Freedom Finance

Låneförmedlare
Ränta: 
3,25 % - 29,52 %
Lånexempel
Ränteex.: Annuitetslån 10 år, 180 000:-, rörlig ränta 6.99% (startavg. 0:- / aviavg. 0:-) ger eff. ränta 7.22%, tot. belopp 243 435:-, kostnad 2 549:-/mån (120 mån avbet.). Räntor 2023-02-28.
Varning gällande högkostnadskredit
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Fördelar
  • 30 långivare
  • Samla lån
  • Kundservice 24/7
Nackdelar
  • Inga företagslån
  • Inga bolån
Ränta 3,25 % - 29,52 %
Uppläggningsavgift 0 kr
Månadsavgift 0 kr
Effektiv ränta 3,30 % - 30,40 %
Lånbelopp 5 000 kr - 600 000 kr
Återbetalningstid 1 år - 20 år
Lägsta ålder på låntagare 18 år
Lägsta årsinkomst 100 000 kr

Utbetalning av lånebelopp sker 3-5 bankdagar från att du signerat och skickat tillbaka avtalet till långivaren.

Varför välja Freedom Finance

Att gå via en låneförmedlare när du ska låna pengar för med sig många fördelar. Hos Freedom Finance kan du få låneerbjudande från upp till 30 långivare.

I listan på samarbetspartner finns både storbanker och mindre aktörer. 

Det kan ofta kännas givet att använda sig av en storbank för att låna pengar eftersom de har många kunder och ett starkt varumärke.

Du ska dock komma ihåg att de traditionella bankerna finansierar sin verksamhet på andra sätt än nischaktörerna. Det gör att både avkastningskraven och kraven på låntagarna ser annorlunda ut.

En annan viktig faktor att ha i åtanke är att en bank med hundratals produkter kan välja att fokusera på tillväxt inom ett område och lönsamhet inom ett annat.

Den storbank du kontaktar vill kanske inte ha några fler kunder inom den typ av lån du behöver. Konsekvensen blir att du får ett dåligt erbjudande jämfört med vad din ekonomiska situation förtjänar.

Samma sak kan givetvis gälla en nischbank. Däremot är det inte lika vanligt att en liten bank har ett antal produkter ”på hyllan” som de helst inte vill erbjuda sina kunder.

Nischbankernas styrka på marknaden

En bank som både är digital, finansierad med riskkapital och satsar på tillväxt inom just privatlån kan vara helt rätt alternativ för dig som låntagare.

Deras fokus kan matcha dina behov på ett annat sätt an storbanken gör och därmed kan du få bättre villkor. 

Det vi ser är att både traditionella banker och mindre aktörer har en stor spridning i räntenivåerna de erbjuder konsumenter.

Samma konsument med en stabil ekonomi kan få 4% ränta på ett lån hos en bank och 9% i ränta hos en annan. 

Av den anledningen rekommenderar vi att du ansöker om lån hos flera aktörer samtidigt. Gärna hos en låneförmedlare som Freedom Finance och direkt hos ett par långivare som fokuserar på just privatlån och blancolån.

Använder UC för kreditupplysning

Freedom Finance samarbetar både med långivare som vill ha de starkaste kunderna och långivare som beviljar lån trots betalningsanmärkningar. Gemensamt för deras partners är att de använder UC för kreditupplysning.

Även om du får erbjudande om lån från 20 olika partners hos Freedom Finance kommer de endast göra en slagning hos UC.

Det är en stor skillnad från om du ansöker om lån hos olika banker på egen hand. Då skulle varje ansökan resultera i en förfrågan hos UC. 

Erbjuder inte smslån

Freedom Finance förmedlar inte smslån. Lånen som de förmedlar är antingen privatlån eller kontokrediter.

Deras samarbetspartners som erbjuder vanliga lån utan säkerhet faller inte in under lagen om högskostnadskrediter.

Däremot hjälper de många kunder med att samla smslån och dyra småkrediter till ett billigare, så kallat hopbakslån.

Samla lån hos Freedom Finance 

Freedom Finance kan erbjuda dig med dyra krediter och smålån att sänka kostnaden för dina lån. Genom att ansöka om ett privatlån kan du i vissa fall lösa in alla befintliga lån och krediter.

Då reduceras dina räntekostnader och alla lån samlas till en och samma faktura.

Fem vanliga frågor om Freedom Finance

Är Freedom Finance en bank?

Nej, de är inte en bank och inte heller en långivare. De är en låneförmedlare som kopplar ihop dig som kund med flera olika banker och långivare. 

Vilka är grundkraven för att låna pengar?

Alla långivare gör en individuell bedömning men det finns några grundkriterier som alla måste uppfylla. 
Minst 18 år gammal
Årsinkomst på minst 100 000 kr
Inga obetalda skulder hos Kronofogden

Vilken ränta får jag?

Räntan bestäms utefter lånebelopp, återbetalningsförmåga och eventuella skulder. 

Kan jag få lägre ränta på mina lån?

Om du ansöker hos Freedom Finance kan de ha en samarbetspartner som kan erbjuda dig lägre ränta.
Om du dessutom lägger till en medsökande i din låneansökan kan chansen till ett bra erbjudande öka. 

Använder Freedom Finance UC för kreditupplysning?

Ja, när du ansöker om lån genom Freedom Finance tar de en kreditupplysning hos UC. För det får du svar från upp till 30 olika långivare.

Om Freedom Finance

Med över 20 års erfarenhet är de en av Sveriges ledande låneförmedlarna. De är specialiserade på att ta fram bästa möjliga lånevillkor för dig som kund. 

Zmarta Group äger Freedom Finance, en grupp som själva blev uppköpta av H.I.G Capital år 2013. Gruppen finns representerade i Sverige, Norge och Finland.

2016 förvärvades de av Bauer Media Group och under 2018 köpte de upp Sveriges största tjänst för jämförelse och byte av elavtal, Elskling. 

Freedom Finance är en del av en av Sveriges största grupper inom jämförelser av lån, krediter och andra konsumentjänster.

För dig som kund innebär det att du anlitar en etablerad aktör som har volymerna som krävs för att förhandla fram bra villkor hos banker och långivare.

Ägare Freedom Finance Kreditservice AB
Org nr 556647-0737
Freedom Finance Kreditservice AB, Box 1068, 262 21 Ängelholm

Låneerbjudande hos Freedom Finance

Hos Freedom Finance kan du få upp till 30 låneerbjudanden för privatlån. Ett privatlån är ett lån utan säkerhet som inte är bundet till något specifikt ändamål.

Du kan alltså använda pengarna till vad du vill. Hos Freedom Finance kan du ansöka om lån på som högst 600 000 kr.

Amorteringstid

När du fyller i ansökan på Freedom Finance hemsida anger du vilken amorteringstid du vill ha. Du kan välja från 1 år som är den lägsta återbetalningstiden upp till som högst 20 år. 

Ränta och avgifter

Vilken ränta du får beror också på en rad olika faktorer. Räntan bestäms av varje långivare och baseras bland annat på din inkomst, din återbetalningsförmåga och om du har medsökande eller inte.

Den individuella räntan ligger på mellan 2,95% – 29,90% och den effektiva räntan mellan 2,99% – 34,36%. 

Kom också ihåg att den bank som satsar på att växa inom den grupp av kunder du tillhör kommer kunna ge dig ett bra erbjudande. Man kan säga att du får en ”rabatt” mot marknadsräntan för din riskkategori.

Alla samarbetspartners sätter sina egna avgifter och villkor. Du bör därmed vara uppmärksam på om du får betala startavgift, aviavgift och vad förseningsavgiften ligger på.

Långivarna kan också ha andra sorters erbjudanden som betalningsfria månader, kundbonus och möjlighet att ändra amorteringstiden under resans gång. 

Avdragsgill ränta

När du tar ett privatlån, smslån, krediter eller andra typer av lån är räntan du betalar avdragsgill. Långivaren rapporterar din räntekostnad till Skatteverket varje år som i sin tur bokför det i din deklaration.

Du har rätt till ett avdrag på 30% på räntan du betalat under beskattningsåret.

Avdragsgill ränta innefattar enbart låneräntan och inte dröjsmålsränta. 

Utebliven betalning

Om du inte kan betala din faktura är det alltid bäst att kontakta banken eller långivaren som du har lånet hos.

Freedom Finance skickar inte ut några fakturor och sköter heller inte påminnelser eller kundservice åt sina samarbetspartners. 

Om du inte betalar innan förfallodatum och inte har kontaktat långivaren i god tid får du i en påminnelsefaktura. De flesta banker och långivare lägger på en påminnelseavgift samt en månatlig dröjsmålsränta.

Dröjsmålsräntan kan ligga på de lagstadgade 8% per år upp till närmare 40%.

Inkassokrav

Betalar du inte påminnelsefakturan kan den komma att säljas till ett inkassobolag. Då tillkommer också en inkassoavgift.

Det är vanligt att långivare samarbetar med ett inkassobolag och outsourcar sin kravhantering. 

För dig som konsument innebär det att lån med försenade betalningar överlåts helt eller delvis till ett inkassobolag. Därmed har du en ny part att förhandla med om att betala av ditt lån.

Skjuta upp förfallodatum

Det är ibland möjligt att skjuta upp förfallodatum om du inte kan betala lånet i tid. Det här är ingen långsiktig lösning och något du bör undvika. Om din ekonomiska situation blir ohållbar bör du direkt ta kontakt med din långivare och förklara situationen.

Ibland kan du få förfallodatumet uppskjutet en hel månad. Dock är processen oftast förenad med en extra avgift.  

Ta lån hos Freedom Finance

För att jämföra lån hos Freedom Finance måste du fylla i ett formulär på deras hemsida.

Du börjar med att ange önskat lånebelopp och återbetalningstid. Därefter behöver de uppgifter om dig som sökande. Du fyller i personuppgifter, kredit- och förmögenhetsuppgifter. 

Kundservice

Du kan nå kundservice genom att ringa, mejla eller chatta med supporten direkt på hemsidan. Kundtjänsten finns tillgänglig dygnets alla timmar vilket är extremt ovanligt för långivare och låneförmedlare.

Det finns exempel på konkurrenter som bara har kundservice öppen på vardagar mellan kl. 9 och kl. 12.

När vi har kontakt med kundtjänst får vi snabba svar och det märks att man är utbildade i både service och produktkunskap. Kundtjänsten ger en upplevelse av att vilja hjälpa dig och utbilda dig och inte bara sälja lån till dig.

Hemsida https://www.freedomfinance.se
Email info@freedomfinance.se
Telefon 0431-474700
Måndag till söndag Dygnet runt

Omdöme och sammanfattning

Freedom Finance och Zmarta group är en gigant på den svenska lånemarknaden. De ligger i framkant kring teknisk infrastruktur för lånehantering och med antal samarbetspartners de förhandlar med när du söker om lån.

Resultatet blir att du får en bra kundupplevelse, en ansvarsfull samarbetspartner och möjlighet till bra lånevillkor.

Vi ser det som en fördel att de erbjuder en mångfald av samarbetspartners. De samarbetar med både digitala uppstickare och långivare som hjälper dig med kontantinsatslån även om du har betalningsanmärkningar.

De erbjuder billån, hopbakslån och till och med blancolån från traditionella storbanker.

Kundtjänst tillgänglig dygnet runt

Freedom Finance sticker ut från mängden med att erbjuda kundtjänst dygnets alla timmar. Du kan mejla, ringa eller chatta direkt på hemsidan. Att chatta med kundtjänsten är ett smidigt alternativ och du får svar inom bara någon minut.