Klara lån

Låneförmedlare
Ränta: 
6,84 % - 39,50 %
Lånexempel
Räntan är rörlig och sätts individuellt. Ett lån på 30 000 kr till 26.05 procents nominell ränta med en återbetalningstid på 24 månader, med 24 avbetalningar om 1 617 kronor och 0 kronor i uppläggnings/aviavgift ger en effektiv ränta på 29.4 procent. Totalt att återbetala blir 38 808 kronor
Varning gällande högkostnadskredit
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Fördelar
  • Godtar betalningsanmärkningar
  • Gör bara en kreditupplysning
  • Ingen UC vid lägre lånebelopp
Nackdelar
  • Tar UC vid högre lånebelopp
  • Ingen kundservice över telefon
  • Krav på årsinkomst
Ränta 6,84 % - 39,50 %
Uppläggningsavgift 0 kr
Månadsavgift 0 kr
Effektiv ränta 8,57 % - 289,00 %
Lånbelopp 5 000 kr - 150 000 kr
Återbetalningstid 1 mån - 8 år
Lägsta ålder på låntagare 18 år
Lägsta årsinkomst 100 000 kr

Varför välja Klara Lån?

Oavsett om du är ute efter ett lite mindre och snabbt lån eller ett större privatlån, kan tjänsten för jämförelse av lånealternativ från Klara Lån vara till hjälp för dig.

Som låneförmedlare sticker de ut på marknaden genom att du kan ansöka både om mindre smslån och privatlån via dem. Samt att du kan ansöka både med eller utan UC, beroende på hur mycket du vill låna.

De erbjuder lån från så lite som 5 000 kr upp till maxtaket på 150 000 kr. 

Detta låneintervall passar de allra flesta och täcker en stor del av marknadens behov.

Fyra vanliga frågor om Klara Lån

Vad kostar deras jämförelsetjänst?

Du som användare betalar ingenting för tjänsten och den är inte bindande innan du väljer att teckna ett lån.

Kan jag beviljas lån om jag har betalningsanmärkningar?

Ja, även om du har betalningsanmärkningar kan du få lån hos de anslutna långivarna.

Använder de UC för deras kreditupplysningar?

När du gjort deras ansökan kommer de bara ta en kreditupplysning som alla långivare får dela på. Ansöker du om ett belopp lägre än 50 000 kr tar de ingen UC. Önskar du däremot ett högre lånebelopp kommer de använda sig av UC.

När betalas pengarna ut?

Det varierar beroende på vilken bank eller kreditgivare du tecknar lån hos.

Om Klara Lån

De erbjuder en jämförelsetjänst för lån med ett brett låneintervall. Företaget etablerade sig på den svenska lånemarknaden 2017 och är numera en erkänd aktör.

Deras tjänst skiljer sig från de flesta konkurrenter genom att du har möjlighet att ansöka om lån både med eller utan UC beroende på storleken på lånebeloppet.

Likt andra låneförmedlare hjälper de dig som låntagare att med bara en enda ansökan få svar från flera långivare. Du kan sedan på ett enkelt sätt jämföra de olika lånen och dess villkor.

Bolaget har tillstånd från Finansinspektionen att bedriva konsumentkreditförmedling.

Ägare Klara Lån Sverige AB
Org nr 559011-1190
Box 5370
102 49 Stockholm

Låneerbjudande hos Klara Lån

Du kan med hjälp av deras tjänst få flera olika låneerbjudanden från en rad olika samarbetspartners.

Om du använder Klara Lån behöver du bara göra en ansökan och de tar bara en kreditupplysning. 

Du tecknar inte lån hos Klara Lån, de presenterar bara olika alternativ bland de många långivare som de har anslutna. Går du vidare med något av alternativen du får tecknar du lånet direkt med den långivaren du väljer.

När du använder en låneförmedlingstjänst får du enklare överblick av vilka lånealternativ som finns på marknaden. Du sparar även tid eftersom du slipper att på egen hand ansöka om lån hos flera olika låneaktörer.

Du kan få lika många alternativ på olika lån som de har anslutna banker och kreditgivare.

Lånesummor och återbetalning

Det som framförallt skiljer deras erbjudande mot många andra låneförmedlares är att du kan ansöka om mindre belopp utan UC och större belopp där de använder UC.

Du kan välja ett belopp från så lite som 5 000 kr upp till som maximalt 150 000 kr. 

De har ett återbetalningsintervall som är på mellan 1 mån upp till som mest 8 år.

Kundservice

Vill du komma i kontakt med deras kundtjänst kan du göra det via mail eller genom att använda deras chatfunktion direkt på hemsidan.

De har öppet både vardagar och helger.

Hemsida https://klaralan.se
Email kundservice@klaralan.se
Måndag - Fredag 09:00 - 17:00
Lördag - Söndag 10:00 - 15:00

Kreditupplysning hos Klara Lån

Om du använder deras jämförelsetjänst är en fördel att de bara tar en kreditupplysning istället för att varje långivare tar en var.

Hade du exempelvis istället sökt flera lån på egen hand hade det gjorts flera kreditupplysningar på dig, vilket kan försämra din kreditvärdighet.

De erbjuder både lån där de tar kreditupplysning med hjälp av UC och lån där de använder andra företag för kreditprövning av dig som låntagare.

Har du behov av en lånesumma om maximalt 50 000 kr kan du ansöka om lån utan att de tar UC. Om du däremot ansöker om ett högre lånebelopp kommer en kreditupplysning från UC att tas.

För dig som inte har något emot att UC tas även för de mindre beloppen kan det vara en nackdel att man inte får erbjudande från de kreditgivare som använder sig av UC oavsett storlek på lån. Du missar då erbjudande från dem när du vill låna en mindre summa.

Krav på låntagare

Som låntagare kan du ha betalningsanmärkningar men ändå använda dig av deras tjänst. Du får däremot inte ha skuld hos Kronofogden.

För att du ska kunna beviljas lån måste du uppfylla nedan grundkrav:

  • Minst 18 år gammal
  • Årsinkomst på minst 100 000 kr
  • Ha fast bostad i Sverige
  • Ingen skuld hos Kronofogden

Ränta och avgifter

Vilken ränta du kan få bestämmer inte Klara Lån utan det avgör respektive långivare. De kommer erbjuda dig lån med en individuell ränta.

Intervallet på hur just din ränta blir är därför stort och påverkas av faktorer som din inkomst och återbetalningsförmåga. Du betalar inget för att använda jämförelsetjänsten via Klara Lån och den är icke bindande.

Du ska förutom de olika räntorna även jämföra vilka avgifter de olika lånen innebär. De påverkar totalkostnaden du kommer få för ditt lån i slutändan.

Fördelen är att du får allt samlat på ett ställe och därmed får en enkel överblick för att just kunna ställa de olika låneerbjudandena emot varandra.

Händelser vid utebliven betalning

Vi rekommenderar att du förutom ränta och avgifter även kollar upp vad för villkor långivaren har när det gäller uteblivna betalningar.

Försök alltid betala i tid, detta spara dig mycket bekymmer. Om du ändå skulle hamna i en situation där du inte kommer klara av detta ska du kontakta kundtjänst hos den långivare du valde att teckna lånet hos.

Det kan variera vilka alternativ de har men de brukar vara behjälpliga med att försöka hitta en lösning när du hör av dig.

Extra avgifter

Om du missar dina betalningar brukar det snabbt innebära ökade kostnader i form av extra avgifter som du måste betala.

Du kommer vid utebliven betalning först få en påminnelse och med den tillkommer en påminnelseavgift. Oftast får du även betala en dröjsmålsränta. Det är en extra ränta du måste betala ovanpå din ordinarie.

Om du inte heller betalar efter påminnelserna är nästa steg oftast att det istället blir ett ärende hos ett inkassobolag. Även detta medför fler avgifter som du måste betala.

Har du frågor eller behöver hjälp angående ditt inkassoärende ska du ta kontakt direkt med inkassobolaget. Ofta sköts detta inte av din långivare utan av ett externt bolag.

Tänk på att uteblivna betalningar förutom ökade kostnader även kan leda till att du får betalningsanmärkningar.

Du bör därför aldrig låna mer pengar än vad du har råd att betala tillbaka i tid.

Ta lån hos Klara Lån

Du tar inte lån hos Klara Lån utan hos någon av de anslutna långivarna men du ansöker via Klara Lån hemsida. 

Deras ansökningsprocess är väldigt enkel. Du börjar med att välja önskat lånebelopp och återbetalningstid. Sen behöver du bara fylla i mailadress, personnummer och numret till din mobiltelefon.

När du fyllt i detta och skickat iväg ansökan brukar du få de första svaren redan inom några minuter. Du har oftast alla låneerbjudanden samlade inom ett dygn.

Omdöme och sammanfattning

De har en väldigt enkel och snabb ansökan vilket gör det enkelt och tidsbesparande för dig som användare.

För dig som låntagare är det bra att du får hjälp med att inhämta olika låneerbjudanden via enbart en ansökan.

Deras lägsta lånebelopp sticker verkligen ut på lånemarknaden om man jämför med andra låneförmedlare. Däremot finns det många andra alternativ på marknaden som erbjuder både högre maxbelopp och fler anslutna långivare.

På samma sätt är det bra att de bara gör en kreditupplysning. De är en av få som erbjuder lån både med eller utan UC.

Står sig i konkurrensen

De hade gärna fått ha tydligare information kring vilka öppettider deras kundservice har. Vi tycker också att det vore bra om man kunde använda telefon som en kontaktväg, vilket man i dagsläget inte kan.

Ser man till omdömena de får är deras tjänst populär. Många ger ett ett bra betyg till Klara Lån vilket innebär att de både har en tjänst och anslutna lånegivare som står sig bra i konkurrensen.