Svea

Ränta: 
5,79 % - 25,95 %
Lånexempel
Vi har räknat på ett lån på 200 000 kr med återbetalningstid på 7 år och rörlig ränta på 7,90 %. Det tillkommer en uppläggningsavgift på 395 kr och en administrationsavgift för autogiro på 25 kr / månad. Det ger en effektiv ränta på 8,94 %.
Fördelar
  • Erbjuder privatlån och bolån
  • Tillåter betalningsanmärkningar
  • Räntegaranti
Nackdelar
  • Uppläggningsavgift
  • Avgift även för autogiro
Ränta 5,79 % - 25,95 %
Uppläggningsavgift 395 kr
Månadsavgift 25 kr
Effektiv ränta 5,79 % - 25,95 %
Lånbelopp 10 000 kr - 400 000 kr
Återbetalningstid 2 år - 15 år
Lägsta ålder på låntagare 20 år
Lägsta årsinkomst 180 000 kr

Pengar betalas ut inom ca 2 dager efter signerat låneavtal.

Varför välja Svea?

Svea erbjuder konkurrenskraftiga privatlån och bolån för den som har betalningsanmärkningar. Även om du har en god ekonomi sen tidigare kan produkterna Svealånet och ”samla lån” vara intressanta alternativ.

Med ett privatlån kan du själv välja vad du vill använda de lånade pengarna till. Ett bolån är givetvis öronmärkt till bostadsköp och här kan Svea vara nyckeln till ett eget boende.

Du har möjligheten att ansöka om lån även om du har betalningsanmärkningar men villkoren och maxtaket på lånebelopp skiljer sig då något. 

Vanliga frågor om Svea

Kan jag ta privatlån hos Svea även med betalningsanmärkningar?

Du kan ansöka och beviljas ett av deras tre privatlån. Det lånet kallas ”Svårt att få lån”.

Är det tryggt att låna hos Svea?

Ja, de är en välkänd och stor låneaktör. Bolaget går under Finansinspektionens tillsyn och har en stark ekonomi.

När får jag lånet utbetalt?

Du får oftast pengarna utbetalda 2 dagar efter du signerat skuldebrevet. 

Erbjuder Svea betalningsfria månader?

Nej, tyvärr erbjuds ej några betalningsfria månader hos Svea.

Kan jag låna till bostad hos Svea?

Ja, Svea erbjuder bolån med din bostad som säkerhet.

Ägare Svea Ekonomi AB
Org nr 556489-2924
Evenemangsgatan 31
169 81 Solna

Om Svea

Svea är en stor och välkänd aktör på den svenska lånemarknaden. Företaget har många olika typer av låneprodukter och när det kommer till privatlån har de tre olika varianter.

Företaget vill erbjuda finansiering och lösningar för dig som vill framåt, och man vill hjälpa såväl företag som privatpersoner att växa. Av den anledningen erbjuder man både företagslån och privatlån.

Bolaget Svea Ekonomi AB har tillstånd från Finansinspektion för att bedriva finansieringsrörelse. 

Låneerbjudande

Hos Svea kan du ta 3 olika lån som går under lånetypen privatlån. Du behöver ingen säkerhet för den här typen av lån. Här nedan presenterar vi de olika alternativen och vad som skiljer dem åt. 

Svealånet

Svealånet erbjuder en räntegaranti som innebär att du som beviljats lån hos en annan aktör garanteras en lägre effektiv ränta hos Svea. En bra möjlighet för dig som jämför lån och vill få ett bra erbjudande.

För att garantin ska gälla måste du beviljats lån av en aktör på svenska marknaden som inte omfattas av medlemsförmåner, specialerbjudande genom arbetsgivare eller liknande.

Du får med detta lån möjlighet att låna från 10 000 kr upp till deras maxbelopp som är 400 000 kr. 

Beroende på vad som passar dig bäst kan du välja en återbetalningstid inom intervallet 2 år – 15 år.

Du som har betalningsanmärkningar kan inte teckna den här lånetypen.

Samla dina lån

Med detta lånealternativ kan du samla dyra smålån och krediter i ett lån. Du kan därmed slippa dåliga lånevillkor och du får allt samlat på en månadsavi istället för flera.

Låneintervallet börjar på 16 000 kr och går ända upp till 400 000 kr och även här har du 2 år – 15 år på dig att betala tillbaka lånet.

Du får inte ha betalningsanmärkningar.

Svårt att få lån – Låna pengar med betalningsanmärkningar

Har du svårt att beviljas andra lån kan detta vara ett bra alternativ som privatlån. Du kan låna mellan 10 000 kr – 200 000 kr med en återbetalningstid på 2 år – 15 år.

Det här är alternativet för dig som har betalningsanmärkningar.

Kreditupplysning hos Svea

När du gör din låneansökan tar de en kreditupplysning med hjälp av UC.

Har du betalningsanmärkningar kommer du inte beviljas deras privatlån ”Svealånet”. 

Du har däremot möjlighet att ansöka om det lån som de istället kallar för just ”Svårt att få lån”. Även det är ett privatlån men med ett lägre maxbelopp som du har möjlighet att låna. 

När du gjort klart och skickat in din ansökan kommer du få svar inom 24 timmar.

Ränta och avgifter

Om du väljer att ta lån får du betala ränta på det belopp du valt att låna. Din ränta kommer vara individuellt framtagen. 

Svea erbjuder en räntegaranti, vilket innebär att om du hittar samma typ av lån men med lägre effektiv ränta någon annanstans matchar de sitt erbjudande mot den räntan. 

För att du på ett enkelt sätt ska kunna jämföra deras låneerbjudande med andra, kan en väg vara att använda en jämförelsesajt, som kreditguiden.se, för att slippa att flera kreditupplysningar tas.

Om du tecknar lån från Svea kommer de ta ut en uppläggningsavgift men den skiljer sig åt beroende på vilket av deras privatlån du tar. Nedan ser du avgiften för respektive lånealternativ.

  • Svealånet 395 kr
  • Samla dina lån 495 kr
  • Svårt att få lån 795 kr

Du kommer även få betala en aviavgift på 25 kr om du använder dig av autogiro. Önskar du istället få en pappersfaktura kostar det 40 kr per faktura. 

Händelser vid utebliven betalning

Om du vet att du tillfälligt kommer få svårt att betala på ditt lån i tid rekommenderar både vi och Svea att du kontaktar deras kundtjänst för att hitta en kortsiktigt lösning för dina betalningar.

Har du däremot hamnat i en situation med långvariga betalningsproblem och en överskuldsättning som du har svårt att ta dig ur, kan du höra av dig till deras avdelning för skuldfinansiering.

Påminnelseavgifter

Om du inte betalar dina månadsbetalningar i tid kommer du få en påminnelse med en påminnelseavgift på 60 kr. 

De kan även ta ut en förseningsavgift på 120 kr samt en dröjsmålsränta som läggs på ovanpå din vanliga ränta.

Betalar du inte heller påminnelsen riskerar ärendet att tas över av ett inkassobolag och även detta steg innebär ytterligare avgifter för dig som låntagare att betala. 

I många fall sköts ditt ärende nu av ett externt bolag istället, vilket innebär att det är direkt med det företaget du sköter all vidare kontakt.

Betala av ditt lån i tid

Som du ser kommer uteblivna betalningar leda till ökade kostnader. Du bör därför bara låna så mycket som du vet att du kommer kunna betala tillbaka inom utsatt tid. 

Förutom ökade kostnader riskerar du i längden även att få betalningsanmärkningar vilket kraftigt försämrar din kreditvärdighet i framtiden.

Ta lån hos Svea

Om du vill ansöka om lån hos Svea ser processen lite olika beroende på vilken av deras privatlån du önskar ta.

Du gör ansökan digitalt på deras hemsida och du börjar med att fylla i hur mycket pengar du önskar låna samt vilken återbetalningstid du vill ha på lånet.

Innan du är klar med formuläret måste du även fylla i uppgifter om dig själv och din ekonomi. Du får sedan svar inom 24 timmar.

Vill du gå vidare med att ta det lån som presenteras för dig kan du enkelt signera med BankID.

Kundservice

Du kommer i kontakt med deras kundtjänst över telefon eller via mail.

Vill du ringa är det vardagar som gäller. Föredrar du istället att ta kontakt via mail kan du skriva när du själv vill men du får vara beredd på att svaret då kan dröja något om du inte hör av dig under deras öppettider.

Hemsida https://www.svea.com/se/sv/start
Email info@sveadirekt.se
Telefon 08-7352940
Måndag - Torsdag 09:00 - 16:30
Fredag 09:00 - 16:00

Omdöme och sammanfattning

Svea är en stor aktör som erbjuder många olika lån och finansieringslösningar mot både företag och privatpersoner.

När det gäller lånetypen privatlån erbjuder de 3 olika alternativ som är anpassade för olika låntagare och dennes situation. Att det ena av dessa gör det möjligt att söka lån även om du har betalningsanmärkningar tycker vi är bra.

Att de erbjuder ett lånebelopp på maximalt 400 000 kr står sig bra på marknaden även om det finns andra låneaktörer som ofta erbjuder upp till 600 000 kr.

Uppläggningsavgifterna sticker ut

Svea tar ut uppläggningsavgifter för sina olika lån vilket det finns konkurrenter som inte gör, och aviavgift för autogiro är också ett stort minus.

Vill du ansöka om privatlån utan uppläggningsavgift kan du exempelvis göra det hos Freedom Finance och OKQ8 Bank.

Totalt sett erbjuder de ett brett utbud av privatlån som ger fler möjligheten att beviljas lån oavsett tidigare betalningsanmärkningar.

Deras räntegaranti för Svealånet gör att de sticker ut från många andra låneaktörer med fördelen för dig som låntagare att du vet att din ränta blir låg.