Rekommenderade privatlån:
Fördelar
  • Kostnadsfritt
  • Möjlighet att samla lån
  • Många anslutna långivare
  • Högt maxbelopp på privatlån
Nackdelar
  • Ej skuld hos kronofogden
  • Använder UC

Varför välja Advisa?

Advisa kan hjälpa dig, oavsett om du vill låna ett mindre belopp, eller går i planer på att låna en större summa. De kan även hjälpa till med lån för att samla tidigare smålån och krediter, för att sänka dina lånekostnader. 

Du får via deras jämförelsetjänst hjälp med att jämföra upp till 40 olika banker och långivare.

Det är en fördel med många anslutna samarbetspartners eftersom det ökar dina chanser att hitta ett lån med bra villkor. Du kan även få låneerbjudanden av aktörer du inte känner till och därför annars hade missat.

Många långivare

De samarbetar med både storbanker och mindre kända men nischade långivare och banker. Bredden på utbud är till din fördel när det gäller att hitta ett lån som passar just dig och din ekonomiska situation.

Även om du har betalningsanmärkning, finns det långivare anslutna där du kan beviljas lån.

Är du främst ute efter ett snabbt lån, finns det bättre alternativ inom smslån, men vill du finna lånet med bäst ränta, kan Advisa vara en tjänst för dig.

Fem vanliga frågor om Advisa

Är Advisa en säker akör?

De står under Finansinspektionens tillsyn för konsumentkreditförmedling. 

Kan jag ta lån även om jag har betalningsanmärkning?

Du kan eventuellt beviljas lån ändå, men sannolikheten blir lägre. Vissa av de anslutna långivarna kan erbjuda dig lån.

Hur många UC tas vid låneansökan?

Advisa tar enbart en kreditupplysning via UC, som alla anslutna samarbetspartners får dela på.

Vad innebär det att jag får ett skuldebrev när jag tagit ett lån?

Det är ett juridiskt namn för avtalet du behöver skriva på med banken när du tar ett lån. Du skriver på det som ett bevis på att banken lånat ut pengar till dig. 

Hur lång tid tar utbetalningen av pengarna?

Du har oftast pengarna på kontot inom 3-5 dagar efter banken tagit emot ditt undertecknade avtal. 

Ägare Advisa AB
Org nr 556855-5428
Box 7114
103 87 Stockholm

Om Advisa

Advisa erbjuder en jämförelsetjänst för lån och har varit verksamma sedan 2011. Affärsidén är att hjälpa privatpersoner spara pengar på sina lån.

De kan hjälpa till att byta ut eller omförhandla redan befintliga lån, för att få ner din kostnad. Vid nytt lån, kan du enkelt jämföra villkoren hos många olika låneaktörer.

Bolaget har vuxit till att bli en av de största låneförmedlarna på den svenska marknaden. Företaget har tillstånd från Finansinspektion för att bedriva konsumentkreditförmedling. 

Låneerbjudande hos Advisa

Advisa förmedlar blancolån till privatpersoner, en form av lån som inte kräver någon säkerhet. Du avgör själv vad du vill använda pengarna från lånet till.

Du kan låna från 5 000 kr till 600 000 kr med en återbetalningstid från 1 år till 20 år.

Advisa har 40 samarbetspartners och kan därmed erbjuda dig lika många olika lånelösningar. De samarbetar med alltifrån storbankerna till mer nischade banker och kreditgivare.

Några exempel på vilka som är anslutna till tjänsten är Swedbank, ICA-Banken, Forex, Lendify och Nordnet Bank.

Ränta och avgifter

Du får en individuell ränta som bestäms av respektive långivare. Fördelen är att du vid den här typen av tjänst enkelt kan jämföra räntorna, när du har allt samlat på ett och samma ställe.

Vilken ränta du erbjuds påverkas av många olika faktorer, men din inkomst och återbetalningsförmåga spelar stor roll. 

Du bör också jämföra övriga villkor, exempelvis vilka olika avgifter lånen har. Har du både bra ränta och låga eller få avgifter på ditt lån, kommer det ha stor påverkan på din totalkostnad.

Via tjänsten har du möjlighet att erbjudas räntor från de lägsta på marknaden och uppåt. 

Kreditupplysning hos Advisa

Du behöver inte oroa dig över att varje långivare ska ta sin egna kreditupplysning, utan Advisa tar en UC som alla anslutna banker och långivare sedan delar på. 

Din kreditvärdighet påverkas därför inte på samma sätt, som den hade gjort om du själv ansökt om lån hos respektive aktör.

Om du har betalningsanmärkningar kan du fortfarande ha chans att beviljas ett lån. De har anslutna långivare som godkänner det, men du kommer få ett mer begränsat urval av lånealternativ. 

Händelser vid utebliven betalning

När du jämför de olika lånealternativen, är det bra om du även kollar upp deras villkor för utebliven eller försenad betalning.

Har du problem att betala en faktura innan förfallodatumet, ska du snarast kontakta din långivares kundtjänst. Ofta kan du med deras hjälp hitta en lösning och i vissa fall även få skjuta fram fakturan.

Advisa har i sin roll som låneförmedlare ingen del i detta, utan all liknande kontakt sker direkt med banken eller kreditgivaren du har lånet hos.

Påminnelser och inkasso

Om du inte betalar i tid, innebär det i regel mer avgifter och en dröjsmålsränta på beloppet du inte betalat. Du kommer först få en påminnelse med tillhörande påminnelseavgift.

Betalar du inte heller denna brukar nästa steg vara ett inkassokrav, som även det kommer leda till fler kostnader.

Går det till inkasso, sköts ärendet ofta av ett externt bolag och du kommer därför ha kontakten direkt med det företaget och inte din långivare.

Tänk på att inte låna mer pengar än du har råd att betala tillbaka. Missköter du dina återbetalningar innebär det inte bara extra kostnader utan även att du riskerar din framtida kreditvärdighet. 

Ta lån hos Advisa

Du behöver inte lägga mer än någon minut på att få iväg din låneansökan. När du fyllt i formuläret på deras hemsida, avslutar du med att signera med BankID.

Svaret på din ansökan har du efter som mest en arbetsdag. 

Kundservice

De har en lättillgänglig kundtjänst, som du kan nå under veckans alla dagar. Du väljer själv om du vill sköta kontakten över telefon, mail, eller via kontaktformulär på deras hemsida.

Har du enklare frågor du vill ha snabba svar på, kan du använda deras chatfunktion. Oftast har du svar inom 2 minuter.

Omdöme och sammanfattning

Att Advisa har hela 40 olika samarbetspartners, innebär att du som kund får tillgång till ett av marknadens bredaste utbud av långivare.

Du som konsument får därför möjlighet till bra lånevillkor, vilket alltid är bra. 

Via deras tjänst sparar du dessutom tid, genom att du själv slipper ansöka hos respektive långivare innan du beslutar vilket lån du vill ta. 

De har många olika kontaktalternativ till deras kundtjänst, som även har väldigt fördelaktiga öppettider.