Rekommenderade snabblån:
Fördelar
  • Tar ingen UC
  • Inga dolda kostnader
  • Direktutbetalning
  • En egen Mina Sidor
Nackdelar
  • Inga betalningsanmärkning
  • Begränsad kredit för nya kunder
Ränta 22,50 %
Uppläggningsavgift 0 kr
Månadsavgift 0 kr
Effektiv ränta 24,97 %
Lånbelopp 1 000 kr - 50 000 kr
Återbetalningstid 1 mån - 6 år
Lägsta ålder på låntagare 20 år
Lägsta årsinkomst 150 000 kr

Kunder som har konto hos storbankerna Nordea, SEB, Handelsbanken och Swedbank får utbetalning direkt vid beviljat lån.

Varför välja Tryggkredit?

Tryggkredit erbjuder kontokredit som fungerar som en extra buffert vid oväntade utgifter. Du får betala en ränta för pengar du nyttjar men får samtidigt en slags säkerhet genom tillgången på pengar.

Andra användningsområden kan vara om du tänkt köpa något på avbetalning eller om olyckan varit framme. Du kan maximalt ansöka om 30 000 kr. När du blivit kund kan du ansöka om att utöka din kreditgräns till 50 000 kr istället.

Du behöver bara betala ränta på den summa du valt att nyttja av krediten, vilket är en fördel. Du bör därför inte nyttja högre belopp än nödvändigt.

Fem vanliga frågor om Tryggkredit.

Accepteras betalningsanmärkningar?

Du får inte ha betalningsanmärkning sedan tidigare för att beviljas lån hos Tryggkredit.

Använder sig Tryggkredit av UC vid låneansökan?

Nej. De använder sig istället av Bisnode Kredit AB för kreditupplysning.

Hur snabbt får jag min utbetalning?

Har du konto hos någon av storbankerna, sker utbetalningen direkt.

Kan jag låna via SMS?

Nej, du kan ansöka om kontokredit via hemsidan.

Är Tryggkredit säkert?

Ja, de står under Finansinspektionens tillsyn och är medlemmar i branschföreningen för företag som erbjuder privatlån.

Om Tyggkredit

Verksamheten startade 2011. Sedan 2018 går man under namnet Tryggkredit Stockholm AB. De har totalt förmedlat över 75 000 privatlån och kontokrediter. De driver även varumärkena Mobillån, Säkerfinans och Snabbfinans.

Bolaget har tillstånd från Finansinspektion för att bedriva konsumentkreditinstitut. 

Deras affärside är att erbjuda en trygg tjänst inom privatlån för privatpersoner.

Ägare Tryggkredit Stockholm AB
Org nr 556678-2677
Gamla Brogatan 34
111 20 Stockholm

Låneerbjudande

De erbjuder låneformen kontokredit. Är du ny kund, kan du maximalt ansöka om 30 000 kr. Deras lägsta belopp är 1 000 kr.

När du blivit kund, kan du ansöka om att utöka taket på din kontokredit upp till maximalt 50 000 kr. Du kan enkelt ansöka om utökad kreditlimit under Mina Sidor.

Återbetalningstiden varierar beroende på lånebeloppet. 

Du får utbetalningen när din ansökan blivit beviljad. Har du konto hos Handelsbanken, Swedbank, SEB, Nordea eller Danske Bank har de direktutbetalning.

Kreditupplysning hos Tryggkredit

När du gjort låneansökan, kommer de göra en kreditupplysning via Bisnode. Det är bra för dig eftersom det inte påverkar din framtida kreditvärdighet. 

Många andra långivare använder sig av UC, vilket sparas och kan ses av andra banker och företag. Det kan försämra din kreditvärdighet och därför försvåra möjligheten att beviljas lån i framtiden.

Har du betalningsanmärkningar, kommer du inte beviljas lån hos Tryggkredit.

Ränta och avgifter

Du betalar endast ränta på det beloppet du valt att utnyttja, vilket är en av fördelarna med kontokredit.  Du betalar ingen uppläggningsavgift eller aviavgifter. Det får du ofta betala när du tar andra typer av lån.

Tänk noga igenom hur stort belopp du behöver, för att undvika att betala onödigt mycket i ränta.

Är du ny kund, kommer den första fakturan både via mail och med posten. Du får sedan fakturorna via mail.

Händelser vid utebliven betalning

Betalar du inte i tid, kommer det leda till ökade kostnader. Uppstår ändå en situation att du inte kan betala, kontakta Tryggkredit kundtjänst snabbast möjligt för hjälp. 

Du kommer få en påminnelse 4 dagar efter fakturan egentligen skulle varit betald. Du kommer med påminnelsen få 2 extra avgifter du måste betala. En påminnelseavgift på 60 kr och en förseningsavgift på 95 kr.

Inkasso

Betalar du inte påminnelsen inom 6 dagar, eller inom 10 dagar från den ursprungliga fakturan, kommer ärendet lämnas vidare till inkasso. Även här tillkommer extra kostnader.

En inkassoavgift på 180 kr, samt en dröjsmålsränta. En ränta som kommer löpa på per månad enligt en förutbestämd räntesats.

Du riskerar att få en betalningsanmärkning om du missköter dina betalningar. 

Ta lån hos Tryggkredit

Det är enkelt att ansöka om lån via formuläret på hemsidan. Du fyller i första steget i ditt personnummer och mobilnummer. Du behöver sen svara på några frågor för att de ska kunna avgöra din kreditvärdighet.

När du blivit beviljad lån, kan du själv sköta det mesta under Mina Sidor.

Kundservice

Du kan nå deras kundtjänst via mail, telefon eller deras chatfunktion direkt på hemsidan. Deras öppettider är mellan 08:00 -18:00 på vardagar och 10:00 – 15:00 på lördagar.

Vi använde oss av både mail och chatten. Vi fick bra och tydliga svar vid båda vägarna. 

Hemsida https://www.tryggkredit.se
Email info@tryggkredit.se
Telefon 08-6682050
Måndag - Fredag 08:00 - 18:00
Lördagar 10:00 - 15:00

Omdöme och sammanfattning

Tryggkredit är en välkänd aktör på den svenska lånemarknaden. De säger själva att de strävar efter att vara den seriösa kreditgivaren, vilket vi tycker dom lever upp till.

Hemsidan är både tydlig och pedagogisk. Med text och enklare film förklarar de hur du ansöker och vad deras kontokredit innebär.

Snabbt från försening till inkasso

Är du försenad med din betalning hos Tryggkredit går det snabbt att hamna hos inkasso. Hos andra aktörer tar det oftast en hel månad eller mer från första förseningen tills externa inkassobolag kopplas in.

Redan 10 dagar efter förfallodatum går ärendet vidare, något som skiljer sig från mängden.

Inga extra avgifter utöver räntan

Vi gillar att de exempelvis inte använder sig av varken aviavgifter eller uppläggningsavgift. Att de dessutom skickar fakturorna över mail, känns både modernt och rätt ur miljöhänsyn.

De har en lättillgänglig kundtjänst med bland annat en chatfunktion via deras hemsida. Svaren vi får är tydliga, men vi hade gärna sett att svaren i chatten hade fått vara lite snabbare.

Du hittar dock svaren på de flesta frågor direkt på hemsidan. Det en öppenhet som gör det enklare för dig som konsument.

Blir du kund får du tillgång till ”Mina Sidor” på deras hemsida, vilket ger en bra och tydlig överblick kring ditt lån. Här kan du även se din kredithistorik och dina månadsfakturor.