Vad är smslån utan UC? – Vi listar 40+ lån

Vad är smslån utan UC? – Vi listar 40+ lån

Kreditguiden logga
Kreditguiden.se
Kreditguiden.se har mångårig erfarenhet av jämförelse av kreditgivare. Kreditguiden.se jobbar endast med seriösa aktörer på den svenska kreditgivningsmarknaden och är inte kopplade till något kreditbolag.
Uppdaterad 2022-10-12
Björn
Granskad 2022-10-12 av:
Björn Rylander

Björn har jobbat med olika konsumenttjänster under många år, med övervägande inriktning på kreditgivning och finansiella tjänster. Han känner väl till vikten av att tillhandaha korrekt information till de som behöver ta viktiga beslut om deras privatekonomi.

Björn har en magisterexamen i Besluts-, risk- och policyanalys från Högskolan i Gävle.


Har examen från:  Lunds UniversitetHögskolan i Gävle

Vill du undvika att få förfrågningar hos upplysningscentralen kan du ansöka om lån som kallas smslån utan uc. De vanligaste alternativen är att man skickar en förfrågan till Bisnode eller Creditsafe istället. Läs mer om långivarna som använder andra källor till kreditinformation.

Smslån utan uc innebär att långivaren inte använder sig av UC, upplysningscentralen. Varje gång du ansöker om ett lån måste långivaren, enligt lag, göra en kreditprövning av dig som låntagare. De flesta långivarna i Sverige använder sig av UC, upplysningscentralen, för att hämta in uppgifter om din ekonomi. Ett antal aktörer gör inte det och här berättar vi mer om vilka de är och hur de arbetar.

Skillnaden på smslån utan UC och andra snabblån

Ett smslån utan UC är helt kortfattat ett lån där kreditupplysningen sker via ett annat företag än upplysningscentralen. 

Många väljer att undvika långivare med UC som upplysningsföretag eftersom det är samma system storbankerna använder för kreditupplysning. Många förfrågningar om upplysning till UC riskerar att minska dina chanser att få bolån eller andra lån beviljade.

smslån utan uc som ska gå snabbt

Snabba lån med alternativ kreditupplysning

Ett snabbt smslån utan uc innebär att låntagaren får en direkt utbetalning. Hur snabb den direkta utbetalningen sker beror framförallt på om din kreditgivare har konto på samma bank som dig. Vill du försäkra dig om att få lånet utbetalt samma dag är det exempelvis en god idé att kolla upp vilka banker din kreditgivare har konto hos.

Vilka är de bästa lånen utan UC?

Snabblån är överlag inget du ska sikta på att använda. Om du kan ska du hellre ta ett privatlån eller betala med ett kreditkort (som ofta har upp till 60 dagar räntefri kredit).
Trots det kanske du har många förfrågningar hos UC och vill låna med en annan kreditupplysningstjänst som kollar av din ekonomi. Då ska du fortfarande göra ett så bra val som möjligt.
De tre största faktorerna som påverkar om ett lån är bra eller dåligt är:

  • Hur snabbt du kan få tillgång till pengarna
  • Vilken effektiv ränta du betalar på lånet
  • Hur mycket pengar du får låna

Eftersom de här lånen oftast har en fast ränta och inte gör skillnad mellan olika låntagare är det enkelt att jämföra den effektiva räntan. Till skillnad från privatlån kan du här få en klar blick över vad lånets slutgiltiga kostnad kommer bli.

Smslån med låg ränta – Finns det?

Att få ett smslån utan uc med låg ränta är i de flesta fall inte möjligt. I alla fall inte om man jämför med andra typer av lån som exempelvis klassiska blancolån. Givetvis är skillnaderna stora för olika sms lån. Därför rekommenderar vi att du jämför olika alternativ för att hitta det lån som passar dig bäst.
Kom ihåg att du ska jämföra lån inom samma kategori för att få en rimlig uppfattning om vad som är en låg ränta på lånet du söker.

Smslån utan UC med många betalningsanmärkningar

Att få smslån utan uc med många betalningsanmärkningar är fullt möjligt. Ett flertal långivare erbjuder denna möjlighet. Vissa kreditgivare beviljar över huvud taget inga lån till kunder med betalningsanmärkningar. Andra har en gräns för hur många betalningsanmärkningar du får ha för att få exempelvis ett smslån. Vissa kreditgivare tillåter också obegränsat med betalningsanmärkningar. 

Du som har många anmärkningar får i regel en högre ränta, om du inte blir nekad att låna. Du måste alltså ställa in dig på att få en högre kostnad för ditt lån ju fler betalningsanmärkningar du har. Men möjligheten finns definitivt.

sms lån utan anställning

Snabba lån utan anställning

Kombinationen smslån utan uc och avsaknad av anställning är något som flera kreditgivare tillåter. Om du inte har en anställning räknas du som en låntagare med hög risk och kan därmed få högre ränta på ditt lån.

Det kan dock vara en bra lösning för den som befinner sig mellan två jobb och råkar ut för någon typ av oväntad utgift. För att få ett lån beviljat måste du dock ha någon form av inkomst. Det kan vara sjukersättning, pension eller en extrainkomst.

Smslån med Creditsafe 

Om du vill ha ett alternativ till UC är smslån med Creditsafe bra. Creditsafe är ett kreditupplysningsföretag som verkat på den svenska marknaden sen 1998 och bedriver verksamhet i 12 olika länder.

Smslån med Bisnode

Bisnode är ett annat stort kreditupplysningsföretag som är väletablerat på den svenska marknaden. Bisnode finns i 19 olika länder och har varit verksamt sedan 1989.

Sammanfattning av smslån utan UC

 Smslån utan UC är alltså att rekommendera för den som inte vill att storbankerna ska ha full insyn i dina förehavanden kring lån. Risken är att många kreditupplysningar via uc gör att varningsklockor ringer hos banken vilket medför försämrade möjligheter att låna pengar

Detta kan vara av stort intresse då de flesta fortfarande väljer en av de större bankerna vid större lån, som exempelvis bostadslån. Ser din bank att du har många kreditupplysningar blir de ofta fundersamma kring din lånehistorik. I värsta fall nekas du helt att teckna ett bolån. 

En rad andra faktorer spelar givetvis in men många kreditupplysningar via UC är helt klart en negativ faktor i bankens bedömning av din kreditvärdighet.

Motsvarade den här texten dina förväntningar?

Klicka på en stjärna för att sätta betyg.

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga betyg ännu, blir först med att betygsätta artikeln.

Saknar du något eller har du någon annan feedback?

Hur kan vi förbättra artikeln?