Rekommenderade privatlån:
Fördelar
  • Fast ränta
  • Ingen UC
  • Inga avgifter
Nackdelar
  • Kräver borgensman
  • Hög ränta
  • Ingen kundtjänst på helgen

Varför välja Tando lån?

Tando lån kan vara ett alternativ om du har svårt att få lån hos banker eller andra långivare på grund av din tidigare historik.

Du har genom deras borgenslån möjlighet att ta lån, även om du bakåt i tiden hamnat i ekonomiska svårigheter.

Du kan låna från 10 000 kr upp till som mest 100 000 kr, med en återbetalningstid inom intervallet 3 år – 6 år. 

Har du god kreditvärdighet och många olika lånemöjligheter kan du jämföra lån och kanske få bättre villkor.

Fyra vanliga frågor om Tando lån

Kan jag ta lån även med betalningsanmärkning?

Ja, deras erbjudande går ut på att möjliggöra lån även för dom som har sämre kredithistorik.

Tar Tando en UC vid låneansökan?

Nej, de använder sig inte av UC, utan av företaget Creditsafe.

Vad är en borgensman?

En person som går i borgen för att lånet kommer betalas tillbaka. Det innebär att borgensmannen kommer stå på lånet tillsammans med dig. Om du som låntagare inte betalar lånet, kommer din borgensman behöva betala istället.

Kan jag låna utan en borgensman?

Nej, du måste ha en borgensman för att få låna pengar.

Om Tando lån

Tando Lån är ett varumärke som ägs och drivs av bolaget Faithful Finance AB. De har tillstånd från Finansinspektionen att bedriva konsumentkreditgivning. 

Huvudkontoret är beläget i Göteborg men de erbjuder lån även på den danska och finska marknaden.

Tando lån beskriver sig själva som en långivare med ett lite annorlunda erbjudande. Där de baserar lånet på förtroende istället för att fokusera på din betalningshistorik eller tidigare krediter och lån.

Deras filosofi är att finnas till för dig som har begränsade lånealternativ. 

Ägare Faithful Finance AB
Org nr 559159-7082
Regus Gothenburg Central: Atte
411 03 Göteborg

Låneerbjudande

Tando erbjuder låneformen borgenslån. Du med sämre ekonomisk historia kan därmed få möjlighet till ett lån.

Andra privatlån kan erbjuda bättre villkor om du har en medlåntagare. Här ska du istället ha en borgensman, ett gammalt begrepp som Tando återfört på marknaden.

En borgensman är oftast en nära vän eller familjemedlem som litar på dig och att du kan sköta dina återbetalningar.

Borgensman

Om du som låntagare inte betalar i tid, kommer betalningskraven hamna på din borgensman. Ni båda står juridiskt på låneavtalet.

Du kan låna mellan 10 000 kr – 100 000 kr via Tando lån. Tar du deras lån har du en återbetalningstid på dig att betala tillbaka lånet, på 3 år – 6 år.

När din borgensman blivit godkänd, sker utbetalningen oftast inom 24 timmar. Har du gjort ansökan på en helg, kommer det ta något längre tid. De jobbar då med din ansökan när de är tillbaka på kontoret. 

När du beviljats lånet och utbetalningen sker, kommer pengarna sättas in på din borgensmans konto. Du får ett meddelande om när detta sker och sen är det upp till din borgensman att föra över pengarna till dig.

Kreditupplysning hos Tando

Du har möjlighet att beviljas lån om du sen tidigare har betalningsanmärkningar. En kreditupplysning görs alltid när du ansöker om lån. Tando lån gör sina upplysningar med Creditsafe, på både dig och din borgensman. 

Du behöver inte ha en anställning men däremot någon form av inkomst för att du ska kunna sköta återbetalningarna utan att hamna i ekonomisk knipa.

Ränta och avgifter

Lånet har fast ränta vilket gör att den avtalade räntan är fast för hela låneperioden. Beroende på hur mycket pengar du lånar, får du en fast summa att betala varje månad.

Förutom räntan tillkommer inga andra avgifter. Tando lån använder sig varken av aviavgifter, uppläggningsavgifter eller årsavgift. Något som bidrar till att hålla nere totalkostnaden även om räntan är hög.  

Eftersom räntan är avdragsgill, till skillnad från avgifter, är det en fördel med lite högre ränta om det innebär att du slipper fasta avgifter.

Förtidsinlösen av lån

När som helst kan du betala av extra eller lösa hela lånet. För att göra extra inbetalningar kontaktar du kundtjänst och ber om hjälp.

Du kan också genomföra extra betalningar genom att ladda ner deras mobilapp, eller via att logga in på ditt onlinekonto på Tando låns hemsida.

Händelser vid utebliven betalning

Om du inte betalar din månadsbetalning i tid, kommer Tando lån direkt höra av sig till dig. Det görs för att de vill prata med dig för att få till en lösning så att månadsbetalningarna kan betalas igen.

Även din borgensman meddelas.

I det fallet du och Tando inte hittar en lösning, kommer de redan nästkommande dag försöka dra pengarna från din borgensman istället.

Det förhindrar att återbetalningarna hamnar efter, vilket annars kan leda till allvarliga konsekvenser. 

Tänk på att du som låntagare, vid utebliven betalning, sätter din borgensman i en situation där denna måste betala det lån vars pengar du använt.

Betalar inte heller borgensmannen månadsbetalningarna, kommer ärendet gå vidare till inkasso. 

Ta lån hos Tando

Du kan enkelt ansöka om borgenslån genom att fylla i ett formulär på hemsidan. I formuläret anger du:

  • Önskat lånebelopp
  • Återbetalningstid
  • Personuppgifter
  • Vem som är borgensman

Du kommer få en unik länk där din borgensman fyller i sina uppgifter. I nästa steg kommer de ta en kreditupplysning på borgensmannen för att säkerställa att denna har en stabil ekonomi. 

För att pengarna ska betalas ut måste du godkänna och signera lånet.

Utbetalning till borgensmannens konto

När du godkänt och signerat kommer lånebeloppet betalas ut till din borgensmans bankkonto, oftast inom 24 timmar. Din borgensman får sedan föra över pengarna till dig som låntagare. 

Även om ansökan är enkel och går snabbt, ska du vara medveten om att hela låneprocessen tar något längre än hos många andra långivare. Det gör den för att din borgensman först ska få sin länk och sen registrera sig. 

Tando kommer även ringa och prata med din valda borgensman. De vill få bekräftat att denna förstår ansvaret och de eventuella riskerna med att borgensman. 

Kundservice

Du når deras kundtjänst genom tre olika alternativ. Du kan  använda chatfunktionen på deras hemsida, mail eller över telefon.

För snabbast svar, kontaktar du kundservice under deras öppettider. De har öppet på vardagar mellan 09:00 – 16:00. 

Vi fick bra och tydliga svar, både vid kontakt över mail och direkt i chatten.  

Hemsida https://tandolan.se
Telefon +46 10 888 69 24
Måndag - Fredag 09:00 - 16:00

Omdöme och sammanfattning

Har du en bra kreditvärdighet finns det lånealternativ med lägre ränta att välja mellan. 

Vi tycker det kan vara ett bra alternativ om du i dagsläget är i en situation där du inte har några problem med att betala tillbaka på ett lån, men där din historik gör det svårt med lånealternativ hos andra långivare.

Tando låns erbjudande sticker ut bland konkurrenterna.

De har mycket och väldigt bra information direkt på deras hemsida. Det underlättar både för dig som låntagare och för din borgensman. 

Vi gillar att de är noggranna med att informera kring vad det innebär att vara borgensman. Det visar de även genom att de ringer upp och pratar med den personen som är vald som borgensman, före lånet godkänns.