Bolaget har upphört med sin verksamhet och/eller accepterar inte nya låntagare för tillfället.

Kreditguidens recension kan tas bort och finns endast kvar för referens.

LetaLån - Upphört!

Rekommenderade privatlån:
Fördelar
  • En kreditupplysning
  • Kostnadsfritt
  • Lån trots betalningsanmärkning
Nackdelar
  • UC
  • Otydliga regler kring kundservice
  • Fast inkomst för lån över 30 000

Varför välja LetaLån?

LetaLån är en hemsida där du kan jämföra upp till 40 långivare. Tjänsten är kostnadsfri och medför endast en kreditupplysning hos UC. Ansökan tar ofta mindre än 5 minuter att göra och du får svar inom 24 timmar.

LetaLån fokuserar på privatlån, alltså lån utan krav på säkerhet eller begränsade användningsområden. Beroende på din finansiella situation så kan du ha behörighet att låna mellan 10 000 kr och 500 000 kr. Därefter har du upp till 15 år på dig att betala tillbaka lånet.

Genom sin status som dotterbolag till Lendo har LetaLån tillgång till några utav Sveriges största banker för att kunna ge dig de lägsta kostnaderna, inklusive Ikano Bank, SEB, Swedbank, etc.

Krav för att bli beviljad lån

Precis som Lendo så har LetaLån olika nivåer på sina krav för att bli beviljat lån. Gemensamt för alla lån är att du behöver vara:

  • Minst 18 år.
  • Folkbokförd i Sverige.
  • Skuldfri hos Kronofogden eller har varit det i minst 6 månader.

För att låna upp till 30 000 kr behöver du ha en årsinkomst på minst 100 000 kr. Detta behöver ej vara en fast anställning, men om du jobbar extra eller som ett vikariat är det viktigt att minst 6 månader består utav din anställningstid.

För att låna mer än 30 000 kr behöver du ha en fast inkomst med minst 110 000 kr i årsinkomst. Om du uppfyller dessa krav kan du låna upp till 600 000 kr. 

Tre vanliga frågor

Vilken ränta får jag?

Detta är upp till de individuella bankerna eftersom de beräknar din ränta från din personliga finansiella situation och ditt lånevärde. Det innebär alltså att räntan kan variera mellan de olika bankerna. Att du söker om lån genom LetaLån påverkar inte din ränta.

När betalas lånet ut?

När lånet kommer betalas ut beslutas av de individuella bankerna men generellt får du först ett skuldebrev för dig att signera. När det lämnats tillbaka tar det oftast 2-5 dagar att processa och överföra pengarna till ditt konto. Alternativt går du direkt till bankens lokala kontor och skriver under skuldebrevet där och får pengarna överförda. Du kan även signera skuldebrevet online med hjälp av Mobilt BankID.

Kan jag låna trots betalningsanmärkning?

Ja, LetaLån skickar ut din ansökan till alla banker som tillgodoser lån med betalningsanmärkning.

Ägare Lendo AB
Org nr 556515-1627
Västra Järnvägsgatan 21
111 64 Stockholm

Om LetaLån

LetaLån är en del utav Lendo AB, som bedriver lånejämförelsetjänst. Till skillnad från Lendo så fokuserar sajten endast på privatlån. Tjänsten står under Finansinspektionen (FI) och Konsumentombudsmannens (KO) tillsyn.

Kundservice

För att komma i kontakt med kundtjänst kan du välja mellan mejl och telefon.

Hemsida https://www.letalan.se
Email kundservice@letalan.se
Telefon 0771 - 13 13 20
Mån-Fre 08:00-20:00
Lör-Sön 10:00-14:00

Omdöme och sammanfattning

LetaLån är ett smidigt och snabbt sätt att ansöka om lån från 40 långivare, inklusive några utav Sveriges största banker. Att tjänsten är kostnadsfri gör att den blir mer attraktiv.

Det är positivt att de har olika regler för olika storlek på lånen, baserat på ens typ av inkomst, då det leder till större kundsäkerhet och trygghetskänsla.

Deras kontaktuppgifter till kundtjänst är lätta att hitta på hemsidan, men det saknas övrig användbar information kring supporten. Till exempel finns inte uppgifter om öppettider för kundtjänst, eller om det finns möjlighet att få personlig konsultation på deras kontor i Stockholm.

Kundtjänsts telefonnummer tar en till Lendo, vilket också riskerar att skapa en del förvirring. Lendo kopplar en sedan vidare till LetaLån. Det är först vid uppringning som vi får reda på att öppettiderna för telefonsupport är 08-20 på vardagar och 10-14 lördag-söndag.

Det är dessutom svårt att första vad som skiljer LetaLån från deras moderbolag Lendo. Enda skillnaden som är relativt tydlig är att LetaLån endast fokuserar på privatlån, men de gör heller inget argument för varför man ska använda denna tjänst i stället för Lendos direkt.