Rekommenderade privatlån:
Fördelar
  • Flexibel återbetalning
  • Erbjuder betalfria månader
  • Inga fakturaavgifter
  • Egen app
Nackdelar
  • Får inte ha betalningsanmärkningar
  • Använder UC

Varför välja Bynk?

Bynk är en snabbväxande låneaktör som lyft kundupplevelsen i lånemarknaden till helt nya nivåer.

Hos Bynk kan du ändra månadsbelopp, få betalfria månader och betala av snabbare på ditt lån, allt sköts med några enkla swipe direkt i den egna appen. 

De erbjuder ett privatlån, eller blancolån, vilket innebär att du inte behöver någon säkerhet för lånet. Du väljer själv vad du vill använda pengarna till.

Räntefritt lån på 14 dagar

Vi har tidigare skrivit om räntefria smslån, något vissa långivare lyfter fram som en möjlighet. De marknadsför egentligen ångerrätten du som privat konsument alltid har.

Bynk sticker ut från mängden även här och marknadsför möjligheten till ett räntefritt lån i 14 dagar. Du får då lånet helt kostnadsfritt, oavsett hur stort lånebeloppet är.

Kontakta Bynk för att få tillbaka startavgiften

Rent praktiskt fungerar det så att du alltid kopplar upp ditt konto mot Bynk för utbetalning av lånet. Om du betalar in extra och löser ditt lån inom 14 dagar kommer Bynk betala ut den fasta uppstartsavgiften till dig i efterhand.

Kom ihåg att du alltid måste kontakta kundservice och påtala att du löst lånet i förväg för att få tillbaka den fasta avgiften.

Fem vanliga frågor om Bynk.

Accepterar Bynk betalningsanmärkningar?

Nej, du får inte har betalningsanmärkningar för att bli beviljad deras lån.

Hur tar de kreditupplysningen vid låneansökan?

De använder sig av både UC och Bisnode när du gör din låneansökan.

När får jag pengarna på kontot?

De betalar ut pengarna inom 1-2 bankdagar. Behöver du lämna kompletterande information kan det ta något längre.

Måste jag ha BankID?

Ja, du behöver ha Mobilt BankID för att bland annat kunna signera din låneansökan.

Är Bynk en trygg aktör?

Även om de är en relativt ny aktör har de starka ägare och står under Finansinspektionens tillsyn.

Ägare Rocker AB
Org nr 559046-8574
Flaggan 1115
116 74 Stockholm

Om Bynk

Bynk grundades 2016 och är sen våren 2020 en del av Rocker AB. Deras vision är att ge dig möjlighet till full kontroll över din ekonomi oavsett tid på dygnet och var du befinner dig.

De fokuserar på att ta fram produkter inom privatekonomi som bygger på avancerad teknik men som ska vara enkelt för dig som kund att använda.

Förutom grundarna själva har även bland annat Schibsted investerat i företaget. Bolaget har tillstånd och står under tillsyn av Finansinspektion. 

Låneerbjudande

Du kan hos Bynk använda dig av låneformen privatlån. Ett lån där du som låntagare inte behöver någon säkerhet för lånet. Dessutom bestämmer du själv vad pengarna ska användas till.

Du kan låna från 10 000 kr upp till 300 000 kr.

Återbetalningstiden löper från 3 år och 12 år. Om du vill och har möjlighet kan du dock betala tillbaka ditt lån snabbare än så.

4 Betalfria månader

Har du lån hos Bynk sköter du det mesta via deras egen mobilapp. Där kan du bland annat ändra återbetalningstiden eller pausa dina betalningar.

Du kan begära så mycket som 4 betalfria månader, något som är ytterst ovanligt och kan fungera som en livlina när ekonomin känns ansträngd.

Kom ihåg att när du pausar dina betalningar eller minskar månadsbeloppet innebär det att du kommer betala av lånet över en längre tid. Du får alltså flexibilitet men lånet blir inte billigare totalt sett.

Kreditupplysning hos Bynk

När du genomfört din låneansökan kommer de göra en kreditupplysning på dig. De använder sig av både UC och Bisnode.

Tänk på att många kreditupplysningar på kort tid kan försämra din kreditvärdighet.

Du kommer få ett eget Bynkbetyg där de väger in kreditupplysningen, din återbetalningsförmåga och din inkomst.

För att du ska bli beviljad lånet får du varken ha betalningsanmärkningar eller skuldkonto hos kronofogden.

Ränta och avgifter

Du kommer få en individuell ränta som påverkas av ditt Bynkbetyg. För att du ska få reda på vilken ränta just du får, måste du först göra låneansökan.

Om du accepterar låneerbjudandet som presenteras för dig tar de ut en startavgift på 398 kr. Det är en engångskostnad vid tecknandet av lånet.

Dina månadsbetalningar dras automatiskt via autogiro och de tar inte ut någon fakturaavgift. Du kan även välja att få avierna på mail.

Betalningarna dras den 26.e varje månad från det konto pengarna betalades ut till. Har du laddat ner Bynkappen får du aviseringar även i denna.

Räntefritt lån

Betalar du tillbaka hela ditt lånebelopp redan inom 14 dagar från att lånet tagits, behöver du varken betala ränta eller avgifter. Lånet blir då helt kostnadsfritt.

Händelser vid utebliven betalning

Om du inte kan betala din månadsbetalning i tid rekommenderar vi att du snarast möjligt kontaktar långivarens kundtjänst för att få hjälp.

Hos Bynk kan du som kund få upp till hela 4 betalfria månader under ett år. Du kan själv sköta detta i deras Bynkapp.

Har du inte betalat i tid kommer de skicka ut påminnelse. Vid varje påminnelse får du betala en extra avgift på 60kr. 

Ingen förseningsavgift

De använder sig inte av någon förseningsavgift som många andra gör, men du får däremot betala en dröjsmålsränta till dess att beloppet är betalt. Detta läggs på utöver den vanliga räntan.

Som låntagare får du vid tecknandet av lånet automatiskt deras försäkring Månadsskydd+. Det är en försäkring som ska hjälpa till att betala av lånet ifall något oförutsett sker. 

Försäkringen är gratis de första 3 månaderna men efter det får du betala en månadsavgift på 0,135% av ditt aktuella lånebelopp. Du kan själv välja att avsäga dig försäkringen.

Inkasso

Om du inte betalar dina påminnelser lämnas det istället över till att bli ett inkassoärende. Det innebär ytterligare ökade kostnad och i längden riskerar du betalningsanmärkningar och en försämrad kreditvärdighet.

Att de drar månadsbetalningarna genom autogiro gör att du minskar risken för att missa någon faktura. Så länge du har pengar på kontot kommer pengarna dras automatiskt den 26.e varje månad. 

Finns det inte tillräckligt med pengar den 26:e kommer de göra två försök den 27:e och 28:e innan det kommer ses som en utebliven betalning.

Ta lån hos Bynk

Du gör låneansökan på liknande sätt som hos de flesta långivarna på marknaden. Du kan bara göra ansökan digitalt via formuläret på deras webbplats.

De vill att du fyller i information om lånet, din ekonomiska situation och dig själv. Innan du är klar med ansökan måste du först signera med Mobilt BankID. När du är klar med detta får du svar direkt på din skärm.

Utifrån din ansökan, kreditupplysningen, din inkomst och återbetalningsförmåga, får du ett Bynkbetyg. Om du får låna och hur mycket avgörs från ditt Bynkbetyg.

Ifall du blir beviljad lån, har du 30 dagar på dig att acceptera låneerbjudandet som presenteras för dig.

Kundservice

De marknadsför själva att de har kundtjänst dygnet runt och även om du kan höra av dig till deras kundservice när du vill kan du bara ringa och chatta på vardagar.

Skickar du istället dina frågor via mail lovar de svar inom 24 timmar.

Omdöme och sammanfattning

Bynk är en helt digital låneaktör där du behöver behärska det digitala för att kunna ta lån. I gengäld får du en smidig lånetjänst som kan anpassas efter dina behov.

Ett nytt lån hos Bynk är förenat med en startavgift men då de erbjuder både bra ränta och eftersom lånet är fritt från månadsavgifter är erbjudandet attraktivt.

Hög tillgänglighet på kundservice

Deras kundservice är lättillgänglig och att de bland annat erbjuder chat via Facebook messenger är både nytt och rimmar väl med att de är helt digitala.

Att du på ett enkelt sätt kan hantera det mesta gällande ditt lån i deras egna app är modernt och användarvänligt.