Smslån som beviljar alla ansökningar – Finns det?

Smslån som beviljar alla ansökningar – Finns det?

Kreditguiden logga
Kreditguiden.se
Kreditguiden.se har mångårig erfarenhet av jämförelse av kreditgivare. Kreditguiden.se jobbar endast med seriösa aktörer på den svenska kreditgivningsmarknaden och är inte kopplade till något kreditbolag.
Uppdaterad 2023-11-07
Björn
Granskad 2023-11-07 av:
Björn Rylander

Björn har jobbat med olika konsumenttjänster under många år, med övervägande inriktning på kreditgivning och finansiella tjänster. Han känner väl till vikten av att tillhandaha korrekt information till de som behöver ta viktiga beslut om deras privatekonomi.

Björn har en magisterexamen i Besluts-, risk- och policyanalys från Högskolan i Gävle.


Har examen från:  Lunds UniversitetHögskolan i Gävle

Alla långivare har valt att inrikta sig på olika sorters kunder. En del vill ha kunder med bra ekonomi och en del vill ha kunder med sämre ekonomi. Här kan du läsa om långivare som har hög beviljandegrad och när du ska välja dem, eller någon annan.

Seriösa kreditgivare som erbjuder snabblån:

Smslån som beviljar alla är givetvis en utopi. Frågan vi ska svara på här är vad du egentligen vill ha när du letar lån som beviljar alla. Det kan handla om att du behöver få tag på pengar på kort varsel. Bufferten kan ha sinat och du vill har prövat men blivit nekad lån på flera ställen.

Dessvärre hamnar många i en negativ spiral med många förfrågningar hos UC, flera lån och svårigheter att betala av lånen. Om du undvikit att hamna där eller jobbar på att få ekonomin på fötter är det riktigt bra. Här berättar vi om Smslån med hög beviljandegrad och vilka långivare du ska välja.

Smslån med hög beviljandegrad

Om man trots det måste låna på nytt kanske man söker sig efter djärva långivare eller ”smslån som beviljar alla”. Det man menar är att man vill hitta smslån med hög beviljandegrad.

Sträva alltid efter att få kontroll på din ekonomi och sätt en budget för både intäkter och kostnader varje månad. När du vet hur mycket pengar du har att röra dig med kan du börja fundera på att låna för en del inköp.

smslån som bevisar alla ansökningar, finns det.

Inget smslån som beviljar alla ansökningar

Om ett företag som erbjuder smslån skulle bevilja alla ansökningar de fick in skulle det inte dröja länge innan företaget gick omkull. Man skulle uppleva samma ”negativa urval” som försäkringsbolag gör när de tar bort hälsodeklarationer på livförsäkringar eller om de skulle försäkra ett hus som redan brinner.

Däremot finns det smslån med hög beviljandegrad. De har sina uppenbara fördelar men kommer också med några nackdelar man bör känna till.

Smslån med hög beviljandegrad har följande nackdelar

 • Räntorna är höga jämfört med lån som har högre krav på kreditvärdighet
 • Det finns ibland avgifter utöver räntan som kan bli dyra
 • Långivaren kan ha höga kreditförluster och därmed kan de behöva reservera mer pengar för att täcka förlusterna. Något som kan påverka långivarens ekonomi och lönsamhet. Olönsamma bolag brukar i förlängningen behöva skära ned på allt från kundservice till system och även höja sina priser.

För att bedriva en affär som lånar ut pengar, även om räntorna är höga, måste man låna ut pengar till den som faktiska kan betala tillbaka pengarna. Än viktigare är att man låtar ut pengar till kunder vars avsikt är att betala tillbaka. 

Smslån som beviljar alla kan inte undvika kreditförluster

Smslån som beviljar alla, oavsett kundernas ekonomiska situation, skulle dra till sig personer som inte tänker betala av lånen. Även om räntorna är höga kommer det inte kompensera för den enorma mängd kreditförluster som skulle uppstå.

Trots detta finns det givetvis en glidande skala på hur mycket risk långivarna vill ta på sig och vilken möjlig avkastning de vill ha på sin låneportfölj. Marknaden är cementerad i segmentet med trygga lån till låga räntor. Där man kan bryta ny mark idag är framför allt kring lån som ”alla kan få”. Alltså snabblån med hög ränta och smslån med hög beviljandegrad.

Nya aktörer godkänner fler lån

Nya aktörer godkänner fler ansökningar

Det har lanserats ett flertal nya långivare på marknaden bara de senaste åren. Ingen av de nya långivarna erbjuder smslån som beviljar alla ansökningar men några har smslån med hög beviljandegrad. Dessutom har de till och med börjat erbjuda möjligheten att låna pengar helt räntefritt.

Antingen får du ett lån helt gratis mot att du betalar tillbaka inom 14-30 dagar eller så får du ett lån med en fast ränta som inte är individuellt framräknade. Om du kan betala tillbaka snabbt kan ett kort räntefritt lån vara ett alternativ.

Smslån med fast ränta

Några långivare har börjat erbjuda sms lån och snabblån med fast ränta. De godkänner generellt fler låntagare, även om man har betalningsanmärkningar. Anledningen är att man valt bort individuell räntesättning och sparar tid och pengar på att förenkla kreditbedömningen.

Genom att godkänna ansökningar till fler öppnar det nya möjligheter för den som exempelvis har en dålig UC-score. Den här typen av lån går totalt mot de traditionella banklånen, där man sätter en personlig ränta och lägger tid på att utvärdera varje person betalförmåga. Istället väljer man att sätta en riskklass och en räntesats och alla som klarar detta får sitt lån beviljat.

Försämrade förutsättningar

Har man sedan tidigare betalningsanmärkningar blir alternativen till långivare mindre och då kan det krävas att man letar tålmodigt efter en långivare med bra villkor. Det finns också andra faktorer som kan spela in när man ansöker om ett lån. 

Skulle man ha alldeles för många UC-förfrågningar tagna i sitt namn kan det försvåra möjligheten till att få ett lån beviljat. Dock finns det många nya långivare på marknaden som erbjuder lån även till de som har svåra förutsättningar.

Sms lån med betalningsanmärkningar

Många av långivarna som erbjuder sms lån erbjuder lån till dig som har betalningsanmärkningar. Överlag har snabblån höga räntor men låga lånebelopp vilket gör att den totala återbetalningssumman blir ganska liten. Du kommer aldrig ha högre effektiv ränta på ett sms lån eller en högkostnadskredit än dubbla lånet vilket betyder att ett lån på 5 000 kr inte kommer kosta mer än 10 000 kr. 

Sms lån med betalningsanmärkningar och skulder?

Även om du har anmärkningar med dig i bagaget och vissa skulder du dras med finns det vissa möjligheter att få ett lån. Först och främst är det inte mängden pengar du lånat som är det viktiga utan din förmåga att betala av lånen. 

Har du många skulder kan det vara klokt att försöka ta ett hopbakslån, alltså ett privatlån för att samla dina små lån i ett och samma. På det sättet kan du få en bättre struktur på dina lån och till viss del styra din månadskostnad genom att reglera amorteringstiden. Med en bra summa pengar kvar att leva på kommer långivare kunna bevilja dig ett lån, allt handlar om hur mycket du har kvar att leva på.

Pengar kvar att leva på

Har du tillräckligt med pengar kvar varje månad att leva på för att ha råd att betala av exempelvis en kontokredit på 600 kr per månad kommer du alltså ha goda chanser att få lånet beviljat, även om du har ett par betalningsanmärkningar sen tidigare. 

Sms lån utan kreditbedömning

Många som ansöker om lån försöker hitta lån, eller sms lån, utan kreditprövning. Enligt lag måste den som ger ut lån utan säkerhet genomföra en kreditbedömning av varje kund. För att göra en bedömning måste man hämta in uppgifter från ett kreditupplysningsföretag. Anledningen är att det är din nuvarande och framtida inkomst som är säkerheten för att du ska kunna betala av lånet.

Lån med säkerhet kan göras utan kreditprövning

De enda lånen som kan göras utan en kreditupplysning är lån med en säkerhet. Ett exempel på det är lån från pantbanker, som exempelvis Sefina Pantbank. Genom en pantbank kan du lämna en värdesak i pant, säkerhet, för ditt lån. På det sättet kan du i många fall få ett snabbt lån till bra ränta.

Sms lån med hög beviljandegrad – samma ränta oavsett din kreditvärdighet

De flesta långivarna inom sms lån har valt att förenkla låneprocessen och ta bort begreppet ”individuell ränta” ur sin ansökningsprocess. De bedömer inte din ekonomi och utifrån den sätter en ränta för ditt lån.

Istället har de satt en viss ränte- och avgiftsnivå för sina lån och bedömer sen om du skulle klara av att betala det lånet eller inte. Alla som har ekonomin att betala av lånen blir beviljade. De som inte skulle klara av ett lån med den givna räntan blir istället nekade ett lån.

Dagens moderna snabblån fokuserar på andra detaljer i en ansökan eftersom de har möjligheten att kunna godkänna fler. De lägger större vikt på den framtida betalningsförmågan än vad som har varit i det förflutna. 

KALP, Kvar Att Leva På-kalkyl

KALP betyder alltså Kvar Att Leva På och det beräknas i en kalkyl hos långivaren vid ansökan. Det är det beloppet ett hushåll behöver ha kvar efter att man betalat det man måste varje månad. Långivaren måste alltid göra en KALP innan lånet kan bli beviljat.

Hur man gör en KALP - Kvar att leva på kalkyl

Hur man räknar i en KALP

Efter att alla de fasta kostnader man har varje månad är betalda och klara har man en viss summa kvar att leva för. Den summan man har kvar att leva på är det som en KALP-kalkyl räknar ut.

När du ansöker om sms lån eller andra lån får din ekonomiska situation alltid genomgå en KALP. Anledningen är att de ska veta att du har pengar över varje månad till att kunna betala dina lån. 

Varje gång du ansöker om ett lån kommer långivaren göra någon form av kvar-att-leva-på-kalkyl. Blir man inte godkänd av uträkningen i KALP är det anledningen till att man inte kan bli beviljad ett lån. Det är därför bra att veta vad man räknar på i en KALP-kalkyl.

Kalkylen är baserad på olika uppgifter och består bland annat av: 

 • Utgifter
 • Antal personer i hushållet
 • Vilken typ av bostad man har
 • Familjesituation 
 • Levnadsvillkor 

Utgifterna i en KALP är baserad på 

 • Förbrukningsvaror samt personlig hygien
  Exempelvis tvål, tvättmedel, toalettartiklar, hygienartiklar med mera. Även tandläkarbesök för vuxna ingår i utgifterna och det är medräknat att man gör ett tandläkarbesök per år.
 • Mat
  Alla måltider som sker i hemmet är medräknade i kalkylen och baserad på en normal allsidig kost. Luncher på restauranger är inte medräknade i en KALP.
 • Utrustning i hemmet
  Exempelvis TV, möbler, datorer samt de vanligaste tillbehören man har i ett hem. Det som inte ingår är diskmaskin samt tvättmaskin.
 • Multimediaprodukter
  Exempelvis kostnader för bredband, mobiltelefoner samt fast telefoner räknas in i kalkylen. All utrustning som krävs i hemmet för att kunna kommunicera med andra. 
 • Kläder och skor
  Beräkningar för basbehovet gäller för alla personer i hushållet och för alla årstider. Exempelvis har barnfamiljer en betydligt större summa under den här posten.
 • Övrigt
  Här kan olika försäkringar räknas in och det görs översiktliga beräkningar baserat på antalet barn som eventuellt finns i hushållet. Även fritidsaktiviteters utgifter räknas in. 

Lån måste betalas tillbaka 

Oavsett om du skulle hitta ett smslån som beviljar alla eller ett smslån med hög beviljande grad är det viktigt att alltid betala av dina lån i tid. Ifall man är sen eller inte kan betala tillbaka sitt lån riskerar man därmed att få betalningsanmärkningar.

Högkostnadskrediter har oftast höga räntekostnader och räntan är en obligatorisk avgift på alla lånade pengar överlag. 

Vill man ha mer ingående hjälp hur man gör när man har svårt att betala tillbaka sina sms lån eller andra lån kan man kontakta budget- och skuldrådgivning i den kommun där man bor. Tänk efter en gång innan ansökan för ett lån skickas in så pengarna kommer finnas den dagen då både lånet plus räntan ska betalas. 

Varningstriangel gällande högkostnadskrediter.
Sms lån är högkostnadskrediter

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun. Kontaktuppgifter finns på www.hallåkonsument.se

Motsvarade den här texten dina förväntningar?

Klicka på en stjärna för att sätta betyg.

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga betyg ännu, blir först med att betygsätta artikeln.

Saknar du något eller har du någon annan feedback?

Hur kan vi förbättra artikeln?