Rekommenderade snabblån:
Fördelar
  • Använder inte UC
  • Tillåter betalningsanmärkningar
  • Avbetalning på 24 månader
Nackdelar
  • Hög ränta - 39%
  • Uppläggningsavgift 395 kr
Ränta 39,00 %
Uppläggningsavgift 395 kr
Månadsavgift 45 kr
Effektiv ränta 50,43 % - 65,41 %
Lånbelopp 10 000 kr - 50 000 kr
Återbetalningstid 1 mån - 2 år
Lägsta ålder på låntagare 20 år

Lånebeloppet betalas ut direkt i samband med beviljas låneansökan.

Varför välja Profilkredit

Profilkredit riktar sig till dig som är i behov av ett litet privatlån på max 50 000 kr. Erbjudandet kallas för ”minilån”, ett lån som ska användas till spontana och oförutsedda utgifter i vardagen.

Du kan också använda lånet till att köpa den senaste elektroniken eller en resa till värmen. Att låna till konsumtion är inget ovanligt men var alltid noggrann med att räkna på att du kan betala lånekostnaden i längden. 

Tre vanliga frågor om Profilkredit

Vad kan jag göra på mina sidor hos Profilkredit?

Loggar du in på mina sidor kan du bland annat se dina aktiva lån, dina låneförfrågningar och den ränta och de avgifter du betalar för ditt lån.

När kommer utbetalningen av mitt lån?

Profilkredit tillämpar direkt utbetalning. Så snart din ansökan är beviljad betalas lånet ut.

Använder Profilkredit UC för kreditupplysning?

Nej, de använder Bisnode.

Om Profilkredit

Profilkredit ägs av Finans 24/7 Sverige AB och har funnits på marknaden sedan 2016. De är registrerade och står under tillsyn av Finansinspektionen för att kunna erbjuda trygga privatlån till dig som privatperson. 

Ägare 24/7 Sverige AB
Org nr 559091-5194
Adelgatan 21
211 22
Malmö

Amorteringstid hos Profilkredit

Hos Profilkredit får du som kund alltid 2 år på dig att återbetala lånet samt ränta och avgifter. Du kan alltid betala av lånet i snabbare takt eller betala allt på en gång om du vill. Då kontaktar du kundservice för att få hjälp att lösa hela lånet.

När man tar ett privatlån med individuell räntesättning är det vanligt att själv välja amorteringstid, från 12 månader upp till 5, 10 eller 15 år.

Profilkredit har tagit fram ett färdigt ”lånepaket” och på det sättet har de snabbat upp handläggningsprocessen för sina lån.

Ränta och avgifter

Profilkredit har en fast ränta på 39% för alla kunder oavsett kreditvärdighet eller lånebelopp.

På din första faktura kommer du även betala en uppläggningsavgift på 395 kr. Utöver det tillkommer en månatlig aviavgift på 45 kr. 

Avdragsgill ränta

Räntan du betalar till Profilkredit, är som alla andra lån och krediter, avdragsgill med 30%. I din deklaration kan du se hur mycket ränta du betalat in under ett helt år. 

Försening- och dröjsmålsränta är inte avdragsgill. Samma sak gäller för uppläggningsavgift, aviavgifter och andra fasta kostnader, dessa får du inte gör skatteavdrag för.

Utebliven betalning

Vid utebliven betalning tillkommer årlig dröjsmålsränta på 39%. Du kommer även att få en påminnelsefaktura med en avgift på 60 kr.

Profilkredit skickar som mest ut tre stycken påminnelser innan ärendet går vidare till inkasso.

Inkassokrav

Du får tre påminnelser skickade till dig innan ärendet säljs vidare till inkasso. Du riskerar att få en betalningsanmärkning om du inte betalar din faktura till inkasso i tid. Profilkredit säljer sina fakturor till Arvato finans. 

Skjuta upp förfallodatum

Ditt förfallodatum är i regel samma datum i månaden som du gjorde din ansökan. Profilkredit anger inte på sin hemsida och ger heller inte ett tydligt svar på om det är möjligt att skjuta upp förfallodatum. 

Om du har svårt att betala ditt lån rekommenderar vi att du kontaktar kundtjänst för att försöka lösa situationen. 

Ta lån hos Profilkredit

För att ta lån hos Profilkredit fyller du i ett formulär på deras hemsida. Du ska ange lånebelopp, personnummer och kontaktuppgifter.

I samband med att du gör ansökan skapar du även ett konto hos Profilkredit, därför ska du även ange ett lösenord. 

För att betala ut ett lån vill de även ha uppgifter om ditt bank- eller kreditkort. Du betalar sen av lånet genom automatiska dragningar från ditt bankkort.

Kundservice

För att kontakta kundservice kan du antingen ringa, mejla eller fylla kontaktformuläret på hemsidan. På kontaktsidan skriver de att mejl besvaras inom 24 timmar på vardagar.

Vi kontaktade kundtjänst genom att skicka ett mejl. De svarade inom ett par timmar och vi blev bemötta med en trevlig ton men vi hade gärna sett något utförligare svar på våra frågor.  
Om du vill låna högre belopp

Du kan låna som mest 50 000 kr, utöver det kan man inte utöka sin lånenivå. Är du i behov av ett större privatlån behöver du vända dig till en annan långivare. 

Hemsida https://profilkredit.se
Email kontakt@profilkredit.se
Telefon 010-5517515
Vardagar 09:00 - 17:00

Omdöme och sammanfattning

Profilkredit erbjuder små och snabba privatlån, så kallade högkostnadskrediter. Du får svar direkt och pengarna betalas ut snabbt. 

Skillnaden mellan andra snabblån och Profilkredits snabba privatlån är att amorteringstiden är på 2 år istället för 1 år som annars förekommer.