Rekommenderade snabblån:
Fördelar
  • Smidig app
  • Höja kreditgräns
  • Spärra dig själv
Nackdelar
  • Hög ränta – 39%
  • Ej betalningsanmärkningar
Ränta 39,00 %
Uppläggningsavgift 395 kr
Månadsavgift 35 kr
Effektiv ränta 55,00 % - 377,00 %
Lånbelopp 5 000 kr - 30 000 kr
Återbetalningstid 1 mån - 6 år
Lägsta ålder på låntagare 18 år
Lägsta årsinkomst 150 000 kr

Utbetalningen görs direkt vid godkänd låneansökan, även på helger.

Mobillån betalar ut direkt till Swedbank, Handelsbanken, SEB, Danske Bank, Nordea och ytterligare ett antal banker.

Varför välja Mobillån

Är du ute efter ett lån som har liknande funktion som ett kreditkort kan Mobillån vara något för dig, om du är beredd att betala en hög ränta. Fördelen är att du kan ändra återbetalningsbelopp från månad till månad.

De vänder sig till dig som inte har några betalningsanmärkningar och en inkomst på minst 150 000 kr per år.

En högkostnadskredit med 39% i ränta är inget rimligt alternativ för den som har en sund ekonomi och är fri från betalningsanmärkningar.

Ett alternativ som har motsvarande villkor men lägre ränta till sina kunder är Fairlo.

Behöver du låna en mindre summa pengar (10 000 kr och uppåt) rekommenderar vi istället ett privatlån eller att du helt enkelt ansöker om ett kreditkort med upp till 60 dagar räntefri kredit.

Fem vanliga frågor om Mobillån

Hur fungerar kontokredit?

När ditt lånebelopp blir beviljat skickar Mobillån pengarna direkt till ditt konto som du skapat på hemsidan. Du väljer själv hur mycket pengar du vill föra över till ditt bankkonto.

Mobillåns omdöme?

Mobillån är inte lämpligt för någon kund alls eftersom de har hög ränta och inte accepterar betalningsanmärkningar. Längre ner i granskningen berättar vi mer om vilka lån som är mer lämpliga.

Är Mobillån utan UC?

Ja. När du ansöker om krediter tar de en kreditupplysning på dig, men inte med UC. De använder istället Bisnode Kredit AB. 

Hur snabb utbetalning gör Mobillån?

Utbetalningen görs direkt vid godkänd låneansökan. Mobillån betalar ut direkt till Swedbank, Handelsbanken, SEB, Danske Bank, Nordea och ytterligare ett antal banker.

Om Mobillån

Mobillån tillhandahålls av Tryggkredit Stockholm. De står under tillsyn av Konsumentverket sedan år 2013 och Finansinspektionen sedan slutet av 2014.

Mobillåns affärsidé är att erbjuda privatpersoner en trygg tjänst för smslån.  

Ägare Tryggkredit Stockholm AB
Org nr 556678-2677
Gamla Brogatan 34
111 20 Stockholm

Låneerbjudande hos Mobillån

Mobillån erbjuder endast kontokrediter och inga andra typer av lån. På deras hemsida kan du ansöka om ett belopp upp till 30 000 kr.

När du har blivit kund hos Mobillån kan du ansöka om att höja din kreditgräns upp till max 60 000 kr. 

Mobillån erbjuder även dig möjligheten att spärra dig själv från att söka fler krediter, något vi ser som positivt och ett steg i att vara en ansvarsfull kreditgivare.

Kontakta kundtjänst på telefon eller mejl för att aktivera spärren. 

Hemsida https://www.mobillan.se
Email info@mobillan.se
Telefon 08-660 29 50
Måndag till Fredag 08:00 - 18:00
Lördagar 10:00 - 15:00
Söndagar Stängt

Lån utan UC hos Mobillån

När du ansöker om lån hos Mobillån påverkas inte din kreditvärdighet. När de behandlar din ansökan skickas en förfrågan om kreditupplysning till Bisnode Kredit AB.

De flesta storbanker och andra företag använder UC där kreditupplysningen blir synlig för alla andra aktörer som också använder tjänsten.

Din kreditvärdighet genom UC påverkas inte när Bisnode gör en kreditupplysning på dig. 

Amorteringstid

Du kan i stort sätt betala av dina krediter hos Mobillån i din egen takt. Längsta amorteringstiden ligger på 720 dagar, alltså nästan 2 år.

När du betalar av krediter som du använt hos Mobillån fylls dina krediter på igen. Då kan du ta ut pengar från ditt kreditkonto som du sedan börjar betala av igen. 

Ränta och avgifter

Räntan hos Mobillån är som hos de flesta högkostnadskrediter, 39%. Samma ränta gäller för alla kunder oavsett återbetalningsförmåga, inkomst och kreditvärdighet.

Det tillkommer även en uppläggningsavgift på 295 kr och varje månad tillkommer en administrativ avgift på 35 kr. 

Utebliven betalning

Om du av någon anledning inte kan betala din faktura i tid är det bäst att kontakta kundtjänst.

När förfallodatum passerat skickas en påminnelsefaktura ut till dig efter fyra dagar. Då tillkommer en påminnelseavgift på 60 kr och förseningsavgift om 95 kr.

Inkassokrav

Om du inte betalar påminnelsefakturan går ärendet vidare till inkasso. Mobillån samarbetar inte med ett externt inkassobolag utan har istället ett eget.

Enligt hemsidan skickas din faktura till inkasso 10 dagar efter påminnelsefakturans förfallodatum med en avgift på 180 kr. Det tillkommer även månatlig dröjsmålsränta på 3%. 

Betalar du inte inkassokravet säger Mobillån upp din kredit och ytterligare en faktura skickas ut med förseningsränta. Därefter, om du fortfarande inte betalar, går ärendet till Kronofogden.

Skjuta upp förfallodatum

Det är ingen garanti att du kan skjuta upp din faktura. Om du inte kan betala är det bäst att kontakta Mobillåns kundtjänst, men det är bara enstaka fall som godkänns för att skjuta upp förfallodatum.

Det finns möjlighet att ändra din betalningsplan så att den passar din ekonomiska situation bättre. Betalningsplanen kan du ändra när du loggat in på ditt konto hos Mobillån.

Även om räntan är hög och kraven på dig som konsument höga för att få lån är den stora flexibiliteten positiv.

Att Mobillån anpassar betalningsvillkoren till att deras kunder kan ha en föränderlig ekonomisk situation är en fördel.

Ta lån hos Mobillån

För att låna pengar hos Mobillån fyller du i formuläret på hemsidan. De erbjuder inte möjligheten att ansöka om krediter via sms. Du måste ange ditt personnummer, lånesumma och ditt mobilnummer i din ansökan. 

Om du vill låna högre belopp

När du ansöker om krediter hos Mobillån för första gången är maxbeloppet 30 000 kr. När du blivit beviljad krediter och har ett konto hos Mobillån kan du ansöka om att höja kreditgränsen.

Den högsta kreditgränsen är 60 000 kr. Vill du låna högre belopp rekommenderar vi starkt att du istället ansöker om ett privatlån. 

Eftersom ett privatlån, om det beviljas, kommer ge dig en lägre ränta än Mobillån gör kan du med fördel lägga återbetalningen över längre tid. Räntekostnaden totalt blir högre om du betalar av lånet på längre tid.

Om räntan är mycket lägre, exempelvis 14% istället för 39%, kommer du fortfarande betala mindre pengar för ett lån som löper över tre år än ett lån som löper över två år.

Omdöme och sammanfattning

Mobillån är en kreditgivare som riktar sig till personer utan betalningsanmärkningar. För att kunna ta ett lån hos Mobillån bör du, som alltid när du lånar pengar, vara noggrann med att betala lånet i tid.

Anledningen är att det kan uppstå svårigheter med att skjuta upp förfallodatum. 

Kontokredit istället för smslån?

Mobillån rekommenderar sin produkt som alternativ till ett smslån. Fördelarna med kontokrediten är att du kan låna flera gånger om.

Det är också den största nackdelen eftersom det ökar risken att du lånar mer och oftare än du behöver.

Ett smslån är som ett privatlån fast med väldigt kort amorteringstid och hög ränta (i regel 39%). Kontokredit är mer likt ett kreditkort, där du blir beviljad krediter som du själv kan överföra till ditt bankkonto när du vill. 

De krediter du använder betalar du av månadsvis. Använder du aldrig hela beloppet du ansökt om betalar du heller inte av hela beloppet. Allt eftersom du betalar tillbaka, fylls dina krediter på.

Snabb kundtjänst

När vi kontaktade Mobillåns kundtjänst via mejl fick vi svar inom loppet av någon timme. Vi upplevde ett trevligt kundbemötande och tydliga svar på våra frågor.