Zensum

Låneförmedlare
Lånexempel
Räkneexempel: Annuitetslån 8 år, 150 000 kr, rörlig ränta 6,74 % (startavg. 0 kr / aviavg. 0 kr) ger effektiv ränta 6,96 %, totalkostnad 194 496 kr, kostnad 2 026 kr/mån (96 avbet.). Individuell ränta 3,45–19,95% (effektiv ränta 3,54–22,9%). Återbet. tid 1–10 år vid nylån, 1-15 år vid lösen av bef lån. Uppdaterat 2023-01-12.
Fördelar
 • Erfarna låneförmedlare
 • Kostnadsfri tjänst
 • Förmedlar bolånelöfte
 • Över 20 samarbetspartners
 • Endast en kreditupplysning
Nackdelar
 • Använder UC
 • ingen chat
Ränta Ges av accepterande långivare.
Lägsta ålder på låntagare 18 år

Förutom ovanstående gäller även följande för att få använda låneförmedlartjänsten för privatlån; låntagaren behöver:

 • Vara folkbokförd och skriven i Sverige minst ett år
 • Har en fast inkomst från arbete eller pension
 • Vara skuldfri från kronofogden i minst 6 månader

Varför välja Zensum?

Zensum låneförmedlare tillhandahåller en möjlighet att jämföra och hitta lån baserat på dina individuella behov. De samarbetar med över 20 olika långivare och erbjuder låneförmedling av ett brett urval av lånetyper, t.ex:

 • Privatlån
 • Bolån
 • Billån
 • MC-lån
 • Renoveringslån

Det finns även möjlighet att använda Zensum för att samla smålån och krediter i ett samlingslån.

Zensum Bolån

En inte lika spridd tjänst Zensum erbjuder är möjligheten att använda deras låneförmedling för att få lånelöfte från flertalet banker. Antalet samarbetspartners är i nuläget begränsat, men de erbjuder långivare från olika segment, utanför storbankerna. Detta kan öka möjligheterna till lånelöfte även om du t.ex. inte har en tillsvidareanställning.

Ränta Ges av accepterande långivare.
Lägsta ålder på låntagare 18 år

Fyra vanliga frågor om Zensum

Är det gratis att använda Zensums tjänst för låneförmedling?

Ja, det är gratis att använda tjänsten. Zensum tjänar pengar genom att ta en provision från långivare för varje godkänt lån.

Kan jag lita på Zensum?

Zensum är reglerad låneförmedlare under tillsyn av finansinspektionen. Användare kan vara säkra på att deras information behandlas på ett säkert sätt och att de får tillång till pålitliga kredithandläggare. Det är dock, som alltid, viktigt att granska all information och rådgivning innan man tar ett beslut om ett lån.

Behöver jag en god kreditvärdighet för att kunna få hjälp via Zensum?

Zensum arbetar med ett antal långivare som erbjuder lån till människor med en mängd olika kreditvärdigheter, så det är möjligt att få hjälp oavsett kreditvärdighet.

Kan jag ansöka om lån via Zensum nattetid?

Ja, användare kan ansöka om lån när som helst via Zensum låneförmedlares hemsida.

Ägare Zensum AB
Org nr 556953-5742
Eriksbergsgatan 27,
114 30 Stockholm

Om Zensum

Zensum är ett svenskt företag grundat 2013 i Stockholm. Fokus har länge legat på att samla lån och krediter och över 90% av den förmedlade volymen har gått till så kallad refinansiering av existerande lån.

Zensums syfte är att tillhandahålla en plattform för jämförelse av lån. De har som mål att göra processen enkel och bekväm för kunderna och erbjuder personlig rådgivning under hela processen.

Zensum är anslutna till SwedSec Licensiering AB och står under finansinspektionens tillsyn.

Verksamheten arbetar på två marknader, Sverige och Norge.

Kundservice

Zensum erbjuder kundservice via telefon och e-post. Deras kredithandläggare är utbildade och förberedda att besvara frågor. De strävar efter att tillhandahålla en personlig och professionell service. Kredithandläggarna hjälper dig från låneerbjudande till avslutat ärende.

Hemsida https://www.zensum.se/
Email kundservice@zensum.se
Telefon 0771-30 44 47
Mån-tors 09-19
Fre 09-17

Kreditupplysning

När du vill jämföra privatlån med Zensum tar de en kreditupplysning på dig med UC. Fördelen med att använda en låneförmedlare är att endast en kreditupplysning tas, som sedan skickas ut till alla samarbetspartners.

Vid många kreditupplysningar av UC under en period riskerar din kreditvärdighet försämras vilket kan leda till en högre ränta på de lån du erbjuds.

Ränta och avgifter

Zensum samarbetar med en rad olika långivare, vilket leder till att du kan komma att erbjudas ett brett urval av räntealternativ och avgifter. De får hjälp med att jämföra och hitta det bästa alternativet baserat på din personliga situation.

Det är dock inte Zensum som bestämmer vilken ränta du erbjuds, utan det är det olika långivarna som Zensum samarbetar med som prissätter sina räntor.

Det kan vara väl värt att jämföra kreditgivare då räntan kan skilja sig ordentligt mellan de erbjudna lånen.

Vid utebliven betalning

Eftersom det inte är Zensum du tecknar lån med, utan någon av deras samarbetspartners, kan det vara viktigt att läsa på vad som gäller ifall du skulle bli sen med en betalning.

Om du vet med dig att du kommer ha svårt att klara av återbetalning av lånet plus ränta och avgifter rekommenderar vi på Kreditguiden att du söker alternativa lösningar istället för att ta ett lån. Utebliven betalning resulterar i inkassokrav och ytterligare utgifter.

Omdöme och sammanfattning

Baseret på Zensums möjlighet att jämföra och hitta lån hos över 20 samarbetspartners, brett urval av lånetyper, personlig rådgivning och professionell kundservice, anser vi att vi kan rekommendera Zensum som låneförmedlare för den som söker ett enkel sätt att jämföra och hitta det bästa lånet.