Rekommenderade snabblån:
Fördelar
  • Snabbt lånebesked
  • Använder inte UC
  • Ingen avgift vid uttag
Nackdelar
  • Godtar inte betalningsanmärkning
  • Uppläggningsavgift
  • Lågt maxbelopp
Ränta 39,00 %
Uppläggningsavgift 380 kr
Månadsavgift 45 kr
Effektiv ränta 58,74 % - 98,80 %
Lånbelopp 5 000 kr - 20 000 kr
Återbetalningstid 1 mån - 6 år
Lägsta ålder på låntagare 20 år

Kunder hos Handelsbanken och Nordea får direkt utbetalning samma dag. Övriga kunder får betalning dagen efter beviljad ansökan.

Varför välja Flexlimit?

Flexlimit är ett bra alternativ för dig som vill ha ett digitalt kreditkort. Du får tillgång till ett konto där du kan låna pengar för oväntade utgifter.

En av fördelarna är att du själv väljer när och hur mycket pengar du behöver ta ut. Det ger en flexibilitet som få andra låneformer kan matcha.

Behöver du däremot låna en större summa pengar med längre återbetalningstid bör du välja ett privatlån.

Fem vanliga frågor om Flexlimit

Kan jag beviljas lån om jag har betalningsanmärkningar?

Nej, de beviljar inte låneansökan om du som sökande har betalningsanmärkningar eller skuld hos Kronofogden.

Gör de kreditupplysningen via UC vid låneansökan?

Nej, de har istället valt att använda sig av företaget SafeNode AB.

Hur snabbt går utbetalningen av pengarna?

Har du konto hos Nordea eller Handelsbanken sker överföringen direkt. Om du har annan bank brukar du senast ha pengarna nästa vardag.

Kan jag ansöka via SMS?

Nej, du gör deras ansökan för så kallade smslån direkt på deras webbsida.

Är Flexlimit en trygg långivare?

De står både under Finansinspektionens tillsyn och är medlemmar i branschföreningen SKEF.

Ägare C Finance AB
Org nr 556708-4578
Styrmansgatan 8
114 54 Stockholm

Om Flexlimit

Varumärket ägs av C Finance AB som har erbjudit låneprodukter på den svenska lånemarknaden sedan 2006. De var bland de första i Sverige att erbjuda det som kallas Smslån.

Nu erbjuder man sina kunder en kontokredit, och har gjort så sen hösten 2015. Flexlimit har som mål att erbjuda ett enkelt och schysst sätt att låna pengar. 

Bolaget har tillstånd från Finansinspektion för att bedriva konsumentkreditgivning.

Låneerbjudande

Du kan med deras kontokredit ansöka om 4 olika kreditgränser. Dessa ligger mellan 5 000 kr och 20 000 kr.

När du beviljats kontokredit väljer du själv hur mycket pengar du vill ta ut och när uttagen ska ske. Du väljer själv löptid för lånet men måste som minst betala 10 % av det lånade beloppet varje månad.

Har du Nordea eller Handelsbanken betalas dina pengar ut direkt, utan dröjsmål. Om du har annan bank kan det ta 1-2 vardagar innan du har pengarna.

Kreditupplysning med SafeNode hos Flexlimit

Om du gör en låneansökan kommer de göra en kreditprövning på dig som söker. De gör deras kreditupplysningar med hjälp av företaget SafeNode AB.

En del andra aktörer på marknaden använder sig av UC vilket innebär att kreditupplysningen sparas och kan ses av andra banker och företag.  Det kan påverka din kreditvärdighet och försvåra möjligheten att få lån i framtiden.

Du kommer inte beviljas deras kontokredit om du har betalningsanmärkningar eller skuld hos Kronofogden.

Ränta och avgifter

Du betalar ränta på den totala summan du valt att ta ut. Flexlimit använder sig av en fast månadsränta. Din kostnad påverkas därför av beloppets storlek men även återbetalningstiden. 

Om du tecknar deras lån kommer du behöva betala en uppläggningsavgift på 380 kr.

Ingen uttagsavgift

När du sedan ska betala dina månadsbetalningar utgår det en aviavgift på 45 kr vid varje tillfälle. Avgifterna är relativt höga, men de tar däremot inte ut någon avgift för dina uttag.

Eftersom du inte betalar ränta på kreditgränsen utan enbart på det belopp du valt att utnyttja bör du inte ta ut mer pengar än vad du faktiskt behöver.

Händelser vid utebliven betalning

Om du inte betalar dina månadsbetalningar i tid kommer det leda till ökade kostnader.

Har du missat att betala innan förfallodatum kommer de skicka en påminnelse. Du kommer med denna få en påminnelseavgift på 60 kr.

Förutom den avgiften får du också en dröjsmålsränta som de lägger på ovanpå den vanliga räntan tills betalning sker.

Inkasso vid upprepade förseningar

Om du inte betalar trots påminnelser övergår ärendet till ett inkassobolag. Flexlimit samarbetar med inkassobolaget Svea Ekonomi.

Vid frågor ska du kontakta Svea Ekonomi och de kan hjälpa till med att ta fram en betalningsplan.

Försök alltid att göra dina betalningar i tid. Förutom extra avgifter att betala riskerar du annars att även få betalningsanmärkningar.

Om du märker att du har svårt att lösa betalningarna

Uppstår det en situation där du vet att du inte kan betala i tid rekommenderar vi dig att kontakta Flexlimits kundservice för hjälp.

Har du hamnat i problem med skulder och försenade betalningar kan du ta kontakt med en skuldrådgivare i din kommun. Det är en kommunal service som de är skyldiga att erbjuda.

Ta lån hos Flexlimit

Du fyller i ansökan på deras hemsida och de vill att du först identifierar dig och sen fyller i dina personuppgifter. 

När du är klar med låneansökan kommer du få ett besked direkt huruvida du blivit beviljad deras lån eller ej.

Kundservice

Du når enklast deras kundtjänst genom antingen mail eller över telefon men du kan även få hjälp genom att skicka vanlig post.

Väljer du att skicka mail kan du givetvis göra det närsom men snabbast hjälp får du om du skickar när kundtjänsten är öppen.

Omdöme och sammanfattning

De har tydlig information rörande avgifter på hemsidan, vilket gör det enklare för dig som konsument att räkna på en totalkostnad för lånet.

Räntan de erbjuder ligger inom spannet för vad liknande lån brukar ha. Däremot bidrar deras uppläggningsavgift och aviavgifter till att totalkostnaden blir högre än hos andra alternativ.

Det är bra att de har en kundtjänst som har öppet även på lördagar. Vi hade gärna sett att de hade en chatfunktion på hemsidan för att bättra på kontaktmöjligheterna ytterligare.

Fördel med snabb utbetalning till några banker

Har du någon av bankerna Handelsbanken eller Nordea får du pengarna utbetalda direkt, vilket kan vara bra om du snabbt behöver extra tillskott av pengar.

Deras högsta kreditgräns är inte speciellt hög och det finns andra långivare på lånemarknaden som erbjuder högre belopp.

Det är bra att du som låntagare har möjlighet till betalfri månad men det innebär samtidigt högre kostnader i form av en avgift på 200 kr.