Rekommenderade privatlån:
Lånbelopp
20000 kr - 600000 kr
Ränta
Ges av långivare.
Läs mer  
Lånbelopp
2000 kr - 50000 kr
Ränta
6,84 % - 39,50 %
Läs mer  
Lånbelopp
10000 kr - 100000 kr
Ränta
9,84 % - 21,60 %
Läs mer  
Lånbelopp
25000 kr - 600000 kr
Ränta
3,90 % - 14,95 %
Läs mer  
Fördelar
  • Fristående låneförmedlare
  • Snabb kundservice
  • Tillåter betalningsanmärkningar
  • Goda kundomdömen
Nackdelar
  • Ingen kundtjänst på lördagar

Varför välja Axo Finans?

Axo finans erbjuder en bra tjänst inom segmentet låneförmedling. Tjänsten är gratis och du slipper själva ta kontakt med olika långivare för att jämföra lånealternativens räntor och villkor.

När du använder en låneförmedlare som Axo Finans gör du enbart en ansökan, där du sedan får många olika förslag på lån presenterade för dig.

Du sparar tid och de gör enbart en kreditupplysning som alla deras samarbetspartners delar på.

Lösa smålån med Axo Finans

Ifall du redan har olika smålån eller krediter, kan du via deras tjänst få hjälp med att samla dina lån. Du får i och med det, en enklare överblick över vad du ska betala varje månad, samtidigt som du får ner din totala lånekostnad.

Även om du har betalningsanmärkningar kan du ansöka om lån genom Axo Finans. Lånealternativen blir färre, men vissa av deras anslutna långivare godkänner lån trots betalningsanmärkningar.

Om du gör en ansökan är den inte bindande, utan blir det först när du valt ett lån och signerat låneavtalet. Tänk noga igenom innan du tar ett lån, om du i din ekonomiska situation har råd att betala tillbaka lånet. 

Fem vanliga frågor om Axo Finans.

Är Axo Finans ett säkert alternativ?

De står under Finansinspektionens tillsyn och får höga kundomdömen på olika omdömessajter.

Godkänner de att man har betalningsanmärkningar?

Du som har betalningsanmärkningar kan använda tjänsten. 

Tar Axo Finans UC vid låneansökan?

Ja, de använder sig av UC, men de tar bara en slagning som alla långivare delar på.

Hur snabbt får jag pengarna utbetalda?

Det kan variera. Snabbaste sättet är om du godkänner låneavtalet med BankID. Du får då pengarna inom ett par dagar.

Hur gör jag för att ansöka om samlingslån?

Du fyller i samma ansökan som för privatlån, men du bockar för rutan som säger ”Vill du lösa befintliga lån?” och sen kommer de kontakta dig för att hjälpa till.

Ägare Axo Finans AB
Org nr 556907-5673
Svärdvägen 21
182 33 Danderyd

Om Axo Finans

Axo Finans är en låneförmedlare som erbjuder en kostnadsfri tjänst för att jämföra olika privatlån. Det innebär att de själva inte lånar ut pengar, de samarbetar istället med många olika banker och långivare.

De har varit verksamma sedan 2012 och finns representerade i både Sverige och Norge. Bolaget är godkänt av Finansinspektionen och lyder under deras regler för låneförmedling. 

Företagets affärsidé är att erbjuda en gratistjänst som gör att du som kund ska hitta privatlån eller samlingslån med bäst ränta och villkor.  

Låneerbjudande

Du kan via Axo Finans ansöka om privatlån, men även få hjälp med ett så kallat samlingslån.

Vid ansökan kan du välja ett önskat belopp inom intervallet 5 000 kr till 600 000 kr. Du väljer även önskad återbetalningstid. De erbjuder att du kan betala tillbaka lånet på 1 år till 20 år.

Blir du beviljad lånet du sökt, kommer du ha pengarna på kontot oftast inom 1-3 dagar från att din långivare mottagit ditt signerade låneavtal.

De hjälper dig däremot att få en tydlig överblick över de olika alternativen och du behöver bara göra en ansökningsprocess.

Kreditupplysning hos Axo Finans

Du behöver inte vara rädd för att många anslutna långivare innebär flera kreditupplysningar. De tar en kreditupplysning via UC, som alla anslutna låneaktörer får dela på.

Eftersom många kreditupplysningar påverkar din kreditvärdighet, är detta ytterligare en fördel med att använda dig av en låneförmedlare. 

Hade du istället ansökt om lån hos flera långivare på egen hand, hade fler kreditupplysningar tagits. Även om du sedan tidigare har betalningsanmärkningar, kan du ansöka om lån via Axo Finans.

Ränta och avgifter

Räntan du erbjuds sätts individuellt av respektive aktör och är inget som Axo Finans ansvarar för. Du kan se räntor från andra långivare och förmedlare på vår sida om att jämföra lån.

Att de har många anslutna långivare, ökar dina chanser till lån med bättre ränta och villkor.

När du går igenom de låneförslag du fått, ska du inte bara jämföra räntan utan även vilka avgifter lånet medför. Avgifterna kan ha en stor påverkan på den totala kostnaden för lånet.

Kom ihåg att du som låntagare har rätt att göra avdrag på 30% av räntan du betalat under året. Du får dock inte göra avdrag för fasta avgifter som uppläggningsavgift och aviavgift.

Händelser vid utebliven betalning

Du bör, innan du signerar ett lån, kolla upp vad det aktuella bolaget har för villkor vid försenad eller utebliven betalning.

Om du sen har problem med att betala din månadsbetalning i tid, bör du kontakta långivarens egen kundtjänst för hjälp. 

Ifall du missar att betala i tid, innebär det första steget att du kommer få en påminnelse med en extra avgift i form av påminnelseavgift.

Betalar du inte heller påminnelsen, riskerar du att ärendet tas över av ett inkassobolag, som även det kommer innebära fler avgifter och ökade kostnader.

För att inte hamna i en situation med ökade kostnader och risk för betalningsanmärkningar, rekommenderar vi att du noga tänker igenom din möjlighet att betala tillbaka lånet i tid, före du tar ett lån.

Ta lån hos Axo Finans

Du tar egentligen lånet hos någon av deras anslutna långivare, men gör ansökan på Axo Finans webbsida.

Ansökan gör du digitalt genom att fylla i deras ansökningsformulär. Har du skickat in ansökan under dagtid, får du oftast låneeerbjudanden redan samma dag.

Om du vill ta ett samlingslån anger du detta i formuläret innan du skickar in det. Redan i ansökningsfasen ser du exempel på vad månadskostnaden kan bli för ett privatlån genom Axo Finans. 

Kundservice

Om du vill kontakta deras kundtjänst gör du det snabbast via deras chatfunktion på hemsidan.

Ifall du vill slippa risken för att fastna i en telefonkö, erbjuder de även tjänsten att de ringer upp dig istället. Du lämnar helt enkelt ditt telefonnummer, för att sedan bli uppringd av deras kundtjänst.

Du kan också få hjälp genom att maila eller fylla i deras kontaktformulär.

Omdöme och sammanfattning

Axo Finans är en populär aktör bland låneförmedlarna på den svenska marknaden. Vilket inte minst deras höga kundomdömen bekräftar.

De har en väldigt snabb och bra kundservice. Vi gillar att de erbjuder många olika alternativ till att komma i kontakt med kundtjänst på.

Deras öppettider är helt okej. Fast vi hade gärna sett att de hade öppet även på lördagar. Att de erbjuder att du som konsument kan bli uppringd istället för att behöva sitta i telefonkö, ger pluspoäng.

De erbjuder ett högt maxtak på lånebelopp och du kan även få hjälp med att samla tidigare lån med höga räntor, som gör att du som konsument kan sänka dina lånekostnader, vilket är bra.