Rekommenderade snabblån:
Fördelar
  • Ingen UC
  • Ingen uppläggningsavgift
  • OK med betalningsanmärkningar
Nackdelar
  • Hög Ränta
  • 2 dagars utbetalning
Ränta 25,00 %
Uppläggningsavgift 0 kr
Månadsavgift 49 kr
Effektiv ränta 28,07 %
Lånbelopp 10 000 kr - 30 000 kr
Återbetalningstid 1 år - 5 år
Lägsta ålder på låntagare 20 år

Godkänt lån betalas ut efter 2 arbetsdagar.

Varför välja Slantar?

Slantar kan vara ett alternativ för dig om du inte behöver låna mer än 30 000 kr och har betalningsanmärkningar sen tidigare.

Fördelen är att du redan på förhand vet vad du kommer få betala för lånet. Du får låna till en fast årsränta och utan uppläggningsavgift.

Du har möjlighet till en återbetalningstid på 5 år. Skulle du sen vilja betala tillbaka lånet snabbare, kan du göra detta utan extra kostnader.

Om du inte har betalningsanmärkningar kan du jämföra lån med både lägre ränta och högre lånebelopp.

Fyra vanliga frågor om Slantar.

Tar Slantar UC när jag gör min låneansökan?

Nej. De tar kreditupplysning via Bisnode istället.

Får jag ha betalningsanmärkningar?

Ja, du får ha betalningsanmärkningar sedan tidigare. Du får dock inte ha en betalningsanmärkning som är mindre än 6 månader gammal, eller fler än tre stycken.

Hur lång tid tar det tills jag har pengarna på kontot?

Du har pengar på kontot 2 dagar efter din låneansökan blivit godkänd. 

Slantar erbjuder annuitetslån vad betyder det?

Annuitetslån innebär att du kommer betala samma belopp varje månad. I början betalar du en större andel ränta än amortering på lånet och med tiden ändrar det sig till att bli tvärtom.

Ägare Untie Lending AB
Org nr 556999-3958
Box 396
541 28 Skövde

Om Slantar

Slantars affärsidé är att erbjuda privatpersoner enkla lån utan UC, även för dig med betalningsanmärkningar. 

Slantar är ett av varumärkena som ingår i företagsgruppen Untie Group AB. En företagsgrupp som har jobbat sedan 2011 med lån till privatpersoner i Sverige. De har sitt huvudkontor i Skövde.

De är en seriös aktör som är godkända av Finansinspektionen.

Låneerbjudande

Hos Slantar kan du låna mellan 10 000 kr och 30 000 kr utan någon säkerhet. Du väljer själv vad pengarna ska användas till. 

Du kan välja en återbetalningstid inom ett tidspann på 1 år och 5 år.

När du tagit lånet, kan du betala tillbaka det snabbare om du önskar, utan extra avgifter.

Du får oftast ditt lån utbetalt efter 2 dagar. De har medvetet valt en längre utbetalningstid, för att du noga ska tänkt igenom lånet först.

Kreditupplysning hos Slantar

När du gör din låneansökan kommer tar en kreditupplysning på dig genom Bisnode. De erbjuder alltså ett lån utan UC, något som kan vara en fördel om du genomgått många kreditupplysningar på kort tid.

Du kan ta deras lån även om du har betalningsanmärkningar. Du får däremot inte ha fler än 3 anmärkningar eller en betalningsanmärkning som är yngre än 6 månader.

Om du i övrigt uppfyller deras grundkrav, är dina chanser stora att du beviljas önskat lån.

Ränta och avgifter

Du betalar enbart en fast ränta på beloppet du lånat, plus själva lånebeloppet. Du har en fast årsränta och din totala kostnad påverkas av hur lång återbetalningstid du valt.

Ju kortare tid du betalar tillbaka lånet på, desto lägre totalkostnad för lånet får du.

Slantar tar ingen uppläggningsavgift och du kan betala av lånet snabbare om du vill, även det utan extra kostnad. Du betalar helt enkelt bara ränta för den tiden du faktiskt lånar pengar. 

Händelser vid utebliven betalning

Om du missar att betala i tid, kommer de efter ett par dagar skicka en påminnelse. Du behöver då betala påminnelseavgift på 60 kr och en förseningsavgift på 195 kr per försening. 

Du kommer dessutom behöva betala en dröjsmålsränta på beloppet du inte har betalt. Dröjsmålsräntan läggs på utöver din ordinarie ränta på lånet.

Inkassokrav

Om du inte heller betalar påminnelsen från Slantar kommer de skicka ut ett inkassokrav. Du kommer med denna få en extra avgift på 180 för varje inkassokrav.

Saknas din betalning under en längre tid, kommer det skickas vidare till ett inkassobolag som tar över skulden. Du har från och med då, direkt kontakt med inkassobolaget istället.

Har du inte möjlighet att betala din månadsbetalning i tid, ska du kontakta Slantars kundtjänst snarast möjligt.

Du kan erbjudas möjlighet att flytta fram fakturan. Kom ihåg att det enbart är en kortsiktig lösning och att det bara blir mer att betala i framtiden.

Du kan riskera att få en betalningsanmärkning vid uteblivna betalningar. Ta därför inga förhastade lån du inte har möjlighet att betala tillbaka.

Ta lån hos Slantar

Du ansöker om lånet på Slantars hemsida. Du får först välja önskat lånebelopp och vilken tid du vill ha på dig att betala tillbaka lånet. De vill sedan att du fyller i kontaktuppgifter, inkomst och din levnadssituation. 

Du får avsluta din ansökan med att signera med BankID för att ansökan ska behandlas.

Du gör ansökan på bara några minuter. Blir din ansökan godkänd, har du pengarna på kontot efter 2 dagar. 

Kundservice

Vill du komma i kontakt med deras kundtjänst kan du ringa eller fylla i deras kontaktformulär på hemsidan. Du får oftast svar inom 24 timmar. 

De har helt stängt på helgen. Om du fyllt i formuläret under helgen, kan du därför få vänta längre än 24 timmar på svar. 

Hemsida https://www.slantar.nu
Telefon 08-145558
Måndag - Fredag 09:00 - 12:00 & 13:00 - 15:00

Omdöme och sammanfattning

Slantar vill att det ska vara enkelt att låna och lätt att förstå kostnaderna för lånet. Vi tycker de lever upp till det, med en enkel hemsida där du får tydlig information.

Deras ränta är hög, men med tanke på att deras krav på låntagare är desto lägre, står sig räntan bra i jämförelse med många andra långivare.

Vi gillar att du som kund när som helst kan betala tillbaka lånet snabbare än vad som först var tänkt. Du gör det dessutom utan några extra avgifter, vilket är bra.

Många konkurrenter har snabbare utbetalning. Deras utbetalningstid stämmer dock väl överens med deras syn att du som låntagare inte ska ta ett lån som ett plötsligt infall. De vill att du noga ska ha tänkt igenom det innan.