Capcito Företagslån

Ränta: 
1,00 % - 3,50 %
Lånexempel
Om ni lånar 50 000 kr i 6 månader med ränta på 2% blir den totala kostnaden 3 370 kr. Lånar ni istället 50 000 kr i 12 månader blir totalkostnaden 6 628 kr.
Fördelar
  • Lite administration
  • Snabbt erbjudande
  • Ingen bindningstid
Nackdelar
  • Personlig borgen
  • Ej betalningsanmärkningar
Ränta 1,00 % - 3,50 %
Lånbelopp 10 000 kr - 15 000 000 kr
Återbetalningstid 3 mån - 2 år
Räntan räknas per månad
Om ni lånar 50 000 kr i 6 månader med ränta på 2% blir den totala kostnaden 3 370 kr. Lånar ni istället 50 000 kr i 12 månader blir totalkostnaden 6 628 kr.

Om Capcito

Capcito är en långivare som till majoriteten har sina grundare som ägare, men även Collection och SEB är investerade i företaget. Bolagets företagstjänster är tredelade och består av fakturaköp, löpande kredit samt företagslån.

Eftersom bolaget är registrerade hos Finansinspektionen och använder samma typ av säkerhetsprocesser som storbankerna kan man känna sig trygg i ett företagslån hos Capcito.

Lånekrav
Tillåtna bolagsformer Alla
Tillåtna säkerheter Personlig borgen
Upplysningsföretag Creditsafe

Vad kostar ett företagslån hos Capcito?

Med ett företagslån hos Capcito kan företag låna en summa mellan 10 000 kr och 15 miljoner kr, vilket gör att lånet kan vara användbart i många olika syften och passar de flesta företag.

Räntan för ett företagslån hos Capcito varierar mellan 1-3,5% per 30 dagar. Viktigt att komma ihåg är att räntan är effektiv ränta och att inga dolda kostnader som uppläggnings- eller aviavgift tillkommer.

Detta gör att företagslån hos Capcio skiljer sig från många andra aktörer på marknaden, som exempelvis Capitalbox som tar ut en uppläggningsavgift på max 2,5% av lånebeloppet.

Låna utan bindningstid

Hos de flesta långivare i segmentet företagslån sker amortering månadsvis. Capcitos företagslån, däremot, har amortering per vecka via autogiro. Beroende på lånets ränta och amortering kan detta innebära att man betalar tillbaka lånet snabbare och till lägre kostnader.

Löptiden för företagslånet varierar mellan 3 och 24 månader, vilket är att klassa som normalt för företagslån. Lånet kommer dock helt utan bindningstider och det finns möjlighet att betala tillbaka lånet i förtid utan extra kostnader.

5 vanliga frågor om Capcito

Vad erbjuder Capcito för ränta på sitt företagslån?

Ränta hos Capcito varierar mellan 1-3,5% per 30 dagar. Räntan tillämpas individuellt och baseras huvudsakligen på kreditvärdighet och aktuell försäljning.

Går Capcitos företagslån att ta utan UC?

Ja, för kreditupplysning använder sig Capcito av Creditsafe.

Gör Capcito en kreditupplysning på mig som privatperson?

Ja, kreditupplysning görs på både företaget och dig som privatperson.

Hur sker återbetalning av företagslån hos Capcito?

Återbetalning av lånet sker veckovis via autogiro och återbetalningstiden varierar mellan 3-24 månader.

Hur kommer jag i kontakt med Capcito?

För att komma i kontakt med Capcito hänvisas du till att ringa eller maila deras kundtjänst som är öppen samtliga vardagar.

Ägare Capcito Finance AB
Org nr 559001-5185
Grev Turegatan 9
114 46 Stockholm

Företag som kan låna hos Capcito

Det är inte ovanligt att långivare grundar sitt låneerbjudande och beslut på företagets historiska resultat. Capcito ägnar mindre tid åt tidigare händelser och ser primärt till företagets nuvarande situation genom analys av realtidsdata.

Även om det ansökande företaget tidigare stått för svaga resultat finns alltså möjlighet till ett lukrativt låneerbjudande. Detta innebär dock att företaget måste ha en aktiv försäljning för att bli beviljade ett lån.

För att bli beviljade en låneansökan behöver företaget leva upp till vissa andra krav:

  • Företaget måste ha funnits till i över 4 månader
  • Företaget får inte ha ett skuldsaldo hos Kronofogden
  • En person från företaget måste gå i personlig borgen
Hemsida https://www.capcito.com/sv
Email info@capcito.com
Telefon 010-157 80 00
Måndag - Fredag 08:00 - 17:00

Ansöka om ett företagslån hos Capcito

Om företaget väl uppfyller ovanstående krav går det snabbt att skicka in en ansökan. Hela processen sker digitalt via företagets hemsida, och ansökan kan man smidigt signera med BankID.

Utbetalningstiden är något som låntagare tenderar att värdera högt och som vanligtvis varierar mellan 1-5 bankdagar beroende på långivare. Du får besked och pengarna utbetalda inom max ett dygn från det att ansökan blivit inskickad.

Företagslån utan UC

Att vid en låneansökan genomgå en kreditupplysning är ett krav från Finansinspektionen som gäller samtliga långivare och banker. Hur kreditupplysningen går till finns dock inga krav på. Många långivare, så som Qapitala och Credinord, använder sig av UC. Vid ett företagslån hos Capcito är dock inte UC involverade, utan det sker istället via Creditsafe.

Den stora fördelen med ett företagslån med Creditsafe är att kreditupplysningen inte syns i UC:s register. Därav kommer låneansökan inte vara synlig för alla banker och långivare, vilket gör att de inte kan ta del av eventuella misslyckade låneansökningar.

Ett lån med Creditsafe är av denna anledning ett bra alternativ för unga bolag som sannolikt kommer genomföra flertalet låneansökningar under sin livstid.

Capcito gör kreditupplysning på både företaget och företrädaren. Flertalet kreditupplysningar hos UC kan skada privatpersonens kreditvärdighet vilket gör det svårare att få lån i framtiden. Detta är dock inte fallet vad gäller Creditsafe.

Omdöme och sammanfattning

För i princip alla företagslån utan säkerhet som vänder sig till små- och medelstora företag behöver en eller flera personer i företaget gå i personlig borgen, så även hos Capcito. Capcito kräver dessutom att borgensmannen inte har betalningsanmärkningar, vilket kan göra det svårare att bli beviljad lånet.

En stor fördel med Capcito gentemot andra långivare är att man enkelt kan slippa undan i princip all administration för lånet. Genom att integrera företagets affärssystem med långivarens tjänster kan låneerbjudandet snabbt och enkelt bli baserat på företagets aktuella siffror, samtidigt som lånet automatiskt blir bokfört.