Approva Företagslån

Ränta: 
2,00 %
Lånexempel
Exempelbelopp: 100 000 kr, återbetalningstid 12 månader. I exemplet betalar du 10 333kr varje månad, totalt att återbetala blir 124 000 kr.
Fördelar
  • Prisgaranti
  • Snabbt erbjudande och utbetalning
  • Ingen UC
Nackdelar
  • Personlig borgen
  • Låna max 300 000 kr
Ränta 2,00 %
Lånbelopp 30 000 kr - 300 000 kr
Återbetalningstid 2 mån - 3 år
Räntan räknas på veckobasis
Exempelbelopp: 100 000 kr, återbetalningstid 12 månader. I exemplet betalar du 10 333kr varje månad, totalt att återbetala blir 124 000 kr.

Om Approva

Approva är ett ungt finansbolag som erbjuder snabba företagslån till olika typer av företag. Bolaget står under tillsyn av Finansinspektionen och är därmed att klassa som en säker långivare.

Lånekrav
Tillåtna bolagsformer Aktiebolag
Handelsbolag
Enskilt bolag
Tillåtna säkerheter Personlig borgen
Upplysningsföretag Bisnode

Så mycket kan du låna med Approvas företagslån

Approva erbjuder företag att låna pengar till en summa från 30 000 kr till 300 000 kr. Inom kategorin företagslån brukar man klassa det som ett mindre lån, och det passar därmed bra för företag som är i behov av finansiering till ett mindre projekt.

Prissättningen för lånet sker individuellt och är därför utformat för att passa företaget i fråga. Avgifter för lånet, så som ränta och amortering, kommer i form av en fast månadskostnad, vilket gör det enkelt att hålla koll på lånets totala kostnad.

Även återbetalningstiden är anpassad efter företaget och kan variera mellan 2-36 månader. Det finns även möjlighet att betala av lånet i förtid.

4 vanliga frågor om Approva

Vad är det för ränta på Approvas företagslån?

Approvas företagslån erbjuder ränta från 2% som tillämpas individuellt.

Vad krävs det för säkerhet för företagslån hos Approva?

Eftersom företagslån hos Approva är utan säkerhet krävs att en representant från företaget går i personlig borgen för lånet.

Gör Approva en kreditupplysning på mig som privatperson?

Ja, Approva gör en kreditupplysning via Bisnode på både företaget och dig som privatperson.

Hur kommer jag i kontakt med Approva?

För att komma i kontakt med Approva rekommenderas att maila deras kundtjänst som är öppen under samtliga vardagar.

Ägare Approva AB
Org nr 559168-7693
Sveavägen 47
113 59 Stockholm

Ansöka om företagslån hos Approva

Approvas företagslån är väl anpassat till det digitala samhället och erbjuder smidig ansökan utan blanketter och krångliga processer. För att ansöka om ett lån finns ett formulär på långivarens hemsida. Detta går snabbt att fylla i och den enda legitimering som man behöver sker via BankID.

När man ansöker om företagslån hos Approva kommer inte UC vara involverat. Istället gör banken en kreditupplysning via Bisnode. En låneansökan med Bisnode kommer inte att bli registrerad i UC:s register, vilket gör att ansökan inte är synlig för alla banker och långivare.

Vid företagslånet sker en kreditupplysning på både företaget och personen som står som ansvarig för lånet. Flertalet låneansökningar med UC gör att privatpersonens kreditvärdighet riskerar få en negativ påverkan.

Handläggning och utbetalning

Approva erbjuder en stor fördel gentemot många storbanker, där man kan behöva vänta flera veckor på ett lånebeslut. När man skickat in sin ansökan om företagslån tar det, beroende på vilken tid på dygnet man ansöker, endast 15 minuter för en handläggare att gå igenom ansökan och återkomma med ett låneerbjudande.

Detta är en mycket kort handläggningstid som de flesta långivare i detta segment inte kan matcha. Exempelvis Fedelta utlovar svar inom 24 timmar, något som är mer representativt för företagslån.

När man fått sin ansökan godkänd hos kommer pengarna att bli utbetalade inom 24 timmar, beroende på vilken bank företaget har. Om man anser snabba svar och snabb utbetalning vara en viktig faktor är Approva ett bra alternativ.

Hemsida https://approva.se/
Email info@approva.se
Telefon 073 622 69 24
Måndag - Fredag 09:00 - 17:00

Krav för företagslån hos Approva

Ofta är det mindre företag som är i störst behov av att låna pengar. Approva erbjuder ett företagslån väl anpassat för just små och medelstora företag. Företagslånet är tillgängligt för aktiebolag, handelsbolag och enskilda firmor.

Vanligt för denna typ av lån, bland annat hos Capitalbox företagslån, är att företaget måste ha varit etablerat i minst 6 månader. En fördel med Approva är att det inte finns något sådant krav.

Företagen har vissa andra krav på sig för att bli beviljade lånet:

  • Företaget måste vara svenskt
  • Den som står som ansvarig för lånet måste vara svensk medborgare
  • Företaget måste inneha F-skattsedel
  • Företaget måste vara ekonomiskt stabilt och kunna vissa på bra siffror och resultat

Omdöme och sammanfattning

Många företag efterfrågar företagslån utan säkerhet, något som Approva erbjuder. En nackdel med denna typ av lån är dock att banken kräver att den som står som ansvarig för lånet går i personlig borgen, så även hos Approva.

Om företaget inte kan betala tillbaka lånet i tid behöver borgensmannen stå för kostnaden med sina privata pengar.

En av de stora fördelarna med Approvas företagslån är att man alltid kan vara säker på att få ett snabbt lån och ofta till bra kostnad. Approva erbjuder prisgaranti, som de tillämpar om den ansökande hittar ett bättre erbjudande hos en annan aktör.

Det är inte ovanligt att det uppkommer frågor någonstans i processen för ett företagslån. Därför är en annan fördel med Approva att de erbjuder givande kundservice, som finns tillgänglig under samtliga vardagar.