Rekommenderade privatlån:
Fördelar
  • Samla lån och krediter
  • 40 långivare
  • Kundservice alla dagar
Nackdelar
  • Ingen chatfunktion
  • Inga bolån

Varför välja Lånemarknad.se

Lånemarknad är en låneförmedlare och deras styrka är att bara en ansökan kan jämföra lån från ett stort antal långivare. Du får hjälp att upptäcka lån som du annars kanske hade missat. 

Via Lånemarknad.se når du som konsument 40 långivare. Fördelen med många anslutna långivare är att det ökar dina chanser till bättre villkor. Deras utbud av långivare är stor. 

De har alltifrån flera av storbankerna till mindre och mer nischade aktörer anslutna.

Samla lån hos Lånemarknad.se

Har du befintliga smålån och dyra krediter kan du via Lånemarknad.se sänka dina lånekostnader. När du får ett erbjudande med bättre villkor kan du samla flera lån till ett, det som även kallas hopbakslån. 

Har du många lån och krediter bör du jämföra lån och försöka få en bättre lösning. Att utmana din befintliga bank eller långivare brukar löna sig.

Med alla lån samlade får du bara en faktura, betalar bara en fast avgift och kan med hjälp av amorteringstiden välja om du ska betala en hög eller låg månadskostnad.

Hade du på egen hand gjort en ansökan hos respektive bank hade varje ansökan resulterat i en förfrågan hos UC. Med Lånemarknad.se görs endast en slagning hos UC för 40 långivare. 

Många förfrågningar hos UC på kort tid kan försämra din kreditvärdighet.

Tre vanliga frågor om Lånemarknad.se

Är Lånemarknad.se en bank?

Nej, de är en låneförmedlare som på ett enkelt sätt kopplar samman dig som kund med 40 olika långivare de samarbetar med.

Gör Lånemarknad.se en kreditupplysning vid ansökan?

Ja, de gör en kreditupplysning via UC som alla deras samarbetspartners får dela på. 

Hur lång tid tar det för lånet att betalas ut?

Först måste du beviljas lånet. När detta är gjort och banken har mottagit ditt undertecknade avtal, tar det 1-5 bankdagar beroende på vilken långivare du valt.

Om Lånemarknad.se

Vill du använda en gratis jämförelsetjänst för lån kan du välja Advisa Lånemarknad. Deras ambition var att testa ett nytt grepp för användarupplevelsen på privatlånemarknaden. Sajten marknadsför Advisas tjänst och är alltså en så kallad white label.

Advisa AB startade 2011 med målet att göra det enkelt för alla att förbättra sin privatekonomi. De vill erbjuda ett tryggt och enkelt sätt för privatpersoner att få erbjudande från flera långivare.

Genom att samla dessa åt dig som kund får du en enklare överblick över vad som är marknadsmässiga villkor.

Bolaget Advisa AB upplöstes genom fusion i oktober 2021 med Sambla Group AB, som numera är ägarbolaget. Advisa har dock kvar sin tjänst.

Ägare Sambla Group AB
Org nr 556974-8378
Box 7114
103 87 Stockholm

Låneerbjudande hos Lånemarknad.se

De samarbetar med 40 långivare och du kan få lika många låneerbjudanden om privatlån som antalet långivare är. 

Privatlån kräver ingen säkerhet och är inte heller bundet till ett specifikt ändamål. Du väljer därmed själv vad du vill använda pengarna till. 

Amorteringstid

Lånemarknad.se erbjuder återbetalningstider från som lägst 1 år upp till som högst 20 år. När du gör ansökan på deras hemsida fyller du i den tiden som passar dig och din situation bäst.

20 år är en vanlig längsta amorteringstid på marknaden. Har du behov av att låna pengar på längre löptider, ända upp till 20 år, kan du istället använda dig av Zmarta. Eller Advisas egen hemsida.

Ränta och avgifter

Vilken ränta du får beror på en rad olika faktorer. Räntan är något som varje långivare själv bestämmer och baseras bland annat på din inkomst, din återbetalningsförmåga och om du har medsökande eller inte.

Den individuella räntan varierar beroende på vilken långivare du använder. Lånemarknad erbjuder räntor från de lägsta på marknaden och uppåt.

Avdragsgill ränta

Har du privatlån, krediter eller SMS-lån är räntan du betalar avdragsgill. Räntekostnaden rapporterar din långivare till Skatteverket för att sen föras in i din deklaration. 

30% av den räntan du betalat under beskattningsåret har du rätt att göra avdrag för. 

Du har enbart rätt till avdrag på låneräntan och inte på eventuell dröjsmålsränta.

Utebliven betalning

Har du problem att betala din faktura är det bäst att via direktkontakt med banken eller långivaren komma fram till en lösning. Gärna i ett så tidigt skede som möjligt. 

Eftersom Lånemarknad.se är en jämförelsetjänst, skickar de varken ut fakturor eller sköter kundservice åt deras samarbetspartners.

Du kommer därför ha all kontakt rörande fakturor, kundservice och eventuella påminnelsefakturor direkt med långivaren.

Har du varken betalat fakturan innan utsatt förfallodatum eller varit i kontakt med långivaren för hjälp, kommer du få en påminnelsefaktura. Vid en påminnelsefaktura tillkommer det oftast både en påminnelseavgift och en månatlig dröjsmålsränta. 

Dröjsmålsränta är lagstadgat och varje långivare sätter sin egen räntenivå.

När du jämför låneerbjudanden är det också viktigt att jämföra villkor för utebliven betalning, förseningsavgifter och möjlighet att skjuta upp förfallodatum.

Inkassokrav

Betalas inte påminnelsefakturan i tid, kan fakturan säljas vidare till ett inkassobolag. Det innebär ytterligare en avgift i form av en inkassoavgift. 

Det finns olika inkassobolag och det skiljer sig åt vilket just din långivare samarbetar med. Det är vanligt att de överlåter sin kravhantering rörande försenade betalningar till det i många fall externa inkassobolaget. 

För dig som konsument innebär det att du får en ny part att förhandla med angående avbetalningen av ditt lån.

Skjuta upp förfallodatum

Om du inte kan betala lånet i tid, är det ibland möjligt att skjuta upp förfallodatumet. Detta är något du bör undvika och det är ingen långsiktig lösning. 

Är din ekonomiska situation ohållbar bör du snarast möjligt ta kontakt med din långivare för att få hjälp. Du kan ibland få förfallodatumet uppskjutet en hel månad, men det tillkommer oftast en extra avgift.

Ta lån hos Lånemarknad.se

Du fyller i ansökningsformuläret på deras hemsida för att jämföra lån. Här väljer du först vilket lånebelopp och vilken återbetalningstid du önskar. 

I nästa steg fyller du i uppgifter om dig som sökande. Du behöver ange ditt personnummer, mobilnummer och din e-postadress.

När du ansöker om lån får du svaren presenterade direkt på skärmen, vilket gör det enkelt att jämföra lån och villkor. De första svaren kan du få redan efter någon minut och alla svar är oftast samlade inom ett dygn.

Kundservice

Du når deras kundservice via telefon eller mail. De har tyvärr ingen chatfunktion på hemsidan, men de har öppet alla dagar i veckan. De har extra långa öppettider måndag-torsdag.

Deras öppettider och att de har helgöppet står sig väl jämfört med många konkurrenter. 

Hemsida https://lanemarknad.se
Email kundtjanst@advisa.se
Telefon 0770-175050
Måndag - Torsdag 09:00 - 20:30
Fredag 09:00 - 17:00
Lördag 14:00 - 18:00
Söndag 14:00 - 18:00

Omdöme och sammanfattning

Via att Låndemarknad.se marknadsför och använder Advisas tjänst, får du som konsument tillgång till en av den svenska marknadens bredaste utbud av långivare.

Advisa samarbetar nämligen med hela 40 olika långivare av varierande storlek.

Du får genom detta möjlighet till bra lånevillkor och vi gillar den bredd av samarbetspartners de erbjuder. Från välkända storbanker till mer nischade digitala aktörer. 

Erbjudandet är nästintill identiskt med det som erbjuds om man gör ansökan direkt via Advisa. Det erbjuds dock ett högre tak på återbetalningstiden om du går direkt via Advisa. 

Du har då möjlighet till 20 år som mest, medan den hos Lånemarknad.se är begränsad till 20 år.