COOP Bank

Ränta: 
5,20 % - 16,95 %
Lånexempel
Vid 7,35 % rörlig ränta är den effektiva årsräntan 7,60 % för ett annuitetslån på 155 000 kr med 10 års återbetalningstid med tot. 120 återbetalningar, uppläggningsavgift 0 kr och aviavgift 0 kr med autogiro. Givet oförändrad ränta och aviavgift blir tot. belopp att återbetala 219 693 kr och månadskostnaden 1 838 kr.
Fördelar
  • Erbjuder betalfri månad
  • Lägre ränta som Coop-medlem
  • Ingen uppläggningsavgift
Nackdelar
  • Hög fast inkomst
  • Ej betalningsanmärkningar
  • Ingen direktutbetalning
Ränta 5,20 % - 16,95 %
Uppläggningsavgift 0 kr
Månadsavgift 35 kr
Effektiv ränta 5,33 % - 23,86 %
Lånbelopp 15 000 kr - 500 000 kr
Återbetalningstid 2 år - 15 år
Lägsta ålder på låntagare 20 år
Lägsta årsinkomst 240 000 kr

Inom 1-2 bankdagar efter att lånet beviljats.

Varför välja Coop Bank?

Coop Bank erbjuder riktigt förmånliga privatlån om du har ett jobb med fast inkomst på minst 20 000 kr i månaden.

Räntan sätts individuellt och deras ränteintervall står sig bra jämfört med många konkurrenter. Att de har så pass låga räntor kan delvis förklaras av att de har höga krav för att bevilja lån.

Du kan använda deras privatlån för att samla lån eller krediter för att på så sätt få ner dina totala lånekostnader.

Fem vanliga frågor om Coop Bank

Kan jag låna hos Coop Bank med betalningsanmärkningar?

Du kommer inte beviljas lån om du har betalningsanmärkningar.

Använder de UC vid låneansökan?

Ja, de använder UC för att göra kreditupplysningen.

Kan jag betala med autogiro hos Coop Bank?

Ja, du kan betala av ditt privatlån med autogiro

Erbjuder Coop Bank bolån

Nej, De erbjuder endast privatlån utan krav på säkerhet

Är Coop Bank en trygg låneaktör?

De är en del av en stor och välmående koncern och de har tillstånd för att bedriva bankrörelse från Finansinspektionen.

Ägare MedMera Bank Aktiebolag
Org nr 556091-5018
MedMera Bank AB
Box 155
791 24 Falun

Om Coop Bank

Precis som namnet gör gällande är banken en del av Kooperativa Förbundet som till vardags är mer känt som Coop. Bolaget bakom varumärket Coop Bank är MedMera Bank.

De har bedrivit bankverksamhet sedan 2007 och erbjuder bland annat lån under Coops varumärke.

Eftersom de är en bank finns det även möjlighet att exempelvis öppna sparkonto. Bolaget har tillstånd från Finansinspektion för att bedriva bank på den svenska marknaden. 

Låneerbjudande

De erbjuder privatlån som även går under namnet blancolån. Det är ett lån där du som låntagare inte behöver någon säkerhet. Du får helt fritt använda pengarna till vad du vill. 

Med deras privatlån kan du låna från 15 000 kr upp till som mest 500 000 kr. Beroende på hur snabbt du vill tillbaka lånet kan du välja en återbetalningstid inom intervallet 2 år till 15 år.

Du kan alltid välja att betala av lånet i snabbare takt eller helt lösa ditt lån i förtid. Det gör du utan någon extra kostnad. Kontakta kundservice på Coop Bank för hjälp.

Tänk på att inte låna mer än du har råd att betala tillbaka. En bra början kan vara att göra en hushållsbudget för att se till att månadskostnaden blir hanterbar i vardagen.

Kreditupplysning hos Coop Bank

När du skickat iväg din låneansökan kommer det göras en kreditupplysning på dig för att kolla din kreditvärdighet. Coop använder sig av UC för detta.

Många långivare använder sig av UC men tänk på att dessa kreditupplysningar sparas och kan ses av andra banker och företag. 

Om du på kort tid ansöker om många olika lån hos långivare som använder UC riskerar du att försämra din kreditvärdighet.

Ett bra alternativ kan istället vara att använda sig av vår tjänst för att jämföra lån för att se olika villkor mellan olika banker.

Har du betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos kronofogden kommer du inte beviljas lån.

Ränta och avgifter

Din ränta sätts individuellt och baseras på dina uppgifter i ansökan tillsammans med den kreditprövning som görs på dig.

Du som är medlem i Coop kan få en procentenhet i ränterabatt. Blir din ansökan beviljad får du en procentenhet lägre ränta än vad offerten visar.

Kravet är att du gör ansökan direkt på Coop.se och inte tar hjälp av en låneförmedlare. Däremot får du hitta lånet genom en rekommendationstjänst som Kreditguiden.

Gör du din låneansökan direkt hos Coop Bank betalar du ingen uppläggningsavgift på ett framtida lån, vilket du däremot får göra om du gjort ansökan via en låneförmedlare.

Ingen aviavgift med autogiro

Väljer du att sköta dina månadsbetalningar via autogiro slipper du betala aviavgift. Vill du inte använda autogiro får du betala av aviseringsavgift på 20 kr per gång.

Du får din första faktura via brev eller den digitala brevlådetjänsten Kivra och den kommer först månaden efter du fått ditt privatlån utbetalt.

Händelser vid utebliven betalning

Får du problem att betala din månadsbetalning i tid är det bästa att direkt kontakta Coop Bank för att få hjälp med att hitta en lösning.

Använd gärna tjänsten ”betalfri månad” om du har svårt att lösa en betalning på kort sikt. Glöm dock inte att en betalfri månad bara skjuter upp räntebetalningen till nästa månad.

Summan du skulle betala i amortering fördelas över alla månadsbetalningar du har kvar.

Du får maximalt använda dig av 2 betalfria månader per kalenderår och de får inte vara direkt efter varandra.

Har du kontaktat deras kundservice kan du dessutom få hjälp med att få ner din månadskostnad genom förlängd återbetalningstid eller amorteringsfritt ett tag.

Påminnelseavgift

Om du inte betalat din månadsbetalning i tid kommer du få en påminnelse och en extra avgift på 60 kr. Utöver ordinarie ränta tillkommer det som kallas för dröjsmålsränta.

Betalar du inte påminnelsen riskerar du istället ett inkassokrav som även det innebär fler kostnader. Här kommer tillkommer en avgift på 180 kr.

Uteblivna betalningar leder inte bara till ökade kostnader, du som låntagare riskerar dessutom att i förlängningen få betalningsanmärkningar och svårigheter med framtida lån eller krediter.

Ta lån hos Coop Bank

Vill du ansöka om lån gör du det via deras ansökningsformulär på webbplatsen. Du fyller där i önskat lånebelopp och återbetalningstid samt dina personuppgifter.

De vill även att du anger hur din boende- och jobbsituation ser ut. Du kommer behöva fylla i viss information kring dina boendekostnader och om du har några andra lånekostnader.

När du skickar in din låneansökan kommer Coop Bank göra en kreditupplysning. Du får svar direkt med besked om du uppfyller kraven för lån eller inte.

Kundservice

Du kan få hjälp av deras kundtjänst över telefon och mail. Om du har specifika frågor kan du ringa kundservice på vardagar. Här kan du även få svar på dina specifika frågor som man inte svarar på via mail på grund av banksekretess.

Har du mer generella frågor går dessa bra att ta över mail däremot. Många svar hittar du dock direkt på deras hemsida.  

Omdöme och sammanfattning

Coop Bank har konkurrentkraftiga räntor och är du dessutom coop-medlem är du garanterad att alltid få lägre ränta än icke-medlemmar.

Låneprocessen är likt de flesta i branschen. Den sker digitalt och den går relativt snabbt att genomföra.

Det är positivt att Coop Bank inte tar ut någon uppläggningsavgift och att man erbjuder betalning genom autogiro och att man på sätt slipper aviavgifter. Även om du inte betalar med autogiro är deras aviavgift på 20 kr låg.

Har du betalningsanmärkningar eller ingen fast inkomst finns det andra alternativ som du istället kan använda dig av. Här kan du läsa mer om hur du får låg ränta på ditt privatlån.