Finns det smslån utan ränta? – Räntefritt i minst 14 dagar

Finns det smslån utan ränta? – Räntefritt i minst 14 dagar

Kreditguiden logga
Kreditguiden.se
Kreditguiden.se har mångårig erfarenhet av jämförelse av kreditgivare. Kreditguiden.se jobbar endast med seriösa aktörer på den svenska kreditgivningsmarknaden och är inte kopplade till något kreditbolag.
Uppdaterad 2022-10-14
Björn
Granskad 2022-10-14 av:
Björn Rylander

Björn har jobbat med olika konsumenttjänster under många år, med övervägande inriktning på kreditgivning och finansiella tjänster. Han känner väl till vikten av att tillhandaha korrekt information till de som behöver ta viktiga beslut om deras privatekonomi.

Björn har en magisterexamen i Besluts-, risk- och policyanalys från Högskolan i Gävle.


Har examen från:  Lunds UniversitetHögskolan i Gävle

Du kanske inte har tid att vänta på ett kreditkort men vill fortfarande ha räntefri kredit. Här kan du läsa om smslån utan ränta, vilka fallgropar som finns och när du ska välja den typen av lån.

Smslån utan ränta finns hos flera långivare. Om du vill låna utan ränta får du räkna med en kort återbetalningstid. Här kan du läsa mer om hur du ansöker om ett räntefritt lån och vad du ska tänka på innan du väljer långivare.

Skillnad på räntefritt smslån och avgiftsfritt eller gratis smslån

Det är inte helt ovanligt att ett smslån marknadsförs som räntefritt men kommer med andra avgifter, som exempelvis uppläggningsavgift. I värsta fall kan ett sådant lån ha en effektiv ränta som överstiger lån som inte kan marknadsföras som räntefria. Därmed är det bra att vara extra observant om ett sms lån marknadsförs som räntefritt.

smslån utan ränta oftast för nya kunder

Ibland gäller räntefria smslån endast för nya kunder

Att som kund vara medveten om konsumentkreditlagen är också viktigt. Den säger nämligen att lån alltid är räntefria under 14 dagar förutsatt att lånet återbetalas inom den tiden. Detta eftersom låntagaren alltid har 14 dagars ångerrätt och därmed rätt att häva lånet under denna period.

Smslån utan ränta första gången

Som vi kort var inne på i stycket ovan är det vanligtvis när du tecknar ditt första sms lån hos en ny kreditgivare du erbjuds möjlighet till räntefritt lån. Anledningen är oftast för att kreditgivaren vill ge ett bra erbjudande till nya kunder. Detta eftersom det ökar chansen att kunden fortsätter teckna sina lån hos just den kreditgivaren. Man kan tänka sig en jämförelse med casinobolagens insättningsbonusar eller att man får rabatt eller avbetalningsfria månader efter att man tecknat ett nytt abonnemang. Huvudsyftet är att få in nya kunder genom att initialt locka med mycket bra villkor.

Som vanligt gäller det att se upp för dolda avgifter och alltid granska den effektiva räntan för att skapa en helhetsbild av dina kostnader för lånet. Sms lånet utan ränta löper i regel också under en begränsad tid. Så om du överskrider denna tid kommer ränta att börja ticka som vanligt.

Smslån utan ränta med betalningsanmärkning – går det?

Att kreditgivare erbjuder smslån utan ränta till kunder med anmärkning är mycket sällsynt. Om du skulle befinna dig i en situation där du har möjlighet att betala tillbaka pengarna snabbt kan det dock finnas en lösning.

Hur du alltid kan få smslån utan ränta i 14 dagar

Konsumentkreditlagen säger nämligen att du som kund har 14 dagars ångerrätt och det gäller även vid sms lån. Om du har möjlighet att återbetala lånet inom 14 dagar kan du alltså undgå att betala ränta genom att helt enkelt återbetala och häva lånet. 

Detta är en möjlig väg för den som sitter med anmärkning, men samtidigt har pengar på ingång inom 14 dagar. Ett exempel skulle kunna vara att lönen tar slut en vecka för tidigt.

Smslån utan ränta på 500 kr hittar du här

Om du är i behov av ett snabbt och smidigt lån utan ränta, på 500 kr eller mer kan du ta hjälp långivare som erbjuder små smslån. Några av dem erbjuder också räntefria lån. För lån på större belopp, över 5 000 kr, rekommenderar vi att du försöker få ett privatlån med låg ränta.

Finns det sms lån utan ränta med direkt utbetalning?

Den som behöver ett sms lån snabbt utan ränta vill både få ett bra lån och pengarna på kontot så fort som möjligt. Då ska du leta efter ett sms lån med direkt utbetalning. 

När du tecknar ett sms lån utan ränta med direkt utbetalning ska du vara vaksam på villkoren. Ofta är det så att priset snabbt drar iväg om lånet inte återbetalas inom den avtalade tiden. 

Sms lån utan ränta utan uc finns hos flera långivare

Smslån utan ränta utan uc?

Att teckna ett sms lån utan uc utan ränta är fullt möjligt. Det finns en rad långivare som erbjuder möjlighet till räntefria lån, i synnerhet till nya kunder.För att säkerställa att sms lånet sker utan uc är det bara att granska vilket kreditupplysningsföretag som långivaren använder sig av. De två vanligaste alternativen till uc är:

Sms lån utan både uc och ränta är ett bra alternativ för dig som vill ha ett billigt lån utan att försämra din kreditvärdighet hos storbankerna. Kom ihåg att sms lån utan ränta som standard enbart erbjuds under en viss period. Skulle den perioden överskridas börjar räntan ticka. Du bör alltså alltid ha en plan för hur du ska finansiera lånet och en överblick på hur dina möjligheter till avbetalning ser ut.

Smslån med lägsta räntan

Att efterfråga sms lån med lägsta räntan är mycket vanligt och fullt förståeligt. Oftast är det räntan som styr vilken totalkostnad som lånet för med sig. Viktigt att understryka är dock att kredittagaren bör granska den effektiva räntan. En vanlig fälla är att bara notera den nominella räntan och missa eventuella kostnadstillägg, som exempelvis uppläggningsavgift. Den effektiva räntan anger den totala kostnaden för lånet och ska inkludera alla eventuella avgifter. 

Sen finns det även andra parametrar att ta hänsyn till för låntagaren. Vanligtvis erbjuds inte sms lån med lägsta räntan till kunder med betalningsanmärkning. Viktigt också att titta på andra villkor som kan vara avgörande för om du får teckna lånet. Det kan till exempel vara åldersgräns på lånet och många kreditgivare accepterar heller inte betalningsanmärkningar.

Bästa smslånet?

För att avgöra vilket som är det bästa sms lånet skulle vi rekommendera att du huvudsakligen tittar på tre parametrar.

  • Om lånesumman ligger inom ditt tänkta intervall
  • Hur hög den effektiva räntan blir
  • Vilken kreditupplysningstjänst använder långivaren

Om du i tillägg är i behov av mycket snabb eller direkt utbetalning av sms lånet tillkommer dessa punkter.

  • Har långivaren konto på den bank du vill ha utbetalningen till
  • Erbjuder långivaren utbetalning på helger och kvällar
  • Vilka öppettider har långivaren

Med de här punkterna i åtanke har du skapat goda förutsättningar för att kunna hitta det mest fördelaktiga lånet på marknaden.

Varning gällande högkostnadskredit
Smslån är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Motsvarade den här texten dina förväntningar?

Klicka på en stjärna för att sätta betyg.

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga betyg ännu, blir först med att betygsätta artikeln.

Saknar du något eller har du någon annan feedback?

Hur kan vi förbättra artikeln?