Fördelar
  • Ansökan digital eller via telefon
  • Anpassade återbetalningar
  • Ingen UC
Nackdelar
  • Startavgift tillkommer
  • Kundservice stängd på helger
  • Manuell hantering tar längre tid
Ränta 8,00 % - 12,00 %
Lånbelopp 100 000 kr - 3 000 000 kr
Återbetalningstid 1 mån - 3 år
Uppläggningsavgift 2 %
Räntan räknas på årsbasis

Om Corpia

Corpia inledde sin verksamhet år 2012, då med fokus på låneförmedling av krediter. 2019 lanserade bolaget sitt företagslån och är därmed en relativt ny aktör på marknaden. Corpia har dock vuxit snabbt i popularitet och är i dag en av marknadens stora företagslångivare.

Lånekrav
Tillåtna bolagsformer Aktiebolag
Minsta omsättning 2 000 000 kr
Tillåtna säkerheter Personlig borgen
Moderbolagsborgen
Företagsinteckning
Fastighetspant
Upplysningsföretag Creditsafe

Hur mycket kan man låna med Corpias företagslån?

Corpias företagslån är smalare än många andra på marknaden. Till skillnad från de flesta andra företagslån, som erbjuder lån till flertalet företagsformer, kan endast aktiebolag ansöka om lån hos Corpia.

Detta gör dock Corpias företagslån till ett bra alternativ för små- och medelstora aktiebolag, som är det område Corpia är specialiserade inom.

Lånesumman är av den bredare typen. Hos Corpia kan aktiebolag låna mellan 100 000 kr – 3 000 000 kronor, vilket gör att det passar för både små och stora åtgärder i företaget.

Årsräntan för lånet är individuell och baserad på företagets kreditvärdighet, men varierar vanligtvis mellan 8-12%. Detta gör att man kan vara säker på att lånets villkor passar ens egna förutsättningar.

Flexibelt lån med bred återbetalningstid

Återbetalningstid är något som har stor variation mellan olika företagslån. Många långivare, som till exempel Credinord, har en återbetalningstid på runt 6-18 månader. Corpia erbjuder en återbetalningstid som varierar mellan 1-36 månader.

Denna bredd i samband med att man kan betala av lånet i förtid utan extra kostnad gör lånet till ett flexibelt sådant.

5 vanliga frågor om Corpia

Vad har Corpia för ränta på sina företagslån?

Räntan för ett företagslån hos Corpia baseras på företagets kreditvärdighet men varierar vanligtvis mellan 8-12%.

Går det att ta Corpias företagslån utan personlig borgen?

För företagslån hos Corpia kan det krävas personlig borgen, men det kan också räcka med en fastighets- eller företagsinteckning. Beslutet baseras på bolagets förutsättningar.

Är Corpia ett företagslån utan UC?

Ja, Corpia gör kreditupplysning på företaget via Creditsafe.

Vilka krav finns för ett företagslån hos Corpia?

Endast svenska aktiebolag beviljas företagslån hos Corpia. Bolaget måste därtill ha en omsättning på minst 2 miljoner kr.

Hur gör jag en ansökan hos Corpia?

En ansökan om Corpias företagslån gör du enkelt via deras hemsida eller genom att ringa till företaget.

Ägare Corpia Group AB
Org nr 556885-1140
Kungsgatan 10
111 43 Stockholm

Så ansöker man om företagslån hos Corpia

Att ansöka om Corpias företagslån är kostnadsfritt, går snabbt och sker digitalt eller via telefon. När det kommer till lån för aktiebolag tillkommer vissa krav i ansökningsprocessen.

Enligt svensk penningstvättslag är långivare i dessa fall tvungna att dokumentera specifik information om både företaget och personen som ansöker. Den ansökande kommer därför få svara på frågor gällande kapital, kreditscore och historik.

Större chans till lukrativt erbjudande

När en ansökan är inskickad kommer svar inom 1-2 bankdagar. Denna svarstid är längre än för många andra företagslån, vilket beror på att ansökan blir granskad manuellt. De långivare som återkommer med ett låneerbjudande inom en timme gör ofta en automatisk granskning av ansökan.

Med en manuell handläggning är chansen ofta större till ett skräddarsytt och därmed lukrativt låneerbjudande.

Betalar ut pengarna direkt

En ansökan hos Corpia är icke-bindande vilket ger företaget möjlighet att utvärdera erbjudandet och därefter ta ett beslut. Om företaget väljer att signera låneerbjudandet blir pengarna utbetalade direkt.

Hemsida https://www.corpia.se/
Email kundtjanst@corpia.se
Telefon 010 750 05 90
Måndag-Fredag 08:00-18:00

Företagslån utan UC

Vid företagslån gör banken alltid en kreditupplysning. Den vanligast förekommande kreditupplysningstjänsten är UC, som bland annat långivare som Capitalbox och Qapitala använder. Corpia gör istället en kreditupplysning på företaget via Creditsafe.

Fördelen med Creditsafe är att företagets låneansökan är och förblir osynlig för de banker och långivare som använder sig av UC. Efter att en kreditupplysning är klar skickar alla tjänster ut en frågekopia till det företag som kreditupplysningen avser.

Med Creditsafe får företaget snabb information om kreditupplysningen, i och med att man skickar frågekopian direkt via e-mail.

Vilka företag får låna hos Corpia?

Du behöver ha ett aktiebolag för att kunna ansöka om Corpias företagslån. Aktiebolaget ska uppfylla vissa krav:

  • Minst ett årsbokslut inskickat till Skatteverket
  • Registrerat i Sverige
  • Omsättning på minst 2 miljoner kr
  • Personen som står som ansvarig för lånet måste vara behörig firmatecknare

Företagslån hos Corpia är ett lån med säkerhet. Det innebär att företaget som ansöker måste pantsätta något av värde som Corpia får tillgång till i de fall där företaget inte kan betala tillbaka skulden. Hos Corpia består säkerheten vanligtvis i en fastighets- eller företagsinteckning.

Företaget behöver dessutom en proprieborgen, vilket innebär att en eller flera personer går i borgen för företaget och kan bli krävda på betalning om företaget inte kan betala kostnaden för lånet.

Omdöme och sammanfattning

En stor fördel med Corpias företagslån är att alla låneansökningar blir hanterade manuellt. Detta gör att villkoren för lånets återbetalning är anpassade efter företagets egna förutsättningar. Däremot kan ansökningstiden bli längre just på grund av att hanteringen sker manuellt och inte automatiserat.

Ansökningsprocessen är även den en stor fördel. Ansökan kan dels ske digitalt men också via telefon, vilket gör att man enkelt kan få svar på eventuella frågor som uppkommer när man ansöker om lånet.

Utöver ränta och amortering tillkommer en startavgift eller uppläggningsavgift, som långivaren drar av från den första utbetalningen. Avgiftens storlek varierar beroende på företagets förutsättningar och siffror men ligger vanligtvis på omkring 2%.