SMSPengar

Ränta: 
42,50 %
Lånexempel
Lånexempel (2023-02-23): En kontokredit utnyttjad om 15 000 kr till 42.5 % rörlig ränta som återbetalas på 12 avbetalningar på 1 824 kr i snitt, 280 kr i uppläggningsavgift, 45 kr i månads/aviavgift och 95 kr i uttagsavgift ger en effektiv ränta på totalt 62,58 %. Totalt att återbetala 21 889 kr
Varning gällande högkostnadskredit
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Fördelar
  • Ingen UC
  • Direktutbetalning
Nackdelar
  • Ej betalningsanmärkningar
  • Hög ränta – 39%
Ränta 42,50 %
Uppläggningsavgift 280 kr
Månadsavgift 45 kr
Effektiv ränta 57,11 % - 637,91 %
Lånbelopp 1 000 kr - 30 000 kr
Återbetalningstid 1 mån - 12 mån
Lägsta ålder på låntagare 18 år
Lägsta årsinkomst 50 000 kr

Utbetalning sker nästkommande vardag.

SMSPengar erbjuder direkt utbetalning till flera banker.

För var tid gällande direktutbetalningar se status under ”Driftstatus” på SMSPengars hemsida

Varför välja SMSPengar

SMSPengar är ett alternativ för dig som vill ansöka om lån och samtidigt har behov av en återkommande källa till krediter. Hos SMSPengar är högsta kreditgränsen 30 000 kr. 

Fördelen med en kontokredit är att du bara betalar ränta för pengar du tar ut och använder. Smspengar menar på att det kan vara bra att ha en buffert med krediter, så att du står beredd när oförutsedda utgifter dyker upp. 

Använd bara lån och krediter när du inte har andra alternativ och nyttja in högre belopp än nödvändigt.

Inga lån via sms

Namnet till trots går det inte att ansöka om lån via sms hos SMSPengar. Du kan heller inte ta ett vanligt snabblån, SMSPengar erbjuder enbart lån i form av kontokredit och ansökan sker på företagets hemsida.

Fem vanliga frågor om SMSPengar

Tar SMSPengar UC?

Nej, de använder inte UC för kreditupplysningar. De använder istället Creditsafe.

Accepterar SMSPengar betalningsanmärkningar?

Nej, du kan inte bli beviljad kredit hos SMSPengar om du har en betalningsanmärkning eller ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden. 

Hur mycket måste jag betala av i månaden?

Du betalar enbart ränta och amortering för summan du för över till ditt bankkonto. Minsta belopp är 6% av nyttjad kredit eller minst 350 kr per månad.

Hur identifierar jag mig hos SMSPengar?

Du kan logga in med BankID. Har du inte BankID kan du istället skicka in en kopia på dina ID-handlingar. 

Erbjuder SMSPengar direktutbetalning?

Ja de erbjuder direktutbetalning. Under fliken ”Driftstatus” på hemsidan ser du vilka banker som för närvarande erbjuder tjänsten. 

Om SMSPengar

SMSPengar är ett vaumärke som skapades 2007 under GF Money Consumer Finance. De står under tillsyn av Finansinspektionen och följer konsumentverkets riktlinjer gällande god kreditgivningssed. 

SMSPengars affärsidé är att erbjuda dig som privatperson snabb, säker och flexibel kontokredit för mindre och oförutsedda avgifter. 

Ägare GF Money Consumer Finance AB
Org nr 556876-2578
Östra ågatan 31
753 22 Uppsala

Låneerbjudande hos SMSPengar

SMSPengar erbjuder kontokrediter med en kreditgräns på som mest 30 000 kr och som minst 1 000 kr. Hur mycket krediter du kan bli beviljad beror på olika faktorer, exempelvis hur hög inkomst du har. 

När du blivit beviljad krediter hos SMSPengar kan du som mest ta ut 10 000 kr vid ditt första uttag. 

Uttagsspärren är en nackdel eftersom det finns en uttagsavgift på 95 kr per gång. Vill du ta ut 30 000 kr på en gång blir alltså avgiften tre gånger så stor.

Vill du ha ett liknande erbjudande utan uttagsspärr kan du istället välja ett alternativ med lägre ränta: Fairlo.

Lån utan UC hos Smspengar

Smspengar kollar alltid din kreditvärdighet när du ansöker om krediter hos dem. De använder sig av Creditsafe istället för UC. Kreditupplysning genom Creditsafe lagras inte i UCs register utan de använder ett eget. 

Har du många upplysningar registrerade hos UC påverkar detta din kreditvärdighet negativt. Sämre kreditvärdighet kan påverka möjligheten att få lån eller att få lån med bra villkor. 

Amorteringstid

Hur lång amorteringstiden blir när du betalar av ett lån hos Smspengar beror på hur du väljer att lägga upp avbetalningen.

Om du går enligt avbetalningen som innebär att du betalar minsta möjliga belopp varje månad får du en amorteringstid på 24-36 månader. 

Du har möjlighet att styra över amorteringstiden själv genom att betala in ett högre belopp eller genom att slutbetala krediten. 

Ränta och avgifter

SMSPengar har en årsränta på 39% vilket ger en månadsränta på 3,275%. Den effektiva räntan ligger på 57,11 % – 637,91 %.

Den effektiva räntan förutsätter att du återbetalar lånet med lägsta belopp i 11 månader och att du betalar resten av lånet den tolfte månaden. 

Utöver det tillkommer en uppläggningsavgift på 280 kr, något som betalas i samband med den första fakturan. Aviavgiften ligger på 45 kr och uttagsavgiften är 95 kr. 

Utebliven betalning

Du betalar via autogiro hos SMSPengar. Om de inte kan dra minsta belopp från ditt bankkonto den 28e i månaden provar de att dra pengarna varje dag de kommande tre bankdagarna. 

Om det fortfarande inte finns tillräckligt med pengar på ditt konto läggs beloppet på nästa månads faktura. Månadsbeloppet läggs på nästkommande faktura upp till tre gånger. 

Att vänta med inkasso och lägga på månadsbetalningen på nästkommande faktura i tre månader ovanligt för kontokrediter.

Många långivare förmedlar vidare kunderna till ett inkassobolag redan efter en eller ett par veckors försening.

Inkassokrav

Smspengar säljer fakturor till Arvato Finans. Om du inte betalat in din skuld efter tre månader får du en uppsägningsfaktura den fjärde månaden. Betalar du inte in den i tid säljs din faktura till inkasso. 

Skjuta upp förfallodatum

Det är inte möjligt att skjuta upp förfallodatum hos SMSPengar. Du får istället betalningen framskjuten till nästa månads faktura som då består av två månadsbetalningar.

För att inte riskera betalningsanmärkningar är det viktigt att du kan betala i tid. Om du har möjlighet att betala in ett högre belopp någon månad kan det vara att föredra då du betalar av ditt lån snabbare. 

Ta lån hos Smspengar

För att låna pengar hos SMSPengar behöver du fylla i ett formulär på hemsidan.

Du börjar med att ange hur mycket kredit du vill ansöka om och fortsätter sedan med att uppge din mejladress så att du kan skapa ett konto hos Smspengar. 

Kundservice

För att kontakta kundservice kan du ringa, mejla, fylla i ett kontaktformulär eller skicka brev. Du når dem på telefon under deras öppettider, vardagar 08:00 – 18:00 och röda dagar 10:00 – 14:00. 

Vi skickade ett mejl till kundtjänsten hos SMSPengar och fick svar inom ett par timmar. Bemötandet var professionellt och vi fick tydliga svar. 

Hemsida https://smspengar.nu/
Email info@smspengar.nu
Telefon 018710002
Helgfria vardagar 08:00 - 18:00
Helger 10:00 - 14:00

Om du vill låna högre belopp

När du lånar krediter hos SMSPengar kan du få en max kreditgräns på 30 000 kr. Behöver du låna ett högre belopp än så får du vända dig till en annan kreditgivare.

Du kan pröva att ansöka om ett privatlån för att få en lägre ränta än 39%.

Omdöme och sammanfattning

SMSPengar är en kreditgivare som ställer relativt höga krav på dig som kund. De accepterar inte betalningsanmärkningar och har du inte bott i Sverige under de senaste fem åren kan du inte bli beviljad krediter.

En fördel med SMSPengar är att om du inte kan betala fakturan en månad läggs den på nästa månad.

Det innebär att ett högre belopp nästkommande månad men förhoppningsvis är det tillräckligt för att du ska kunna lösa betalningen.

En del kreditgivare skickar ut en påminnelse och passerar den förfallodatum skickas ärendet till inkasso. Här får du upp till 4 månader på dig att betala din skuld. 

Nackdelar med SMSPengar

En nackdel är den höga räntan, vilket är svårt att undkomma hos de flesta kreditgivarna i det här segmentet.

De har relativt höga krav på dig som kund, vilket kan ses som positivt eftersom du som får lån troligen har tillräckligt god ekonomi för att betala av lånet.

Det kan också ses som en nackdel eftersom du har goda chanser att få lån även hos andra långivare. Därmed har du möjlighet att få konkurrenskraftiga villkor på ditt lån.