Rekommenderade snabblån:
Fördelar
  • Omedelbart lånebesked
  • Ingen UC
  • Flexibel återbetalning
  • Utbetalning på helger
Nackdelar
  • Ej betalningsanmärkningar
Ränta 26,50 %
Uppläggningsavgift 0 kr
Månadsavgift 0 kr
Effektiv ränta 29,97 %
Lånbelopp 1 000 kr - 30 000 kr
Återbetalningstid 1 mån - 6 år
Lägsta ålder på låntagare 20 år

Utbetalning sker inom 5 minuter till kunder med Nordea, SEB, Handelsbanken, Swedbank och Danske Bank. Övriga kunder får utbetalning nästkommande bankdag.

Varför välja Monara?

Monara är ett digitalt och enkelt alternativ för dig som behöver låna en mindre summa pengar. Ditt lånebesked hanteras snabbt och utbetalningarna likaså.

Om du behöver tillgång till pengar vid exempelvis oförutsedda utgifter kan du välja en kontokredit. Du betalar inte ränta på outnyttjad kredit vilket ger dig en slags buffert.

Din ansökan hos Monara sker utan kostnad och som mest beviljas du 30 000 kr i kredit.

Har du för avsikt att samla flera lån så summan överstiger 30 000 kr rekommenderar vi att du väljer ett privatlån med högre lånebelopp.

Fem vanliga frågor om Monara.

Använder sig Monara av UC vid en låneansökan?

Nej. De använder sig av Bisnode för att göra en kreditprövning. 

Är Monara säkert?

Monaras ägare BSA Finance AB står under Finansinspektionens tillsyn och använder samma säkerhetslösningar som storbankerna. Alla datafiler krypteras och hanteras i en skyddad miljö.

Behöver jag ha BankID för ansökan?

Ja, för att kunna ansöka om kredit hos Monara behöver du ha ett BankID. Har du inget, hjälper din bank till med att skaffa ett.

Hur lång tid tar det innan jag vet om jag beviljas lån?

Beskedet får du omedelbart efter inskickad ansökan.

Kan jag få lån även med betalningsanmärkning?

Nej. Du beviljas inget lån om du sedan tidigare har betalningsanmärkningar eller skuld hos kronofogden.

Om Monara

Monara grundades 2018 och står under Finansinspektionens tillsyn. Bakom varumärket står bolaget BSA Finance AB, ett svenskt konsumentfinansinstitut. 

Ägare BSA Finance AB
Org nr 559147-0637
BOX 6322
102 35
Stockholm

Låneerbjudande

Monara har erbjuder en produkt som heter kontokredit. Istället för ett kreditkort kan du ansöka om en kontokredit, samma funktion men utan plastkortet. 

Monara erbjuder tillgång till kredit i intervallet 1 000 kr till 30 000 kr. Du betalar endast ränta på det belopp som du sedan nyttjar. Du betalar en fast månadsränta och i övrigt inga andra avgifter.

Återbetalning sker löpande. De erbjuder möjligheten till flexibel återbetalning. Du betalar per automatik det lägsta beloppet varje månad, via autogiro.

Hur mycket lägsta beloppet är, beror på hur stort belopp av krediten du valt att utnyttja. Du har sen möjligheten att betala in extra för att betala av lånet snabbare. 

Kreditupplysning hos Monara

När du gjort låneansökan på deras hemsida, gör de en kreditprövning via Bisnode. De använder sig inte av UC, något som kan vara en fördel om du har många kreditförfrågningar bakom dig.

Här kan du läsa mer om lån utan UC.

Du kan endast beviljas lån om du är fri från betalningsanmärkningar. Du får heller inte ha någon skuld hos kronofogden.

Ränta och avgifter

Hos Monara betalar du bara ränta för den den del av krediten du nyttjar. Räntan är fast istället för rörlig vilket gör att den inte kan ändras över tid.

Du betalar inga andra avgifter. De tar varken ut aviavgift, årsavgift eller uppläggningsavgift. 

Händelser vid utebliven betalning

Du betalar av lånet med autogiro. Dragningen sker den 28:e varje månad. Både amortering och ränta ingår i månadsbetalningen.

Skulle det trots ovan uppstå problem med återbetalningen, rekommenderar vi att du snarast möjligt kontaktar Monaras kundtjänst för att hitta en lösning.

Monara uppger inget svar på när ett ärende går till inkasse utan hänvisar till företaget Arvato som sköter deras fakturahantering.

Uteblivna betalningar innebär nästan alltid ökade kostnader och fler avgifter. Du riskerar även att få betalningsanmärkningar. 

Utbetalningar

Har du konto hos någon av storbankerna Swedbank, SEB, Nordea, Handelsbanken eller Danske Bank erbjuder Monara direktutbetalning.

Monara har ett samarbete med storbankerna som möjliggör helgutbetalningar. Det innebär att du har pengarna på kontot inom 5 minuter. 

Utöver att utbetalningen sker snabbt kan den också genomföras på kvällar och helger.

Vid utbetalning till annan bank brukar pengarna finnas på ditt konto nästkommande bankdag.

Ta lån hos Monara

Att ansöka om lån hos Monara är väldigt enkelt, snabbt och helt gratis. Du gör det direkt på deras hemsida. Det enda du behöver är en dator eller mobil och ett BankID. 

Du väljer det belopp inom intervallet 1 000 kr till 30 000 kr som du önskar låna. Sedan får du fylla i lite information om dig själv för att avslutningsvis signera via BankID. Behöver du hjälp med att skaffa ett BankID, kontaktar du din bank.

Kundservice

Deras kundtjänst har öppet på vardagar mellan 10:00 – 16:00. Det är en fördel att Monara erbjuder chatfunktion på hemsidan eftersom chat i regel innebär snabba svar.

Förutom chat kan du kontakta kundtjänsten via telefon eller e-post.

Monara svarar snabbt när vi använder oss av chatfunktionen för frågor. Många andra långivare har något förmånligare öppettider, med bland annat helgöppet.

Hemsida https://monara.se
Email kundservice@monara.se
Telefon 010-5517590
Måndag - Fredag 10:00 - 16:00

Omdöme och sammanfattning

Monara har valt att nischa sig på att erbjuda möjligheten till snabb tillgång på kontokredit. Ansökan och beslut går på väldigt kort tid. 

Blir du beviljad kredit, går även deras utbetalningar väldigt snabbt. Vi upplever att det är genom snabbhet och enkelhet som de vill sticka ut bland andra långivare inom produktområdet kontokredit.

Låneintervallet passar vid mindre lån och som ett alternativ till ett kreditkort. Har du däremot behov av ett större lånebelopp eller tänkt samla befintliga smålån, finns det bättre alternativ på lånemarknaden.

Flexibel återbetalning

Deras flexibla återbetalning är en fördel och att månadsbetalningen sker med autogiro minskar risken för missade betalningar.

Har du inga betalningsanmärkningar eller skuld hos kronofogden, samtidigt som du behöver tillgång till en snabb kredit utan dyra avgifter. Ja, då kan Monara vara ett alternativ för dig.