Rekommenderade privatlån:
Fördelar
  • Låna upp till 600 000 kr
  • Från 4,99% i ränta
Nackdelar
  • Ej betalningsanmärkningar
  • Använder UC

Varför välja Bank Norwegian

Bank Norwegian erbjuder privatlån mellan 5 000 kr – 600 000 kr. Du får svar direkt efter ansökan. Din ränta sätts individuellt och baseras på din kreditvärdighet. 

Norwegian har ett starkt varumärke och är kända för sitt kreditkort. Inte lika känt är deras erbjudande för privatlån. De satsar på att vara tydliga med kostnader och att erbjuda en låg effektiv ränta.

Tar du ett blancolån hos Norwegian får du lägre fasta avgifter för låga lånebelopp. Det är förmånligt men samtidigt ovanligt att erbjuda den stigande avgiftstrappan. 

Varje lån kostar lika mycket i administration men små lån ger lägre intäkter till banken vilket gör att många banker har kostnader som snarare sjunker med ökat lånebelopp, och inte tvärtom.

Tre vanliga frågor om Bank Norwegian privatlån

Vilken ränta får jag hos Bank Norwegian?

Räntan sätts individuellt mellan 4,99% – 22,99%. 

Hur kontaktar jag kundtjänst?

Kundtjänst kontaktar du antingen genom att skicka ett meddelande genom kontaktformuläret på Norwegians hemsida. 

Skickar Bank Norwegian ut pappersfaktura?

Om du vill ha pappersfaktura tillkommer en avgift på 45 kr. Du kan även få din faktura på e-post och de skickar också ut en notis på sms om att du fått din faktura. 

Ägare Bank Norwegian AS
Org nr 502073-3886
Snarøyveien 36
1364 Fornebu
Norge

Om Bank Norwegian

Bank Norwegian grundades i Oslo sommaren 2007. Det huvudsakliga syftet var att skapa en plattform för fördelsprogrammet Norwegian Reward som tillhör flygbolaget Norwegian. I september 2007 blev de tilldelade banklicens av det norska Finansdepartementet och i november samma år öppnades deras internetbaserade bank. 

Bank Norwegian lanserades i Sverige år 2013, samt i Danmark och Finland år 2015. Deras vision är att erbjuda dig som kund flexibla och digitala banktjänster. Fokus ligger på automatisering, självbetjäningskanaler och appar som ska underlätta och förbättra kundupplevelsen.

Låneerbjudande hos Bank Norwegian

Bank Norwegian erbjuder dig som kund tre olika produkter. Dessa är privatlån, kreditkort och sparkonto.

Du får alltid en individuell ränta hos Norwegian Bank. Den nominella räntan är mellan 4,99 % – 22,99 % och den effektiva räntan börjar på 7,20 % och kan som mest bli 29,27 %.

För att kunna ansöka om ett privatlån hos Norwegian Bank måste du vara minst 23 år gammal, varit folkbokförd i Sverige de senaste 36 månaderna och inte ha några betalningsanmärkningar. 


Om du vill ansöka om privatlån för att samla befintliga lån ska du ange detta i ansökan. Minst lånebelopp är 5 000 kr och högsta belopp ligger på 600 000 kr. 

Amorteringstid

Amorteringstiden på privatlån ligger mellan 1 år – 15 år. Du har rätt att när som helst lösa av ditt lån eller krediter. För att göra detta är det bäst att först kontakta kundservice hos Bank Norwegian. 

Ränta och avgifter

Din ränta bestäms genom en individuell kreditbedömning. Den nominella räntan ligger på 4,99 % – 22,99 % och den effektiva räntan är mellan 7,20 % – 29,27 %. 

Sjunkande avgiftstrappa

För lån mellan 5 000 kr – 24 999 kr tillkommer ingen uppläggningsavgift. För lån från 25 000 kr – 39 999 kr tillkommer uppläggningsavgift på 149 kr. Om du lånar ett belopp mellan 40 000 kr – 600 000 kr ligger uppläggningsavgiften på 399 kr. 

Utöver detta tillkommer en administrativ avgift på 19 kr för lån mellan 15 000 kr – 600 000 kr. För lån på 5 000 kr – 14 999 kr är administrationsavgiften 0 kr.

Utebliven betalning

Om du inte betalar dina fakturor i tid kan det tillkomma både påminnelse- och förseningsavgift samt dröjsmålsränta. Förseningsavgifter ligger på 95 kr, påminnelseavgiften ligger på 60 kr och den årliga dröjsmålsräntan är på 24%.

Inkassokrav

Bank Norwegian säljer inte ditt ärende till inkasso i första taget. Det ska gå rätt så långt innan du kommer till den punkten. Du får inkassokrav om du inte betalat trots ett antal påminnelser.

Olika kunder får olika många påminnelser innan inkasso. Din betalningshistorik är en av faktorerna som påverkar beslutet.

Skjuta upp förfallodatum

Har du svårigheter att betala tillbaka din skuld till Bank Norwegian rekommenderar kuntjänsten att du kontaktar dem snarast möjligt. De finns där för att hjälpa dig, och tillsammans försöka hitta en lösning som passar er båda. 

Ta lån hos Bank Norwegian

När du ska ansöka om lån, krediter eller öppna ett sparkonto hos Bank Norwegian gör du detta på deras hemsida. För att skicka iväg ansökan behöver du signera med BankID. Du får svar direkt när du ansöker hos Bank Norwegian. 

Skillnaden mellan fast räntesättning och individuell ränta

De banker som erbjuder samma ränta för alla kunder har valt att förenkla sin kredithanteringsprocess. För ett lån med fast räntesättning är räntan förutbestämd och alla som klarar av minsta kraven för att få låna får den räntan.

Fördelen med fast ränta för alla är att du på förhand vet vilken ränta du kan få. Du ansöker bara om du vill ha lånet, inte för att få veta vad lånet skulle kosta dig.

Individuell ränta

Erbjuder banken individuell räntesättning kan de bara redovisa sitt erbjudande som ett spann. När du väl ansöker gör banken en undersökning av din ekonomi och sätter sen ett pris på lånet som är anpassat efter dina förutsättningar.

Nackdelen är givetvis att du inte på förhand vet om du kommer få ett bra erbjudande. Du måste genomgå en UC-slagning och väljer kanske att tacka nej till lånet trots allt.

Fördelen är att du får den ränta du förtjänar. Om du har en stark ekonomi får du en ränta som baseras på din goda återbetalningsförmåga. 

Överlag är det en fördel att genomgå en individuell prövning. Då kan du också förhandla om räntan, diskutera olika amorteringstider, samlingslån och att använda medsökande för lånet. 

Även om en låneansökan görs digitalt och du får besked via e-post kan du alltid svara kundtjänst och försöka förhandla till dig en bättre ränta.

Kundservice

Du kan kontakta kundservice genom att fylla i ett kontaktformulär eller ringa. Telefontiderna är måndag – fredag mellan klockan 10:00 – 16:00. Om du behöver spärra ditt kreditkort ringer du samma nummer som till kundtjänst, men tjänsten för att spärra kortet är öppet dygnet runt alla dagar om året. 

Omdöme och sammanfattning

Bank Norwegian erbjuder tre olika finansiella produkter; sparkonto, kreditkort och privatlån. Positivt med Bank Norwegian är att räntan sätts individuellt. Det innebär att villkoren sätts utifrån din ekonomi och inte utifrån andra förutsättningar som du inte kan påverka. Har du bra kreditvärdighet är chanserna till låg ränta goda.

Bank Norwegian är även ett alternativ för dig som vill låna en mindre summa pengar. Minsta lånebelopp ligger på 5 000 kr. 

Även om det visar sig att du får högsta möjliga ränta (22,99 %) är det en bra bit under många andra kreditgivare som erbjuder smålån. Snabblån ligger ofta på 39% i ränta och i enstaka fall är de nere på den nivå Norwegian har som högsta ränta. 

Nackdelar med Bank Norwegian

En nackdel med Bank Norwegian är att minimiålder för att bli beviljad lån eller krediter är 23 år. De accepterar inte heller betalningsanmärkningar. 

Snabb kundtjänst

Kundtjänsten på Bank Norwegian svarar snabbt och levererar med ett trevligt och professionellt bemötande. 

Privatlån eller kreditkort?

Bank Norwegian erbjuder privatlån men är också en av de främsta på marknaden för kreditkort, framför allt resekort. 

Vilket som är bäst beror på vilket behov du har. För investeringar som en köksrenovering eller plötsliga utgifter på högre belopp är privatlån den enda lösningen. 

Lånar du 100 000 kr till att byta kök är det en kostnad du vill dela upp på en längre återbetalningsperiod. Samtidigt vill du ha en så låg ränta som möjligt vilket gör privatlån till en bra lösning.

Ett kreditkort kan vara att föredra om du behöver ett mindre tillskott av pengar. Det kan handla om reskassan när du är utomlands eller ett separat kort för att hålla koll på era matinköp varje månad.

Använder du Norwegians kreditkort tjänar du in något de kallar för CashPoints på det du handlar. Du kan omvandla dina poäng till rabatter på flygresor hos Norwegian.