Privatlån med betalningsanmärkning

Privatlån med betalningsanmärkning

Kreditguiden logga
Kreditguiden.se
Kreditguiden.se har mångårig erfarenhet av jämförelse av kreditgivare. Kreditguiden.se jobbar endast med seriösa aktörer på den svenska kreditgivningsmarknaden och är inte kopplade till något kreditbolag.
Uppdaterad 2022-10-24
Björn
Granskad 2022-10-24 av:
Björn Rylander

Björn har jobbat med olika konsumenttjänster under många år, med övervägande inriktning på kreditgivning och finansiella tjänster. Han känner väl till vikten av att tillhandaha korrekt information till de som behöver ta viktiga beslut om deras privatekonomi.

Björn har en magisterexamen i Besluts-, risk- och policyanalys från Högskolan i Gävle.


Har examen från:  Lunds UniversitetHögskolan i Gävle

Vill du ta ett lån, men dras samtidigt med en betalningsanmärkning? Tyvärr påverkar det normalt dina chanser negativt i tre år efter händelsen. Läget kan verka svårt, men det finns sätt att få privatlån beviljat även med en betalningsanmärkning.

Att ta ett lån kan vara nödvändigt ibland. Men det kan vara svårt att bli beviljad privatlån om du har en betalningsanmärkning. Privatlån är en av de mest populära låneformerna. Dessa lån tenderar att ha stora variationer i lånesummor vilket gör att det till ett bra alternativ vid flertalet användningsområden.

Ett privatlån är i de flesta fall ett lån utan säkerhet. Att lånet saknar säkerhet betyder att långivaren inte har en garanti för att få pengarna betalade tillbaka. En betalningsanmärkning visar att du tidigare haft svårt att betala en skuld. Det är den främsta anledningen till att det kan vara svårt att få ett privatlån med betalningsanmärkning.

När du hamnar hos Kronofogden

Det kan vara lätt hänt att få en betalningsanmärkning. Om du inte betalar tillbaka en skuld kan den hamna hos Kronofogden. Kronofogden ger ett utslag till kreditupplysningsföretagen som i sin tur utfärdar anmärkningen.

För att bli beviljad privatlån behöver du i en absolut majoritet av fallen ha betalat av den här skulden. Även om skulden är återbetalad kvarstår dock din betalningsanmärkning normalt sett i tre år.

Kan man låna pengar med betalningsanmärkning?

Trots att det tenderar att vara mer komplicerat att bli beviljad privatlån med betalningsanmärkning är det långt ifrån omöjligt. Många långivare har inskrivet i sina krav att personen som ansöker om lån inte får ha betalningsanmärkningar.

Detta gör att utbudet av privatlån smalnas av. Det finns dock flertalet långivare där du kan bli beviljad privatlån även vid betalningsanmärkning. Dessa långivare tar stor hänsyn till när anmärkningen utfärdades, beloppet och din övriga ekonomi.

Det går att få lån även om du har en betalningsanmärkning.

Öka chanserna för privatlån med betalningsanmärkning

Eftersom betalningsanmärkningen kvarstår i tre år kan din ekonomi i dag se annorlunda ut än vad den gjorde vid tillfälle för anmärkning. Därav väljer långivare som accepterar privatlån med betalningsanmärkning att till stor del bedöma din ekonomi i dagsläget.

Om din ekonomi blivit bättre har du goda möjligheter till privatlån med betalningsanmärkning. Din betalningsförmåga kan till exempel bli positivt påverkad av ett fast jobb, eller en på annat sätt bevisad god och säker inkomst.

Ha en medsökande

En del långivare ger dig möjlighet att ha en medsökande. Detta innebär att ni är två personer som står på lånet. Därav bedömer långivaren att risken för utebliven återbetalning är mindre och din möjlighet att bli beviljad lånet är därmed större. En sista möjlighet att titta på kan vara att ha en borgensman.

Så påverkar en betalningsanmärkning ditt privatlån

Även om en långivare erbjuder privatlån trots betalningsanmärkning, är det inte säkert att du får samma villkor som om du inte haft anmärkningen.

Vanligt när man vill låna pengar trots betalningsanmärkning är att lånebeloppet blir påverkat. Som tidigare etablerat anser många långivare att de tar en risk genom att låna pengar till en person med betalningsanmärkning.

De tenderar därför att endast bevilja mindre lånebelopp. Av samma anledning kan lånet även komma med en högre ränta än i normala fall.

Ta hjälp av en låneförmedlare

Rekommenderade låneförmedlare:

Att hitta en långivare som beviljar privatlån med betalningsanmärkning kan ibland vara svårt. Därav kan det vara en fördel att vända sig till en låneförmedlare. Dessa skickar ut din ansökan till flertalet banker och långivare. Det gör att endast de som är beredda att erbjuda dig ett privatlån återkommer med ett låneerbjudande.

Du kan jämföra de låneförmedlare Kreditguiden samarbetar med.

Säkerställ att du kan betala tillbaka lånet

Viktigt att komma ihåg när du ska låna pengar med betalningsanmärkning är att även du själv bör granska din egen ekonomi. Kan du inte betala tillbaka lånet? Då påverkar det inte bara långivaren, utan även dig själv och du riskerar en ny betalningsanmärkning.

Motsvarade den här texten dina förväntningar?

Klicka på en stjärna för att sätta betyg.

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga betyg ännu, blir först med att betygsätta artikeln.

Saknar du något eller har du någon annan feedback?

Hur kan vi förbättra artikeln?