Rekommenderade privatlån:
Fördelar
  • Inga uppläggnings- eller aviavgifter
  • Godkänner betalningsanmärkningar
  • Ansök utan UC
Nackdelar
  • Svar på ansökan endast under öppettider
  • Lågt maxbelopp

Varför välja Frogtail?

Frogtail kan du välja när du behöver ett lån med snabb handläggning, utan pant eller säkerhet. De godtar låntagare med betalningsanmärkningar vilket många långivare inte gör.

Har du råkat ut för oförutsedda utgifter eller sedan tidigare har dyra smslån eller krediter kan deras lån passa bra. En fördel med lånet är att du snabbt får pengarna utbetalda när du väl signerat låneavtalet.

Vanliga frågor

Kan jag ta lån med betalningsanmärkningar?

Ja, du kan ansöka om deras lån även om du betalningsanmärkningar.

Tar de UC vid låneansökan?

Nej, de använder inte UC för deras kreditupplysning.

När betalas pengarna ut?

Samma dag om lånet godkänns innan kl 13.00, annars nästkommande dag. Ansöker du under helgen behandlas ditt lån nästkommande bankdag.

Gör det någon skillnad att de är en del av ett norskt företag?

Nej, de har en svensk filial och står under Finansinspektionens tillsyn i Sverige

Om Frogtail

Frogtail är en del av det norska företaget Folkefinansgruppen, grundat 2006. Folkefinans har flera varumärken och Frogtail är ett dem.

Företaget vill erbjuda privatpersoner möjligheten till ett extra kapitaltillskott för speciella inköp.

Ägare Folkefinans AS Norge,
Filial Sverige
Org nr 516404-7044
Götgatan 78, plan 22
118 30 Stockholm

Förenkla ansökningsprocessen

Hos Frogtail strävar man efter att alltid ha en så enkel process som möjligt och erbjuder därför en digital låneansökan. Du kan göra ansökan på datorn, via mobilen eller på en surfplatta.

Bolaget står under tillsyn av Finansinspektion i Sverige och av motsvarigheten i Norge som heter Finanstilsynet.  

Låneerbjudande

Du kan hos Frogtail ta ett snabbt och enkelt privatlån där beloppet kan vara mellan 5 000 kr upp till som mest 40 000 kr.

Om du önskar låna en lägre summa rekommenderar de att du istället vänder dig till deras systerföretag Monetti.

Välj själv vad du ska använda lånet till

Du väljer själv vad pengarna med Frogtails lån ska användas till och det är inget du behöver ange vid ansökan. Du kan även använda deras lån till att samla tidigare smålån och dyra krediter eller för exempelvis kontantinsats.

Hur lång tid du vill ha på dig att betala tillbaka lånet bestämmer du själv så länge det är inom deras intervall på 1 år – 5 år.

Du kan dock alltid lösa ditt lån i förtid utan några extra kostnader.

Kreditupplysning hos Frogtail

När du gör din låneansökan kommer de ta en kreditupplysning på dig för att få en bättre bild av din kreditvärdighet.

De gör deras kreditupplysning via Bisnode och inte via UC som de gjorde tidigare. Kreditupplysningar från UC sparas och kan ses av andra banker och företag, det vill man helst undvika.

Tillåter betalningsanmärkningar

Du får ha betalningsanmärkningar när du ansöker om lån hos Frogtail, men du får däremot inte ha ett skuldsaldo hos kronofogden.

För att du ska bli beviljad ett lån behöver du ha vara över 18 år och folkbokförd i Sverige samt kunna uppvisa en taxerad inkomst.

Ränta och avgifter

Du kommer få en fast årsränta på det beloppet du väljer att låna, vilket är en fördel. Den effektiva ränta kommer dock bli något högre eftersom den beräknas på årsbasis och inte tar hänsyn till gjorda amorteringar.

Hur mycket du totalt får betala för ditt lån påverkas även av hur lång återbetalningstid du valt. Desto längre tid du väljer ju högre blir också totalkostnaden. 

Inga fasta avgifter

Om du tecknar lånet behöver du varken betala uppläggningsavgift eller några aviavgifter. Det är avgifter som många andra på marknaden använder sig av.

Dina månadsbetalningar kommer att dras automatiskt via autogiro och de drar betalningen den 28:e varje månad. 

Vill du betala av lånebeloppet snabbare än avtalat kan du alltid lösa lånet i förtid utan några extra avgifter. Du kontaktar deras kundtjänst för hjälp med detta. 

Händelser vid utebliven betalning

Du bör alltid betala dina fakturor i tid för att undvika ökade kostnader.

Om du vet att du inte kommer kunna betala i tid ska du ta kontakt med deras kundservice för att försöka hitta en lösning på den uppkomna situationen. 

Dina månadsbetalningar dras med autogiro den 28:e varje månad vilket minskar risken för att glömma en betalning. Har du inte tillräckligt med pengar på kontot kommer det räknas som en utebliven betalning.

Påminnelsevgifter

Ifall du inte betalat i tid kommer du få en påminnelse och en påminnelseavgift på 60kr.

Har du inte heller betalat påminnelsen inom ett par dagar kan ditt ärende skickas vidare till inkasso med fler avgifter som följd. Har du har frågor kring ditt inkassoärende ska du kontakta det inkassobolag som sköter ditt ärende.

Tänk noga igenom innan du tecknar ett lån så att du har råd att betala tillbaka det i tid. Missköter du dina betalningar riskerar du i längden att få betalningsanmärkningar.

Ta lån hos Frogtail

Du ansöker kostnadsfritt om lån direkt på deras hemsida och du måste gå igenom 3 steg innan ansökan är klar.

  • Först identifierar du dig genom tjänsten Trustly och där anger du även vilket bankkonto pengarna ska betalas ut till.
  • När du gjort första steget vill de sedan att du ska fylla i några personliga uppgifter om dig själv.
  • Efter du gjort detta klart detta i din ansökan kommer de sen presentera ett färdigt beslut. Du får då se en betalningsplan och vad räntekostnaden blir. 

Du kommer nu se både månadskostanden och totalkostanden för lånet och du väljer sen om du vill godkänna eller avsluta ansökan.

Väljer du att godkänna lånet har du oftast pengarna på kontot samma dag eller senast dagen efter.

Kundservice

De erbjuder en kundtjänst som finns tillgänglig sju dagar i veckan. Du kan kontakta dem antingen via mail eller över telefon. 

Vill du komma i direktkontakt med kundservice gör du det under deras öppettider.

Hemsida https://www.frogtail.se
Email info@frogtail.se
Telefon 0770-992000
Måndag - Fredag 08:00 - 18:00
Lördag 10:00 - 15:00
Söndag och helgdag 10:00 - 15:00

Omdöme och sammanfattning

Frogtail är en populär låneaktör med goda kundomdömen när det kommer till små privatlån. Deras ansökan är väldigt enkel och går snabbt att genomföra. De har även fördelaktigt snabba utbetalningar.

Till skillnad från många konkurrenter tar de varken ut uppläggningsavgift eller aviavgift, vilket är bra för dig som låntagare.

Tydlig överblick över lånets kostnader

Du får en bra och enkel överblick kring vad ditt lån faktiskt kommer att kosta och du har möjligheten att utan extra avgifter lösa ditt lån i förtid.

Vi tycker det är bra att de har en helgöppen kundtjänst men vi hade gärna sett att de också hade erbjudit en chatfunktion för att förenkla kontakten ytterligare.

Räntenivån på deras fasta årsränta är rimlig för den här typen av lån men gör att totalkostnaden för lånet kan bli förhållandevis hög om du väljer en lång återbetalningstid