Rekommenderade privatlån:
Lånbelopp
20000 kr - 600000 kr
Ränta
Ges av långivare.
Läs mer  
Lånbelopp
2000 kr - 50000 kr
Ränta
6,84 % - 39,50 %
Läs mer  
Lånbelopp
10000 kr - 100000 kr
Ränta
9,84 % - 21,60 %
Läs mer  
Lånbelopp
25000 kr - 600000 kr
Ränta
3,90 % - 14,95 %
Läs mer  
Fördelar
 • Individuell ränta
 • Snabb kundtjänst
 • Ränta från 9,84%
Nackdelar
 • Ej betalningsanmärkningar
 • Använder UC
 • Max 150 000 kr i privatlån

Varför välja Spargo Finans

Spargo Finans erbjuder privatlån från 10 000 kr till 150 000 kr.

Eftersom de erbjuder privatlån med en individuell kreditbedömningsprocess ligger också räntan lägre än kreditgivare som erbjuder smslån eller kontokrediter. 

Du kan betala av lånet på 1 till 10 år vilket ger stora valmöjligheter att för lånets månadskostnad. Jämfört med ett snabblån är Spargo ett bra alternativ och kan starkt rekommenderas. 

Konkurrenskraftig ränta

Du kan låna högre summor hos andra privatlån och även få längre återbetalningstider. Däremot ligger Spargo konkurrenskraftigt med sin ränta, från 9,84%. 

Lånar du pengar hos Spargo Finans får du en fast ränta under hela avtalstiden. Du behöver alltså inte omförhandla lånet eller få överraskande fakturor med nya räntesatser.

Tre vanliga frågor om Spargo Finans

Tar Spargo Finans kreditupplysning?

Ja, de tar kreditupplysning hos UC i samband med att du skickar in en låneansökan.

Accepterar de betalningsanmärkningar?

Nej, har du betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten kommer du nekas lån.

Hur snabbt får jag pengarna?

Pengarna betalas ut så snart ditt lån är beviljat. Oftast får du pengarna samma dag men det kan dröja upp till två arbetsdagar.

Om Spargo Finans

Spargo Finans är en del av Thorn Privat Finans som funnits på marknaden sedan 1970. 

Thorn driver ett flertal låneprodukter, bland annat:

 • Nordic Lån (Numera stängd för nya kunder)
 • Klicklån (Låna 40 000 kr till fast ränta)
 • L´easy (Låna 50 000 kr till fast ränta)
 • Thorn privatlån (Låna 100 000 kr till fast ränta)
 • Paymark Finans (Låna 150 000 kr til fast ränta)
 • Spargo Finans ( Låna 150 000 kr till fast ränta)
Ägare Thorn Svenska AB
Org nr 556136-8480
Box 1315
171 25 Solna

Vilket av Thorns privatlån är bäst?

Om du läser på om alla lån som Thorn erbjuder kommer du se både likheter och skillnader. De har samma räntenivå och alla har fast ränta på lånet. 

Även om räntan är fast kan du lösa lånet i förtid. Fast ränta innebär att räntesatsen är avtalad för hela återbetalningstiden. Du riskerar alltså inte att få högre ränta mitt i avtalstiden.

Individuell ränta

Alla varumärkena har individuell räntesättning och vi har inte fått svar på ifall de ingår i samma kreditportfölj. Vi har heller inte fått svar på ifall man använder samma kreditbedömning för alla lånen. 

Därmed vet vi inte om ett varumärke är mer givmilt än något annat. Enda sättet att veta är att ansöka om flera lån samtidigt hos Thorn och själv jämföra villkoren.

Skillnaderna på lånen är lånebelopp och återbetalningstiderna. Klicklån kan endast erbjuda lån upp till 40 000 kr i 7 år. Spargo Finans erbjuder lån upp till 150 000 kr med 10 års återbetalningstid.

Låneerbjudande hos Spargo Finans

Du kan ansöka om lån utan säkerhet, alltså blancolån eller privatlån hos Spargo Finans. Det är lån utan säkerhet och det är upp till dig som kund vad du vill använda pengarna till. 

Lånet är alltså inte bundet till en bil, en resa en fastighet eller något annat ändamål.

Även om billån och lån till resor sällan är billigare än vanliga privatlån är räntan högre än exempelvis bostadslån, där du har fastigheten som säkerhet för lånet. 

Amorteringstid

När du ansöker om privatlån hos Spargo Finans ska du även ange önskad amorteringstid. Du kan välja mellan 12 – 120 månader.

Du kan när som helst välja att betala in mer för att sänka lånekostnaden. Det är också möjligt att återbetala hela lånet på en gång. För att göra detta ska du kontakta kundtjänst. 

Ränta och avgifter

Vilken ränta du får hos Spargo Finans beror hur din kreditvärdighet ser ut. Den fasta räntan ligger på 9,84% – 21,60% och den effektiva räntan är på 16,33% – 29,99%.

Utöver det tillkommer en adminstrationsavgift på 39 kr vid vanlig faktura eller 19 kr om du väljer autogiro. 

Utebliven betalning

Om du inte betalar din faktura i tid läggs beloppet på nästa månads faktura. Detta kan upprepas högst fyra gånger. 

Inkassokrav

Om du inte betalar din faktura fyra månader i rad överlämnas fakturan till inkasso, Modi Finans, den femte månaden. 

Skjuta upp förfallodatum

Om du inte kan betala in din faktura i tid ska du kontakta kundtjänst så fort som möjligt. Beroende på var du är i processen kan Spargo erbjuda dig olika lösningar. 

Ta lån hos Spargo Finans

Du ansöker om lån hos Spargo Finans på deras hemsida. På startsidan hittar du ett formulär där du anger önskad lånesumma och amorteringstid.

Därefter behöver du fylla i uppgifter som namn och personnummer, telefon och mejladress samt dina bankuppgifter. 

Kundservice

Du kan kontakta kundservice antingen genom att ringa eller mejla. De finns tillgängliga på telefon alla helgfria vardagar från klockan 08:00 – 18:00.

Hemsida https://www.spargofinans.se
Email info@spargofinans.se
Telefon 020-242424
Måndag - Fredag 08:00 - 18:00

Om du vill låna högre belopp

Hos Spargo Finans kan du bli beviljad en lånesumma på max 150 000 kr. Hur mycket du blir beviljad beror på din kreditvärdighet.

Om du inte kan få den lånesumma du vill ha, kan du se över möjligheterna att ha med en medsökande för lånet. 

Behöver du låna högre belopp än 150 000 kr kan du använda dig av andra aktörer som erbjuder privatlån. På svenska marknaden kan man idag låna som mest 600 000 kr utan säkerhet för lånet.

Omdöme och sammanfattning

Spargo Finans erbjuder privatlån från 10 000 kr till 150 000 kr. Räntan sätts individuellt vilket vi anser positivt då det finns möjlighet att få en ränta baserad på din ekonomi. Kundtjänsten svarar snabbt och vi upplevde ett trevligt bemötande. 

Om du ansöker om lån inom deras öppettider får du svar inom en timme, och ofta kan du få tillgång till pengarna redan samma dag. 

Nackdelar med Spargo Finans

En nackdel med Spargo Finans är att det inte finns särskilt mycket information på deras hemsida. Vi hade gärna sett fler frågor och svar under FAQ och mer information om fakturor och återbetalning. 

Samma gäller under fliken ”Om Spargo Finans” där det i princip inte står någon information om själva företaget. De nämner bara kortfattat i punktform vad de har för erbjudande. 

För att en kreditgivare ska upplevas som pålitlig är det viktigt att de tillgodoser potentiella kunder med all information som kan tänkas behövas.

Här skulle Spargo Finans kunna höja nivån och erbjuda mer information om sig själva, sina kunder och sitt erbjudande.

Snabb kundtjänst

Vi skickade ett mejl till Spargo kundtjänst och fick svar inom en timme. Kundtjänsten gav ett trevligt och professionellt intryck.