Rekommenderade snabblån:
Fördelar
  • Låg uppläggningsavgift
  • Snabb kundtjänst
Nackdelar
  • Hög ränta – 39%
  • Ej betalningsanmärkningar
Ränta 39,00 %
Uppläggningsavgift 108 kr
Månadsavgift 45 kr
Effektiv ränta 50,72 % - 127,12 %
Lånbelopp 4 000 kr - 30 000 kr
Återbetalningstid 1 mån - 3 år
Lägsta ålder på låntagare 20 år

Utbetalning sker direkt till kunder med Nordea och Handelsbanken. Övriga kunder får utbetalning inom 1-2 arbetsdagar.

Varför välja Meddelandelån?

Lånen som Meddelandelån tillhandahåller kan vara ett alternativ för dig om du behöver ett litet lån med kort varsel. Exempelvis när du råkar ut för en oväntad utgift som du snabbt behöver pengar till. 

Du får dock inte ha vare sig betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden för att bli beviljad ett lån via Meddelandelån.

Tre vanliga frågor om Meddelandelån.

Tar Meddelandelån UC på dig vid en låneansökan?

De använder sig inte av UC. Däremot gör de en kreditupplysning via SafeNode AB.

Hur vet jag att Meddelandelån är en trovärdig aktör?

De står under Finansinspeltionens tillsyn och dessutom med i branschföreningen Svenska Konsumentkreditföretagen Ekonomisk Förening, även förkortat S.K.E.F. 

Använder Meddelandelån inkasso?

Ja, de använder sig av det externa bolaget Svea Ekonomi.

Om Meddelandelån

Meddelandelån har funnits sedan 2006 och utger sig därmed för att vara en av de äldsta aktörerna inom små och korta krediter. Företaget grundades i Uppsala men drivs och ägs numera av moderbolaget C Finance AB, med hemvist i Stockholm. 

Man är medlem i branschföreningen Svenska Konsumentkreditföretagen Ekonomisk Förening, S.K.E.F, samt följer finansinspektionens regelverk. 

De strävar efter att vara en ansvarsfull kreditgivare vars lån är till för att hjälpa människor som hamnat i tillfälligt stram ekonomi.

Ägare C Finance AB
Org nr 556708-4578
Styrmansgatan 8
114 54 Stockholm

Låneerbjudande

Meddelandelån marknadsför sitt erbjudande som smslån och webblån, men även om de har olika namn är det i praktiken samma produkt. Du kan inte ansöka om lån över sms hos Meddelandelån utan ansökan sker alltid på deras webbplats, precis som för webblån. 

De erbjuder lån inom intervallet 4 000 kr kr till 30 000 kr kr med en återbetalningstid som spänner från 1 mån upp till 3 år.

Återbetalningstiden beror på lånebeloppets storlek och är alltså inte något du får välja själv. 

Kreditupplysning hos Meddelandelån

När du ansöker om lån hos Meddelandelån, gör de en kreditupplysning på dig som låntagare. Man har valt att utföra denna kreditupplysning med hjälp av företaget SafeNode AB istället för via UC. 

Läs mer om fördelen med smslån utan UC.

Ränta och avgifter

Hos Meddelandelån ligger räntan på 39%, utöver det tillkommer en uppläggningsavgift på 108 kr.  Du får räkna med en fast avgift i samband med att du tecknar ett lån. Det är vanligt att avgiften ligger runt 200 kr till 400 kr.

Utöver uppläggningsavgift och ränta tillkommer en aviavgift per skickad faktura. Avgiften är 45 kr per faktura, något som borde presenteras tydligare på hemsidan. 

Händelser vid utebliven betalning

Om du inte betalar fakturan i tid skickar Meddelandelån ut en påminnelsefaktura. Betalar du inte påminnelsen går ärendet vidare till inkasso. 

Efter kontakt med kundtjänst har vi fått veta att korta återbetalningstider har 14 dagar från påminnelse till inkasso och vid längre återbetalningstid är tidsfristen 17 dagar.

Om ärendet går över till inkasso, tar det externa företaget Svea Ekonomi över lånet. Det blir således direkt med dom som din kommunikation sker och även till Svea Ekonomi som du slutbetalar skulden. 

Skjuta upp förfallodatum

Om du av någon anledning inte kan betala i tid, erbjuder Meddelandelån möjligheten att vid ett tillfälle skjuta förfallodatumet framåt med ytterligare 30 dagar. Något som medför en extra kostnad.

Har du problem att betala är det bäst att i god tid kontakta kundtjänst.

Kostnad för att förlänga återbetalningstiden

Du kan förlänga återbetalningstiden en gång och då tillkommer en avgift som baseras på lånebeloppet. Ett lån på 5 000 kr kostar 450 kr att förlänga och om du bara har 1 000 kr kvar i lån kostar det 330 kr att förlänga. 

Att förlänga återbetalningstiden på ett smslån kan vara en nödlösning för att få ihop ekonomin. Kom dock ihåg att kostnaden är hög för en sådan åtgärd. Den effektiva räntan för förlängningen av ett lån på 5 000 kr är på 108%.

Ta lån hos Meddelandelån

Ansökan om lån görs genom att fylla i formuläret du finner på deras hemsida. Här väljer du lånebelopp och återbetalningstid. Du ser sen tydligt kostnaderna och kostnad per faktura. I nästa steg ska du identifiera dig via Bank ID.

Kundservice

Deras kundservice är öppen på vardagar mellan klockan 08:30 – 17:00 och på lördagar 09:00 – 16:00.

Du kan nå dom via telefon, mail eller chatten på deras hemsida. 

Vi kontaktade kundtjänst via chatten och fick hjälp direkt. Det var snabba och lämnade tydliga svar med ett professionellt bemötande.

Meddelandelån har bland de bästa öppettiderna i branschen för din kundtjänst. Den enda som har öppet mer och fortfarande svarar lika snabbt är Freedom Finance.

Hemsida https://www.meddelandelan.se
Email kundtjanst@meddelandelan.se
Telefon 08-44682822
Måndag - Fredag 08:30 - 17:00
Lördagar 09:00 - 16:00

Om du vill låna högre belopp

Meddelandelån erbjuder lån för som mest 30 000 kr. Behöver du låna ett större belopp kan du vända dig till långivare som erbjuder kontokrediter upp till 50 000 kr. Du kan också välja att jämföra lån för att hitta ett privatlån som passar din ekonomiska situation.

Omdöme och sammanfattning

Meddelandelån är en aktör som funnits länge på marknaden och deras målsättning är att erbjuda enkla smålån när du på kort sikt har brist på pengar.

De är måna om att du ska kunna betala tillbaka lånet och gör därför alltid en kreditupplysning och en kvar-att-leva-på kalkyl när du ansökt om lån.

De erbjuder inte lån om du har betalningsanmärkningar sen tidigare. Ett par aktörer ligger i samma räntenivå som Meddelandelån och de sticker ut med att erbjuda en låg uppläggningsavgift på 108 kr.

Nackdelar med Meddelandelån

De utger sig för att ha direkt utbetalning men det beror på vilken bank du som låntagare har. Du behöver ha Nordea eller Handelsbanken, annars tar det 1-2 bankdagar att få ditt lån utbetalt.