Kontantfinans

Ränta: 
43,98 %
Lånexempel
Krediten har 43,98 % nominell bunden årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 1 120 kr per månad under 12 månader har en effektiv årsränta på 76,8 %. Det innebär en total kostnad för krediten om 3 440 kr. Löptid från 8 till 62 månader vid maximalt initialt uttag, lägsta möjliga månadsvisa återbetalning och inga ytterligare uttag.
Varning gällande högkostnadskredit
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Fördelar
  • Privatlån utan UC - använder Bisnode istället
  • Lån som tillåter betalningsanmärkningar
  • Inga fasta avgifter
Nackdelar
  • Lågt lånebelopp för att vara privatlån
  • Bara lämpligt för dig som har betalningsanmärkningar
  • Du kan inte chatta med kundservice
Ränta 43,98 %
Uppläggningsavgift 475 kr
Månadsavgift 25 kr
Effektiv ränta 45,50 %
Lånbelopp 3 000 kr - 30 000 kr
Återbetalningstid 1 mån - 15 år
Lägsta ålder på låntagare 18 år
Lägsta årsinkomst 120 000 kr

Utbetalning sker på helgfria vardagar.

Varför välja Kontantfinans

Kontantfinans lånar ut upp till 30 000 kr utan UC. Lånet är för dig med betalningsanmärkningar, har fast ränta och är helt fritt från andra avgifter.

Om du inte behöver låna mer än 30 000 kr kan Kontantfinans vara ett alternativ för dig. Möjliga användningsområden kan vara om du ska köpa något på avbetalning eller om du ska lösa smslån som skenat i kostnader.

Om du får ett lån beviljat vet du redan på förhand vilken ränta du kommer få – 25,95%.

Lånet är helt utan andra avgifter än själva räntan och återbetalningstiden är förmånlig i förhållande till det låga maxbeloppet du kan låna.

Oavsett vilket lån du ansöker om hos Brixo AB har de ett par faktorer gemensamt. De har en enkel ansökningsprocess, snabba besked och utbetalning samma dag.

Dessutom riktar sig alla lånen till dig som redan har betalningsanmärkningar.

Kontantfinans är ett lån utan UC med betalningsanmärkningar och har en av de lägsta räntorna på marknaden i den här kategorin.

Hemsida https://kontantfinans.se
Email info@kontantfinans.se
Telefon 08 - 500 850 47
Vardagar 09:00-17:00

Fem vanliga frågor om Kontantfinans

Tar Kontantfinans UC?

Nej, Kontantfinans använder sig av Bisnode för kreditupplysning.

Är Kontantfinans samma sak som Brixo?

Nej, Kontantfinans är en egen produkt och ett eget varumärke som ägs av bolaget Brixo AB. Samma bolag som också är produkten och varumärket Brixo.

Vilka öppettider har Kontantfinans?

Inga öppettider framgår på företagets webbplats. Vi har kontaktat kundservice på vanliga kontorstider och fått svar direkt.

Är Kontantfinans bra?

Ja, om du har betalningsanmärkningar och söker ett snabblån med direkt utbetalning. Då är Kontantfinans ett av de bättre alternativen på marknaden. De har en förhållandevis låg ränta och inga avgifter tillkommer.

Hur snabbt får jag min utbetalning?

Om du blir beviljad lån får du din utbetalning samma dag som godkännandet sker. 

Ägare Brixo AB
Org nr 556978-9273
Brixo AB
Box 599
114 11 Stockholm

Om Kontantfinans

Kontantfinans är en låneprodukt och ett eget varumärke som ägs av bolaget Brixo AB. De startade för 6 år sedan och har utvecklat sitt koncept och sitt erbjudande sen dess.

Deras primära målgrupp är människor med betalningsanmärkningar som behöver ta mindre lån för att finansiera vardagliga omkostnader.

De nämner själva utgifter som däckbyte, tandvård och att investera i en ny luftvärmepump.

Kontantfinans – Ett av fyra varumärken i samma koncern

Brixo AB är ett bolag som erbjuder fyra olika varumärken och produkter. Dessa varumärken är:

  • Brixo, ett blancolån som använder UC och lånar ut som mest 30 000 kr
  • Kontantfinans, blancolån som inte använder UC och lånar ut som mest 30 000 kr
  • Merax, ett digitalt kreditkort (kontokredit) som använder UC och lånar ut som mest 30 000 kr.
  • Flexkontot, ett digitalt kreditkort (kontokredit) som inte använder UC och lånar ut som mest 20 000 kr.

Kontantfinans är det privatlån som erbjuder lägst ränta och lägst avgifter (inga extra avgifter) av de fyra produkterna. Med största sannolikhet har de högre krav på dig som lånar och en lägre beviljandegrad än de andra.

Även Merax är ett lån utan extra avgifter som har samma ränta som Kontantfinans. Dock är det en ”sämre” produkt eftersom kontokrediten binder upp dig som kund och ökar riskerna att du lånar mer pengar än du behöver.

Lånerbjudande hos Kontantfinans

Behöver du ta ett mindre blancolån och letar efter en lösning med direkt utbetalning kan Kontantfinans vara en lösning för dig. Lånet har fast ränta och direkt utbetalning samma dag som det beviljas.

De tillåter betalningsanmärkningar och använder sig inte av UC utan istället Bisnode för kreditupplysning.

Storlek på lån och amorteringstid

Du kan låna från 3 000 kr upp till 30 000 kr med en återbetalningstid på 1 mån till 15 år.

Oavsett lånebelopp har du samma möjlighet till amorteringstider. Det finns alltså inte en trappa som avgränsar dig från en lång återbetalningstid på lägre lånebelopp.

Lånar du 3 000 kr och återbetalar det på 60 månader får du så lite som 90 kr i månadskostnad. Den totala kostnaden får lånet skenar dock iväg och blir 5 400 kr.

Ränta 

Oavsett hur mycket du lånar får du en ränta på 25,95% hos Kontantfinans. Det kan låta som en hög ränta men med tanke på vilken målgrupp man vänder sig till är det en marknadsmässigt bra nivå.

Många långivare som riktar sig till den som redan har betalningsanmärkningar och vill ha ett mindre snabblån eller blancolån har räntor på 35-39%.

Andra aktörer som ligger på den här nivån är exempelvis Frogtail och Cashbuddy. 

Utebliven betalning

Alla varumärken som ägs av Brixo AB har samma process för hantering av kunder som inte betalar i tid. Du kommer få en påminnelse skickad till dig efter en till två dagars försening.

Påminnelsen innebär att du får betala en avgift på 60 kr. Om du inte betalar börjar dröjsmålsränta räknas upp och den är på höga 36,3% per år.

Det kanske inte låter så farligt och kundservice hos Kontantfinans säger själva att ”det inte blir så många kronor på några dagar”. Men eftersom lagstadgad dröjsmålsränta ligger på 8% är deras nivå tämligen hög.

Eftersom du betalar med autogiro innebär en utebliven betalning att det inte fanns täckning på kontot den 26:e i månaden när dragningen genomförs. Du kommer isåfall bli ombedd att göra en manuell inbetalning.

Skulle du inte betala trots flera påminnelser kommer ärendet tas vidare till inkasso.

Kontantfinans vill inte berätta vilka bolag de arbetar med men beroende på ett antal faktorer (som de inte vill uppge) kommer ärendet överlåtas till någon av deras partners.

Ta lån hos Kontantfinans

Du ansöker om lån direkt på hemsidan. Allt du behöver göra är att fylla i önskat lånebelopp, personuppgifter och signera med Mobilt Bankid.

Kontantfinans skickar en förfrågan till Bisnode som lämnar ut uppgifter om din privatekonomi. Du får alltid hem ett brev eller ett meddelande i Kivra när någon gör en kreditslagning på dig som privatperson.

Du som ansöker om lån får en slagning hos Bisnode istället för hos UC, som bland annat storbankerna använder sig av.

Om lånet blir godkänt får du utbetalning av pengarna samma dag.

Du får uppge ett kontonummer som pengarna ska betalas ut till. Samma konto måste du också göra ett autogiromedgivande för eftersom du betalar av lånet därifrån.

Kundservice

Du kan nå kundservice genom e-post och telefon samt genom att skicka in en fråga i kontaktformuläret på deras webbsida.

Samma kundservicepersonal hanterar frågor för samtliga produkter inom Brixo AB. När du frågor om Kontantfinans kan du samtidigt ställa frågor om de andra produkterna.

Omdöme och sammanfattning 

Enligt Kontantfinans själva är de ett bra alternativ för dig som ska investera i en luftvärmepump eller måste betala en tandläkarräkning.

Skicka gärna en ansökan om lån till en låneförmedlare samtidigt som du ansöker hos Kontantfinans. De erbjuder en fast ränta och beviljas lånet betalar de ut samma dag.

Du har dock alltid ångerrätt i 14 dagar, något som gäller alla konsumenter och konsumentköp. Därmed kan du hävda ångerrätten om du får ett bättre erbjudande hos någon annan långivare.

Totalt sett har de en stark produkt i det här segmentet och räntan är skälig för en kund som redan har ett par betalningsanmärkningar och en ganska svag ekonomi.

Kan du inte få ett bättre lån kan det här alltså vara ett sätt att betala av andra, ännu sämre smålån.

Inga avgifter utöver räntan

Ett stort plus hos just Kontantfinans är att de inte har några andra avgifter än räntan. Även om du skulle låna 3 000 kr får du alltså inte en skyhög effektiv ränta.