Rekommenderade snabblån:
Fördelar
  • Direkt utbetalning
  • Ingen UC
  • Utöka kreditlimit
Nackdelar
  • Ej betalningsanmärkningar
  • Hög ränta – 39%
Ränta 39,00 %
Uppläggningsavgift 395 kr
Månadsavgift 35 kr
Effektiv ränta 55,00 % - 377,00 %
Lånbelopp 1 000 kr - 30 000 kr
Återbetalningstid 1 mån - 6 år
Lägsta ålder på låntagare 18 år

Utbetalningen görs direkt vid godkänd låneansökan, även på helger.

Mobillån betalar ut direkt till Swedbank, Handelsbanken, SEB, Danske Bank, Nordea och ytterligare ett antal banker.

Varför välja Snabbfinans 

Snabbfinans ger dig besked direkt när du ansöker om krediter hos dem. Vid första ansökan är maxbeloppet 30 000 kr men när du väl blivit kund kan du ansöka om att dubbla din kreditgräns, till 60 000 kr. 

De tar inte kreditupplysning via UC, de använder istället Bisnode Kredit AB vilket innebär att banker och andra intressenter som använder UC inte ser den här kreditupplysningen. 

Snabbfinans kontokredit är lämplig för dig som behöver ett extra konto med krediter som du kan nyttja vid behov. Redan från 150 000 kr i årsinkomst kan du få någon form av lån.

Du behöver inte betala ränta på mer pengar än du för tillfället har använt vilket är en fördel.

Spärra dig själv för fler lån

Om du av någon anledning vill spärra möjligheten att ansöka om fler krediter kan du göra detta genom att kontakta kundservice via mejl eller telefon. 

Alternativ om du inte tillhör Snabbfinans målgrupp

Vill du låna större summor kan ett privatlån vara ett bra alternativ. Räntan är i regel lägre och återbetalningstiderna längre. Däremot kan du inte använda lånet flera gånger som du kan med en kontokredit.

Har du betalningsanmärkningar och vill låna pengar kan du inte använda Snabbfinans utan får istället vända dig till andra aktörer.

Ränta och god kreditgivningssed

Vår bedömning är att Snabbfinans agerar utifrån de krav som lagstiftaren och konsumentverket ställer. De är måna om att göra en granskning av sina kunders ekonomi och att inte låna ut mer än du kan betala tillbaka.

Tre vanliga frågor om Snabbfinans

Erbjuder Snabbfinans smslån?

Snabbfinans erbjuder inte vanliga smslån, de erbjuder snabblån i form av kontokrediter. Kontokrediten är mer flexibel i återbetalningen men binder upp dig som kund på ett annat sätt än vanliga smslån gör. 

Kan jag låna med betalningsanmärkningar?

Nej, Snabbfinans beviljar inte lån för den som har aktiva betalningsanmärkningar.

Använder Snabbfinans UC?

Nej, Snabbfinans tar inte kreditupplysning med UC. De använder Bisnode Kredit AB som leverantör för kreditupplysningstjänster.

Om Snabbfinans

Snabbfinans tillhandahålls av Tryggkredit Stockholm AB. De står under tillsyn av både Finansinspektionen och Konsumentverket. Fokus ligger på att erbjuda konsumenter en säker kredittjänst och snabba besked. 

Tryggkredit är en av de större aktörerna inom snabblån med en omsättning på över 100 miljoner kr och en vinst på hela 35 miljoner kr om året.

Den höga lönsamheten i förhållande till eget kapital på 125 miljoner kr (28%) tyder på att de har höga räntor i förhållande till sina kreditförluster.

Ägare Tryggkredit Stockholm AB
Org nr 556678-2677
Gamla Brogatan 34
111 20 Stockholm

Lån utan UC hos Snabbfinans 

När du ansöker om lån hos Snabbfinans gör de en kreditupplysning på dig. De använder sig av Bisnode Kredit AB och inte utav UC, Upplysningscentralen.

Om du ansöker om många lån på kort tid, exempelvis för att jämföra lånevillkor, och långivarna har UC kommer detta påverka din kreditvärdighet.

Det innebär att bankerna kommer se dig som mindre kreditvärdig när antalet UC-slagningar ökar. Risken finns därmed att du erbjuds sämre lånevillkor än du egentligen förtjänar.

Amorteringstid

Varje månad får du en faktura från Snabbfinans där du betalar av krediterna du har nyttjat. Du måste betala in ett minsta belopp, för närvarande 4,5% av den nyttjade krediten.

Längsta återbetalningstid är 720 dagar men du kan betala av dina krediter i snabbare takt om du vill.

Enligt god kreditgivningsed ska minsta återbetalningsbelopp stå i rimlig relation till summan du har lånat. Du ska alltså inte bli skuldsatt för livet och kunna betala av lånet i den takt du förbrukar varan du har lånat till.

Att betala av ett lån på 30 000 kr på som mest två år får vi anse står i rimlig relation till hur länge en produkt för den summan kan hålla.

Ränta och avgifter

Räntan sätts inte individuellt hos Snabbfinans. Oavsett inkomst och återbetalningsförmåga får du en ränta på 39%. De har även en uppläggningsavgift på 295 kr, en aviseringsavgift på 35 kr.

Något lite mer ovanligt är att Snabbfinans har en uttagsavgift på sin kontokredit. Varje gång du tar ut pengar från ditt konto på Snabbfinans betalar du 95 kr i uttagsavgift.

Du kan se ett exempel på en detaljerad avbetalningsplan på Snabbfinans hemsida.

Avdragsgill ränta

När du tar lån hos Snabbfinans skickar de uppgifter till Skatteverket om hur mycket du betalar in i ränta.

Hur mycket du betalar in i ränta under ett helt år registreras i din deklaration där du sedan kan göra ett avdrag på 30%. 

Dröjsmålsränta och förseningsränta är inte avdragsgill.

Utebliven betalning

Om du inte betalar din faktura i tid kommer du att få en påminnelsefaktura ungefär fyra dagar efter förfallodatum.

Då tillkommer en påminnelseavgift på 60 kr, en förseningsavgift på 95 kr och en månatlig dröjsmålsränta på 3%. 

Inkassokrav

Betalar du inte påminnelsefakturan kommer ett inkassokrav 10 dagar efter förfallodatum. Då måste du även betala en inkassoavgift på 180 kr. 

Skjuta upp förfallodatum

Om du inte kan betala din faktura i tid är det viktigt att du kontaktar kundtjänsten hos Snabbfinans. I vissa fall går de med på att skjuta upp förfallodatum, dock kräver det speciella anledningar. 

Vilken anledning som är tillräckligt speciell för att skjuta upp en betalning har vi inte fått något rakt svar. Trots att vi har frågat kundtjänst.

Ett generellt råd om du inte har möjlighet att betala en räkning på förfallodatum är att alltid kontakta den som ställt ut fakturan. Berätta anledningen och be om att hitta en gemensam lösning.

Ändra betalningsplan

Eftersom Snabbfinans är en kontokredit erbjuder de flexibel återbetalning. Du kan alltså ändra din betalningsplan genom att logga in på Mina sidor på Snabbfinans hemsida och välja hur du ska betala av ditt lån.

Ta lån hos Snabbfinans 

Om du ska ansöka om krediter hos Snabbfinans gör du det genom att fylla i formuläret på hemsidan. Du fyller i ditt mobilnummer, hur mycket krediter du vill låna och ditt personnummer.

Du kan låna mellan 1 000 kr och 30 000 kr. Den detaljerade återbetalningsplanen på hemsidan anpassar sig efter lånesumman du väljer.

Kostnaderna redovisas alltså klart och tydligt i samband med att du lånar pengar.

Kundservice

Du kan kontakta kundservice på tre olika sätt, telefon, e-post och genom att fylla i kontaktformuläret på hemsidan. Du kan även läsa FAQ på Snabbfinans hemsida för att få svar på de vanligaste frågorna.

Kundservice har generösa öppettider på vardagar och svarar dessutom snabbt under kontorstider.

Hemsida https://www.snabbfinans.se
Email info@snabbfinans.se
Telefon 08-222050
Måndag till Fredag 08:00 - 18:00
Lördagar 10:00 - 15:00
Söndagar Stängt

Omdöme och sammanfattning

Snabbfinans är en kreditgivare som kan bevilja krediter upp till 30 000 kr när du ansöker för första gången. De ger snabba besked och snabba utbetalningar.

Om din kreditvärdighet tillåter kan du även höja din kreditgräns upp till 60 000 kr. 

Otydligt med två erbjudanden på hemsidan

På Snabbfinans hemsida hittar vi villkor för två olike lån, men de har enbart ett låneerbjudande. Vi kontaktade kundtjänst för att få svar på varför hemsidan ger tvetydiga besked. 

Svaret var att de tidigare erbjudit två olika låneprodukter men numera enbart har en i sin portfölj. De gamla lånevillkoren ligger kvar för gamla kunder ska kunna se vad som gäller för deras avtal. 

Kundnöjdheten, belastning på kundservice och den generella upplevelsen av varumärket skulle höjas avsevärt om de hade tydligare information på sin hemsida.

För dig som funderar på att bli kund hos Snabbfinans är det ”Villkor-Kontokredit” som är aktuellt att läsa mer om.

Snabb kundtjänst

Vi kontaktade kundtjänst genom att fylla i kontaktformuläret på hemsidan, en vardag omkring lunchtid. Kundservice svarade på vårt mejl inom två timmar.

Det är en svarstid vi är nöjda med och en styrka hos alla varumärken inom Tryggkredit Stockholm AB (Mobillån bland annat). Sannolikt har de en gemensam kundservicegrupp för alla sina varumärken.