Bolaget har upphört med sin verksamhet och/eller accepterar inte nya låntagare för tillfället.

Kreditguidens recension kan tas bort och finns endast kvar för referens.

Pluskan - Upphört!

Rekommenderade snabblån:
Fördelar
  • En ansökan - Låna flera gånger
  • Tar ingen UC
  • Flexibel återbetalning
  • Fast årsränta
Nackdelar
  • Får inte ha betalningsanmärkningar
  • Ingen direktutbetalning

Varför välja Pluskan?

Pluskans erbjudande är något som kallas för kontokredit. Det fungerar på samma sätt som en checkkredit gör för företag. Du ansöker om ett konto med en kreditlimit på som du kan ta ut pengar från.

Varje uttag från kontokrediten är ett lån som du behöver betala tillbaka. När du betalat av delar av kreditbeloppet kan du låna pengar igen, utan att göra en ny låneansökan.

Du väljer själv vilken limit du vill ansöka om för din kontokredit. Sköter du dina betalningar och har kreditutrymme kvar att nyttja kan du enkelt låna mer pengar.

Hemsida https://www.pluskan.se
Telefon 08-145559
Måndag - Fredag 09:00-12:00 & 13:00-15:00

Fem vanliga frågor om Pluskan

Hur snabbt får jag ett lånebesked?

Om du gör din ansökan under öppettiderna får du ditt besked direkt.

Använder de UC för kreditupplysningen vid låneansökan?

De använder inte UC utan tar kreditupplysningen med hjälp av Bisnode istället.

Erbjuder de direktutbetalning av lånet?

Pluskan erbjuder inte direktutbetalning. Du får pengarna inom 1-2 bankdagar vid helgfria vardagar.

Kan jag ta beviljas lån även om jag har betalningsanmärkningar?

Nej, du får varken ha betalningsanmärkningar eller skuld hos Kronofogden.

Är Pluskan en trygg aktör?

Ja, De har via deras bolag ägarbolag Untie Credits AB tillstånd från Finansinspektionen.

Ägare Untie Credits AB
Org nr 559057-1252
Untie Credits AB
Box 396
541 28 Skövde

Om Pluskan

Varumärket ägs och drivs av bolaget Untie Credits AB från Skövde, bolaget registrerades 2016.

Ägarbolaget har sedan 2017 tillstånd från Finansinspektion för att bedriva konsumentkreditgivning. 

De beskriver själva sin affärsidé som ett lån som ska vara bekvämt att använda när det uppstår ett behov av extra pengar i plånboken.

Låneerbjudande

Pluskan erbjuder möjligheten att ansöka om kontokredit med ett låneintervall på 5 000 kr till 30 000 kr.

Skulle du exempelvis ansöka om 20 000 kr och sen snabbt betalar tillbaka 5 000 kr kan du enkelt låna 5 000 kr till. Du betalar endast för det belopp du valt att låna.

Lånet kräver ingen säkerhet och du som låntagare väljer själv vad du vill använda pengarna till.

De använder sig av flexibel återbetalning vilket innebär att du alltid kan betala av i en snabbare takt om du önskar och på så sätt få ner din lånekostnad. 

Kreditupplysning hos Pluskan

Skickar du in en låneansökan kommer de ta en kreditupplysning på dig. Till skillnad från många andra låneaktörer använder de inte UC utan istället företaget Bisnode.

Om du sedan tidigare har betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogden kan du inte ta del av deras låneerbjudande.

Ränta och avgifter

Pluskan använder sig av en fast årsränta. Du som låntagare betalar som minst 5% i månaden av lånebeloppet, inklusive ränta.

Som lägst betalar du dock 500 kr i månaden bortsett från den sista månadsbetalningen. Den sista inbetalningen blir på det kvarvarande beloppet, även om det understiger 500 kr.

Tar du lån hos Pluskan behöver du inte betala några övriga avgifter. Du betalar varken uppläggningsavgift eller aviavgift.

Återbetalning

Om du sänker ditt lånebelopp genom att betala en hög amortering varje månad eller betala av oftare kommer räntekostnaden minska. Din totalkostnad för pengarna du lånat blir i så fall lägre.

Återbetalningen sker genom att pengarna dras via autogiro från ditt konto den 28:e varje månad. Även om detta sker automatiskt får du en också en fakturakopia via mail skickad till dig. 

Händelser vid utebliven betalning

I de fall du inte betalar i tid innebär det i regel ökade kostnader för ditt lån. Du ska därför alltid försöka betala dina månadsbetalningar i tid.

Om du vet med dig att du inte kommer kunna betala i tid är det bäst att du så snart som möjligt kontaktar din långivare för hjälp.

Eftersom Pluskan samarbetar med ett externt företag när det gäller fakturor och viss administration är det direkt med den samarbetspartnern du ska sköta kontakten. Bolaget de använder är Arvato Finans.

Om du inte betalat i tid får du i ett första skede betala en förseningsavgift på 125 kr plus en påminnelseavgift som ligger på 60 kr.

Inkasso

Betalar du inte heller din påminnelse kommer ett inkassokrav skickas ut till dig som låntagare. Med den följer en extra avgift på 180 kr per inkassokrav.

Du får ovanpå detta även betala en dröjsmålsränta på hela beloppet du inte betalat vid förfallodatum. Räntan är 36% per år.

Ta lån hos Pluskan

Du gör låneansökan digitalt genom att fylla i deras formulär direkt på webbplatsen. Vid ansökan måste du fylla i dina personuppgifter samt vad du har för sysselsättning och uppgifter om din privatekonomi.

Blir du beviljad lånet får du ett eget så kallat ”Pluskankonto”. Du loggar in hos Pluskan och får en enkel överblick över lånet och dina månadsbetalningar.

Kundservice

Du kan kontakta deras kundtjänst via att fylla i er deras frågeformulär direkt på hemsidan. Där fyller du i dina kontaktuppgifter, vad ditt ärende gäller och ditt meddelande.

Om du hellre vill prata med de direkt kan du kontakta dom över telefon. De har ganska korta öppettider för telefonkontakt men är i gengäld snabba på att svara på dina frågor.

Omdöme och sammanfattning

Pluskan beskriver själva att det ”fiffiga” med deras lånealternativ är att allt du betalat tillbaka kan du låna igen, utan någon ny ansökan. 

Deras hemsida är enkel och innehåller tydlig information om tjänsten och vilka kostnader den medför.

Det är en fördel att de inte tar ut några övriga avgifter utöver räntan. Vill du se fler lån och deras räntor och avgifter kan du göra det på sidan: jämför lån.

Om du blir kund får du en enkel översikt kring det mesta du behöver veta på ditt egna ”Pluskankonto”.

Eftersom Pluskan har outsourcat fakturahanteringen är det ett annat företag du ska kontakta för frågor om betalningar och administration. Det här kan ibland kan upplevas lite krångligt och det leder i det här fallet också extra dyr förseningsavgift.