Fairlo

Ränta: 
20,00 % - 29,00 %
Lånexempel
Med ett månadsbelopp om 2 881 kr i 12 månader blir den effektiva räntan 30,6% och totalt att återbetala blir 34 566 kr.
Varning gällande högkostnadskredit
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Fördelar
  • Enbart effektiv ränta
  • Inga avgifter
  • Fria uttag
  • Ändra månadsbetalning
Nackdelar
  • Endast autogiro
  • Höga förseningsavgifter
Ränta 20,00 % - 29,00 %
Uppläggningsavgift 0 kr
Månadsavgift 0 kr
Effektiv ränta 21,94 % - 33,18 %
Lånbelopp 10 000 kr - 70 000 kr
Återbetalningstid 0 mån - 6 år
Lägsta ålder på låntagare 20 år
Lägsta årsinkomst 120 000 kr

Utbetalning sker inom några minuter från godkänd ansökan.

 

Varför välja Fairlo

Fairlo erbjuder kontokrediter med en effektiv ränta på 14, 16, 18 eller 19%. Utöver det tillkommer inga avgifter. Du som kund är fri att ändra månadsbelopp på ditt Fairlo-konto, hur många gånger du vill och helt utan extra kostnad. 

Att kunna ändra beloppet du betalar tillbaka, hur många gånger du vill är givetvis förmånligt. Samtidigt finns det en risk med att inte betala av lånet skjuta upp betalningarna istället. 

Försök alltid följa den plan du har från början och använd flexibiliteten som en reservlösning, inte som en del av din plan.

Direkt utbetalning hos Fairlo

Om du får din ansökan beviljad skickar Fairlo pengarna på en gång oavsett om det är vardag eller helgdag. För de flesta storbanker kommer pengarna in på ditt bankkonto samma dag som du gör överföringen. I annat fall inkommer pengarna nästkommande bankdag. 

Fairlo använder inte UC för kreditupplysning. De använder sig av Bisnode Kredit AB istället. Fairlo är alltså ett lån utan UC och i den kategorin är de en av de mest prisvärda långivarna.

Du kan säga upp din kredit hos Fairlo när du vill och betalar enbart för de krediter du har nyttjat. 

Tre vanliga frågor om Fairlo

Har Fairlo direkt utbetalning?

Ja, så snart krediten är beviljad för de över pengarna till ditt konto. Utbetalningen sker direkt hos de flesta stora bankerna i Sverige.

Vilken ränta har Fairlo?

Vilken ränta du får beror på vilket belopp du ansöker om. Räntan ligger på 14, 16, 18 eller 19%. Det resulterar i en effektiv ränta på mindre än 0,05% per dag. 

Kan du amortera hos Fairlo med bankgirobetalning?

Nej, du betalar av dina krediter med autogiro och du kan göra extra inbetalningar via Trustly.

Om Fairlo

Fairlos idé är att vara ett rättvist alternativ för personer som kan ha svårt att få lån hos traditionella banker och långivare. De riktar sig till dig som exempelvis arbetar som frilansare där inkomsten kan variera. 

För dig som arbetar som frilansare eller har en deltidsanställning kan det ofta bli väldigt dyrt att ta lån, om du ens bli beviljad ett lån. Fairlo vill utjämna balansen och göra det möjligt för alla människor att ha tillgång till krediter. 

Under fliken ”Fair enligt Fairlo” kan du läsa om deras syn på ansvarsfull långivning. 

Ägare Fairlo AB
Org nr 559084-1101
GAMLA BROGATAN 11
111 20 STOCKHOLM

Låneerbjudande

Fairlo erbjuder kontokredit. Det fungerar ungefär som ett kreditkort, men istället för ett kort har du pengarna tillgängliga på ett konto. Hos Fairlo är det maximala kreditutrymmet 70 000 kr.

Lån utan UC hos Fairlo

Fairlo tar inte kreditupplysning hos UC. De använder sig istället av Bisnode Kredit AB. Bisnodes register på kreditupplysningar samordnas inte med UC, Creditsafe eller något annan upplysningstjänst.

Amorteringstid

Du bestämmer själv över din amortering hos Fairlo. Du kan när som helst logga in på ditt konto hos Fairlo och ändra din amorteringsplan. Det är helt kostnadsfritt och du kan ändra hur många gånger du vill. 

Ränta och avgifter

Vilken ränta du får beror på vilket belopp du ansöker om. Den årliga räntan är max 19%. Dagsräntan ligger på mindre än 0,05%. Om du exempelvis ansöker om kredit på 50 000 kr ligger den effektiva räntan på 14% per år. Ansöker du om kredit på 2000 kr får du en effektiv ränta på 19% per år. 

Utebliven betalning

Du betalar alltid dit lån via autogiro hos den här långivaren. Om de inte lyckas dra pengar från ditt konto provar de att dra pengarna en gång till. Finns där inte tillräckligt med pengar på ditt konto den andra gången skickar Fairlo ut en påminnelse via sms och mejl. 

Då tillkommer en påminnelseavgift på 60 kr samt en förseningsavgift på 120 kr. Om du fortfarande inte betalar din faktura skickas en påminnelse till, utan någon avgift. 

Dubbla avgifter vid försening

Att lyfta fram sitt erbjudande som utan avgifter och samtidigt ta dubbla avgifter vid försenad betalning bör ifrågasättas. 

När konkurrenter låter kunder bli försenade i upp till fyra månader i sträck utan att ärendet går till inkasso väljer Fairlo att sälja vidare ditt ärende redan efter en andra påminnelse. 

Använd gärna Fairlo och ta del av deras starka erbjudande men var noga med att ha täckning på kontot så autogirodragningarna kan göras varje månad. Annars blir lånet klart dyrare.

Inkassokrav

När den andra påminnelsen har förfallit skickar Fairlo inte ut fler påminnelser. Ditt ärende säljs då till Simpel Inkasso. I samband med att inkassobolaget tar över tillkommer en inkassoavgift på 180 kr.

Skulle ditt kreditärende överlämnas till Kronofogdemyndigheten tillkommer ytterligare avgifter. Dock är det lagstadgade avgifterna som tas ut och inget extra utöver det.

Skjuta upp förfallodatum

Fairlo erbjuder möjligheten att skjuta upp förfallodatumet på din faktura. Du måste ringa till kundtjänst och ansöka om förlängd tid, exakt hur de löser din situation beror bland annat på din betalningshistorik. 

Ta lån hos Fairlo

När du ansöker om kredit väljer du hur mycket du kredit du vill ha. Du kan välja mellan 10 000, 20 000, 30 000, 40 000, 50 000, 60 000 eller 70 000 kr. 

När du valt hur mycket kredit du vill ha klickar du dig vidare till nästa steg. Fairlo behöver ditt personnummer, mobilnummer och din mejladress.

Kundservice

Du kan kontakta kundservice på tre olika sätt. På hemsidan är det tillgängliga i chatten mellan 09:00 – 17:00. Du kan också skicka e-post till Fairlo eller boka en telefontid. När du bokar telefontid väljer du ett tidspann på två timmar som Fairlos medarbetare ska ringa upp dig. 

Vi kontaktade kundtjänsten genom chatten på hemsidan. De svarade på en gång och vi blev väl bemötta. De besvarade våra frågor utförligt och visade på god kunskap om lån och vardagsekonomi.

Hemsida https://app.fairlo.se/loan
Email Kundservice@fairlo.se
Måndag - Fredag 09:00 - 17:00

Om du vill låna högre belopp

Maxbeloppet du kan låna är 70 000 kr och du kan bara ha en aktiv kredit åt gången. Kontokrediter har inte högre belopp än 70 000 kr hos någon annan långivare i Sverige. 

Vill du låna högre belopp får du istället ansöka om ett vanligt blancolån.

Omdöme och sammanfattning

Fairlo är en kreditgivare som skiljer sig i mångt och mycket från mängden. De har höjt ribban när det kommer till konkurrenskraftiga priser på kontokrediter. 

De avråder från onödigt lånande och säger att de vill hjälpa människor att ta makten över sin vardagsekonomi. När du lånar pengar hos Fairlo läggs det inte på någon uppläggningsavgift eller några andra kostnader. Enda kostnaden är den effektiva ränta och den är som högst 19% per år. 

De riktar sig främst till dig som inte har en fast anställning, har betalningsanmärkningar, är studerande eller pensionär. 

Nackdelar med Fairlo

Som kund måste du lämna ett autogiromedgivande. De skickar inte ut några fakturor med posten utan sköter hela kundrelationen digitalt.

De är en ansvarsfull kreditgivare men samtidigt hade vi önskat ett större omhändertagande om konsumenten inte betalar lånet i tid. 

Till exempel skulle de själva kunna kontakta kunder som är försenade med sin betalning. De erbjuder i vissa fall en betalningsfri månad men det kan med fördel göras proaktivt om någon är sen med betalningen.