Zmarta

Låneförmedlare
Ränta: 
3,25 % - 29,40 %
Lånexempel
Ränteex.: Annuitetslån 10 år, 180 000:-, rörlig ränta 6.99% (startavg. 0:- / aviavg. 0:-) ger eff. ränta 7.22%, tot. belopp 243 435:-, kostnad 2 549:-/mån (120 mån avbet.). Räntor 2023-02-28.
Varning gällande högkostnadskredit
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Fördelar
  • Endast en UC-förfrågan
  • Kostnadsfritt
  • Ej bindande ansökan
  • Live chatt
  • Accepterar betalningsanmärkningar
Nackdelar
  • Använder sig utav UC
  • Ingen direktutbetalning
Ränta 3,25 % - 29,40 %
Uppläggningsavgift 0 kr
Månadsavgift 0 kr
Effektiv ränta 3,30 % - 30,40 %
Lånbelopp 5 000 kr - 600 000 kr
Återbetalningstid 1 år - 20 år
Lägsta ålder på låntagare 18 år
Lägsta årsinkomst 10 000 kr

Pengarna når vanligtvis bankkontot inom 1-4 bankdagar.

Varför välja Zmarta?

Zmarta hjälper dig att jämföra upp till 30 olika långivare samtidigt helt kostnadsfritt. Du kan jämföra privatlån, bolån, försäkringsbolag, elbolag, och företagslån.

Trots den stora mängden långivare skickas endast en kreditupplysning till Upplysningscentralen UC.

För privatlån erbjuder Zmarta lånebelopp mellan 5 000 kr och 600 000 kr. Önskar du däremot ansöka om bolån kan du ansöka om upp till 1 000 000 kr. Återbetalningstiden för lånen ligger mellan intervallen 1 år och 20 år, men du kan även betala av lånet snabbare än så.

Hos Zmarta kan du ansöka om lån även om du har betalningsanmärkningar, så länge du inte har obetald skuld hos Kronofogden.

Tre vanliga frågor om Zmarta

Varför ska jag jämföra långivarna?

Man jämför långivare för att se vad som blir billigast för just dina behov. Långivare kan skilja sig i villkor, ränta, årslönskrav, och amorteringstid. Att själv jämföra alla långivare som låntagare är tidskrävande, och därför gör Zmarta det enkelt genom att jämföra upp till 30 långivare på en sida. Dessutom minskar antalet kreditupplysningar, vilket gör att din kreditvärdighet inte försämras.

Kan jag ansöka om lån även om jag har en betalningsmärkning?

Ja, det går bra att ansöka om lån med betalningsanmärkningar. 

Är räntan fast eller rörlig?

Räntan är rörlig på alla privatlån.

Ägare Bauer Media
Org nr 556647-0737
Polisgatan 4
262 79 Ängelholm

Om Zmarta

Zmarta är bara en del utav Zmarta Group som idag ägs av Bauer Media – ett av Europas största mediabolag. Zmarta ansvarar för sju olika företag inom samma koncern där dessa arbetar inom såväl Sverige som Norge och Finland. Företagen inkluderar: Zmarta (Sverige, Norge, Finland), Freedom Rahoitus (Finland), Centum Finans (Norge), Freedomfinance (Sverige), Lån För Alla (Sverige), Insplanet (Sverige), och Elkskling.se (Sverige, Norge).

Med sin utsträckning i Norden har Zmarta även flera kontor i de tre länderna. Kontoren finns i Ängelholm, Jönköping, Stockholm, Oslo och Helsingfors.

Kundservice

Smidigaste sättet att komma i kontakt med kundtjänst är genom deras live chatt på hemsidan, eller per telefon. Zmarta har även en generell mejl, som tillsammans med telefonnumret finns tillgänglig längst ned på hemsidans alla sidor.

Hemsida https://www.zmarta.se
Email info@zmarta.se
Telefon 0771-47 48 49
Mån - Fre 08:00 -18:00

Omdöme och sammanfattning

Efter 20 år i branschen har Zmarta arbetat fram ett användbart och kostnadsfritt koncept för låntagare som gör det enkelt att jämföra olika typer av långivare. En fördel är att de är partners med några av de svenska storbankerna vilket gör företaget till en seriös aktör på marknaden. Ytterligare en fördel är att man som låntagare endast genomgår en UC-kontroll.

Deras kundtjänst går att nå genom olika funktioner som chatt, telefon och mejl, men tyvärr framgår inte de exakta öppettiderna på sajten. Något som kan försvåra om man behöver komma i kontakt med dem snabbt eller vill veta när närmsta tillgängliga tid är. Efter att ha ställt frågan i chatten framkommer det att öppettiderna för kundtjänst är kl 08-18.

Beträffande kontoren framgår det heller ingen information huruvida de tar emot besökande kunder och om de har några specifika öppettider för eventuell kontakt.

Som låneutgivare erbjuder Zmarta lagom stora summor för såväl privatlån som bolån samt generösa återbetalningstider. De har även lagt stor vikt vid att förbereda svar på många av frågor gällande såväl de praktiska delarna kring låntagning, som webbsäkerhet och informationsdelning.