lånebelopp och återbetalningstid du önskar för lånet. Du anger också kontaktuppgifter och personnummer. De vill även veta din sysselsättning och boendekostnad.

Ansökan går snabbt att göra och oftast får du de första svaren redan efter några minuter. Efter 24 timmar har du de olika svaren och lånealternativen enkelt samlat på ett och samma ställe.

Högre krav om du har betalningsanmärkningar

Om du har betalningsanmärkningar kan du som mest låna 250 000 kr. Du måste dessutom uppfylla följande krav:

 •  Anmärkningarna måste vara 6 månader gamla eller äldre, enligt UC
 • Inga skulder hos Kronofogden
 • Max 10 betalningsanmärkningar till ett belopp om max 50 000 kr

Omdöme och sammanfattning

Det är bra att även den som har betalningsanmärkningar kan använda Ordna lånetjänst. Urvalet av långivare minskar med betalningsanmärkning, vilket är något du får räkna med.

Ordna ledord är transparens och ärlighet, något de lever upp till.

Kundtjänsten skulle var mer konkurrenskraftig om den hade helgöppet och chatfunktion, något som blir allt vanligare.

Kunderna som använt deras tjänst verkar vara nöjda, vilket deras betyg på omdömessajter bekräftar.